اواسط مهر بود که شورای راهبری مجمع «رصتا» به توصیه رئیس سازمان صداوسیما با هدف تامین منافع ذینفعان و کاربران از ورود ساترا به جدول پخش برنامههای شبکه نمایش خانگی خبر داده بود.
این تصمیم زمانی گرفته شد، که بخاطر تولید و انتشار برنامههای مافیا و برخی برنامههای مشابه، مجمع رصتا به عنوان مجمع صنفی مأموریت پیدا کرد تا چهارچوبی را برای تعیین جدول پخش سکوهای نمایش خانگی طراحی کند تا پخش همزمان برنامههای مشابه در شبکه نمایش خانگی صورت نگیرد.
روز گذشته در نشست عملکرد و راهبرد معاونت پایش و نظارت ساترا در نمایشگاه «رصتا» محمد حسام پور معاون این حوزه به ورود ساترا طی چند ماه آینده برای نظم بخشی در روند انتشار محتوا در رسانههای صوت و تصویر فراگیر اشاره کرد و گفت: براساس رصد ساترا ما در مقاطعی با تورم محتوا مواجه هستیم و روند تولید و انتشار محتوا از روند متعادلی برخوردار نیست.
حسام پور ادامه داد: از طرفی، باید دید بین ساختارهای نمایشی با غیر نمایشی و گونههای مختلف برنامهسازی توازن برقرار است یا خیر. بررسیهای ما نشان میدهد که در مقاطعی یکسری ژانرها و گونهها و برخی برنامههای شبه تلویزیونی در رسانههای صوت و تصویر فراگیر شبیه هم ساخته شده، که از منظر رعایت حقوق مخاطب، تنوعبخشی و تکثر محتوا ایراد دارد. ساترا در فاز بعدی در حوزه سهمیهبندی محتوا برای انتشار در رسانههای صوت و تصویر فراگیر قدم بر میدارد، تا رنگین کمانی از محتوا در زیست بوم رسانههای صوت و تصویر فراگیر قابل اعتنا باشد.
معاون پایش و نظارت ساترا در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه پلتفرمها به سمت کدام ژانر برای تولید اثر تمایل نشان دادند و در مقابل کمتر به سراغ چه ژانرهایی رفتند، گفت: روند بازار تولیدات شبکه نمایش خانگی نشان میدهد که یک تجربه موفق در ژانر برنامههای شبه مافیا مدام در رسانهها تکرار شده و کمتر به سلایق مختلف توجه شده است.
به گفته وی، چند وقت پیش در رسانهها منعکس شد که برنامههای شبهای مافیا یا مسابقات تلویزیونی این شکلی مدام در رسانههای مختلف شبیه هم ساخته میشود. در مقاطعی تعداد آنها زیاد و در زمانی دیگر آنها را در بستر پلتفرم نداریم. انشاءالله بتوانیم در شش ماهه اول سال آینده تنظیمگری محتوا و ژانربندیها را به رسانههای صوت و تصویر فراگیر اعلام میکنیم، که در مرحله انتشار، تنوع محتوا را در دستور کار خود قرار دهند.