معاون اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، مساحت کانون‌های آلودگی هوا در استان را ۹۴۵ هزار و ۵۰۱ هکتار برآورد کرد و گفت: این کانون‌ها می‌توانند خطری بالقوه برای هوای شیراز و دیگر شهر‌ستان های استان باشند.

قاسم نهاوندی معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس در نشست ویژه کارگروه وقوع شرایط اضطراری پدیده گرد و غبار محیط زیست استان، با اشاره به آسیب پذیری هوا و اقلیم شیراز و امکان آسیب‌های زیست محیطی ناشی از آلودگی بر لزوم نظارت، پایش و مقابله جدی با این پدیده تاکید کرد. 

او با اشاره به اینکه پدیده گرد و غبار و وضعیت کانون‌های گرد و غبار در استان رصد می‌شود، افزود: بر اساس مطالعات منشأیابی داخلی فرسایش بادی، توفان‌های ماسه و گرد و غبار کشور در استان فارس، به علت خشکسالی‌های اخیر و برداشت بی رویه از آب‌های زیرزمینی است و ۴ کانون اصلی گرد و غبار در شمال، جنوب، جنوب غرب و شرق استان ایجاد شده است.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، مساحت کانون‌های آلودگی هوا در استان را ۹۴۵ هزار و ۵۰۱ هکتار برآورد کرد و گفت: این کانون‌ها در سطوح غبار خیزی کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد شناسایی شده اند و می‌توانند خطری بالقوه برای هوای شیراز و دیگر شهر‌های استان فارس باشند.

نهاوندی با اشاره به اینکه آلودگی هوا مسئله‌ای است که امروزه بسیاری از کشور‌ها و کلانشهر‌ها با آن درگیر هستند، گفت: بسیاری از جوامع روز به روز شاهد افزایش و دست و پنجه نرم کردن با عوارض آن هستند. شیراز به رغم نداشتن صنایع بزرگ از هوای نسبتا پاک بهره‌مند است که همه باید برای حفظ این پاکیزگی تلاش کنیم. 

تخریب باغات می‌تواند آسیب جدی به پاکیزگی هوای شیراز وارد کند

معاون محیط زیست فارس، وجود باغات شهری و نبود ترافیک‌های سنگین در شهر شیراز را از دلایل وجود آلودگی‌های کمتر نسبت به سایر کلانشهر‌ها دانست و گفت: اما مدتی است خبر از تخریب باغات شهری شیراز به گوش می‌رسد و مدتی است میزان ترافیک‌های درون شهری به شدت افزایش یافته است. این موارد می‌تواند آسیب جدی به پاکیزگی هوای شیراز وارد کند. 

او گفت: آلودگی معضلی است که می‌تواند باعث افزایش بیماری‌ها در انسان، گرمایش زمین و کاهش بهبود زندگی بشود و طبق تحقیقات سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا موجب مرگ سالانه ۷ میلیون انسان در جهان شده است. 

در این جلسه، به منظور هماهنگی بیشتر، وظایف هر یک از دستگاه‌های عضو بر اساس شیوه نامه اجرایی مدیریت شرایط اضطرار وقوع پدیده گرد و غبار توسط خلیل طبری کارشناس محیط زیست قرائت شد و مقرر شد همه دستگاه‌های مربوطه، ضمن انجام برنامه ریزی‌های لازم، حداکثر تلاش خود را کاهش آلودگی هوا و مراقبت از پاکیزگی هوای شیراز و شهر‌های دیگر به کار گیرند.

نشست هماهنگی و همکاری دستگاه‌ها در خصوص مقابله با پدیده گرد و غبار و کارگروه وقوع شرایط اضطرار پدیده گرد و غبار با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی استان فارس در سالن جلسات اداره کل حفاظت محیط زیست فارس برگزار شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.