محمد حسن قدیری ابیانه دیپلمات اسبق کشورمان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره بیانات مقام معظم رهبری در زمینه اهمیت مشارکت مردم در انتخابات بیان کرد: هر چهار سال یک بار میتوانیم پای صندوقهای رای برویم و انتخاب خود را درباره افراد درون مجلس، ریاست جمهوری و شورای شهر اعلام کنیم؛ موضوعی که برای مجلس خبرگان هر هشت سال یکبار رخ میدهد. به بیانی دیگر در حقیقت ما مسئولیت و مدیریت کشور و اموال عمومی را به افراد منتخب خود میسپاریم.
بسیاری در انتخابات شرکت نمیکنند، زیرا از انتخاب قبلی خودشان راضی نیستند
وی ادامه داد: پس باید دقت کنیم که چه افرادی را برای این مسئولیتها انتخاب میکنیم. همانگونه که اگر قرار باشد اموال شخصی خود را به شراکت بگذاریم و به فردی بسپاریم دقت لازم را برای این موضوع در نظر میگیریم. با انقلاب اسلامی این حق رای را به دست آوردیم. افرادی که در انتخابات شرکت نمیکنند این حق خود را به سایر افرادی واگذار میکنند که در انتخابات شرکت میکنند و به رای افرادی ضریب میدهند که در انتخابات شرکت میکنند. افرادی که وارد مجلس میشوند چه با کمترین آرا وارد شوند و چه با بیشترین آرا وارد شوند از نظر حقوق و وظایف و اختیارات با هم هیچ تفاوتی ندارند. برای مثال فردی که با بیست هزار رای وارد مجلس میشود با فردی که با چند میلیون رای وارد میشود اختیارات مشابهی دارد، اما هرچه تعداد شرکت کنندگان در انتخابات بیشتر باشد پیام جهانی آن بیشتر موضوعیت دارد و دشمن را از اینکه بتواند در بین مردم رخنه کند نا امید میکند و آنها را از تفسیرهای اشتباه از اوضاع داخلی کشورمان منع میکند و این هزینههای کشورمان را کم میکند.
قدیری ابیانه افزود: در حقیقت هرکس در انتخابات شرکت کند در اصل هزینههای مقابله با دشمن را کاهش میدهد؛ بنابراین باید تلاش کنیم تا انتخاب خود را داشته باشیم و در انتخابات شرکت کنیم. البته برخی در تلاشند تا کاهش مشارکت را به مقبولیت و مشروعیت نظام ربط دهند در حالی که در هیچ کشوری چنین اقدامی انجام نمیدهند. من با بسیاری از مردم در ارتباط هستم و بسیاری از آنها معتقدند که در انتخابات شرکت نمیکنند، زیرا از انتخاب قبلی خودشان راضی نیستند و ربطی به مقبولیت نظام و مشروعیت نظام ندارد. دشمن تلاش میکند تا از این موضوع اینگونه القا کندکه آنها با مشروعیت نظام مشکل دارند.
قوه قضائیه باید به موضوع تخریب، توهین و تهمت به نامزدها ورود کند
این دیپلمات پیشین کشورمان درباره دو قطبیهای ایجاد شده نیز بیان کرد: طبق قانون تشخیص صلاحیت نامزدها با شورای نگهبان است که این شامل احراز صلاحیت میشود که تایید میکند آیا این فرد صلاحیت دارد یا خیر و دوم اینکه دلیلی بر رد صلاحیت نمیبینند و تایید آنها به این معنا نیست که این افراد حتما مناسب نمایندگی مردم هستند. زیرا تشخیص مناسب بودن این امر بیشتر به خود مردم مربوط است، زیرا آنها انتخاب میکنند؛ در این شرایط باید نامزد مد نظر خود را انتخاب کنیم و حتی به معرفی او کمک کنیم. هم نامزدها باید ویژگی خود را اعلام کنند و هم مردم معرفی کنند، اما باید از تخریب رقبا پرهیز شود.
قدیری ابیانه تاکید کرد: تخریب باعث تقابل میشود که میتواند به دو قطبی تبدیل شود. دشمنان هم معمولا زمان انتخابات را بهترین زمان برای فتنه میدانند، زیرا هیجانات افزایش مییابد ما باید از این امر پرهیز کنیم، اما اینجا مساله دیگری هم وجود دارد مبنی بر اینکه متاسفانه برخی مواقع نامزدها و یا اعضای ستادهایشان برای تخریب رقبا به توهین، تخریب و تهمت روی میآورند. متاسفانه قوانین ما نیز درباره مجازات این افراد بازدارنده نیست و باید قوه قضائیه در این مواردها سریع اقدام کند و در همان ایام انتخابات اگر کسی خلاف کرد باید با وی برخورد شود نه اینکه وارد دور کند شود.
وی خاطر نشان کرد: نمایندگان زمانی که به مجلس میروند درباره مسائل مختلف نظرات مختلفی دارند خوب است که در مجلس این نظرات مختلف مطرح شود تا به یک نظر درست رسیده شود. داشتن نظر متفاوت نباید به خصومت بدل شود بلکه باید در یک محیط دوستانه نظرات مطرح شود و این سلامت باید در ایام انتخابات نیز مدنظر قرار بگیرد نه اینکه به دشمنی مردم با هم بدل شود همانگونه که در مجلس باید در یک محیط صمیمی نظرات متفاوت بیان شود. داشتن نظرات مختلف در بین نامزدها نیز نباید منجر به تخلاف شود و باید وحدت و تحمل خود را در زمینه افکار دیگران و رقبا افزایش دهیم.
تمام حرف هایش پر از تناقض است
تمامی افرادی که رد صلاحیت شدند بایستی فوراً از طریق قوه ی قضاییه شکایت کنند، چون با آبرو و حیثیت آنان بازی شده است.
به تمامی افراد رد صلاحیت شده ، اعلام شده که مسلمان نیستند و به قانون اساسی پایبند نیستند، این یعنی بازی با آبروی مردم، لعنتی ها...
لیس سیاه نامزدهایتان را از قبل تعیین کرده بودید، مثل روز روشن است ، فقط مردم آزاده را بازی دادید و با آبروی آنها بازی کردید.
مردم را سر کار نگذارید
تمامی افراد رد صلاحیت شده ، افرادی باسواد، آزاده، مردمی و فاقد عضویت در هیچ گروه و جناحی بودند.
وزارت کشور غلط کرد به تمامی مردم فهیم ایران پیامک داد، که در انتخابات نام نویسی کنند
وزارت کشور به شعور مردم توهین کرد
وزیر کشور بایستی فوراً استعفا بدهد
تنها مرجع تشخیص صلاحیت نمایندگان باسواد، فرهیخته و مردمی، خودِ مردم می باشند، فقط خودِ مردم
این حقه ی کثیف را دیگر نمی توانید تکرار کنید و با پیامک فرستادن به مردم، تصور کنید می توانید به سیرک انتخاباتیِ خودتان رنگ و لعاب دهید
خاک عالم بر سرتان، فکر کردیم آدم شدید و این بار میخواهید افراد فرهیخته، باسواد و متعهد را برای نمایندگی انتخاب کنید
گرچه از وزیر کشور با جای مهر 10 سانتی متری بیش از این هم انتظار نمی رفت