عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب در خصوص طرحهای انتقال آب به دریاچه ارومیه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در فاز اول این طرح، سد و تونل ۳۶ کیلومتری ساخته شد و در فاز دوم آن از یک رودخانه دیگر به کمک بند و کانال، آب را به این دریاچه اضافه میکنیم.
او افزود: فاز دوم انتقال آب به دریاچه ارومیه که ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب را انتقال خواهد داد تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید و با احتساب ۳۰۰ میلیون مترمکعب فاز اول در مجموع ۴۸۰ میلیون مترمکعب ظرفیت انتقال آب به دریاچه ارومیه مهیا میشود. البته این ظرفیت در آینده بیشتر نیز خواهد شد.
او درباره اثرگذاری این طرح در احیای دریاچه ارومیه گفت: این طرح در نوع خود برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه موثر بود، اما در ستاد احیای دریاچه ارومیه، راهکار اصلی برای نجات دریاچه ارومیه، کاهش مصارف آب کشاورزی و کاهش بارگزاریها از این حوضه عنوان شد. ما باید ۴۰ درصد میزان مصرف بخش کشاورزی را کاهش میدادیم و این راهکار اصلی بود.
بزرگ زاده افزود: در راهبردهای احیای دریاچه ارومیه، طرحهای تامین آب تنها بخشی از کار بود که اقدامات زیرساختی و سازهای آن هم انجام شده، اما اقدامات غیرسازهای مانند مدیریت مصرف و تقاضا هم نقش زیادی دارند که باید مورد توجه قرار بگیرند تا دریاچه احیا شود.
لطفا با یک برنامه ریزی دقیق جلو کشاورزی غیر اصولي اطراف حوضه دریاچه اروميه را حذف کنید.
کاشت هلو و شلیل وآلو تأثیری در اقتصاد این مملکت ندارد،ولی خشک شدن درياچه اروميه شهرهای اطراف آن را نابود خواهد کرد.
اساتید محترم
صمن احترام به تک تک نظرات .
خواهشا طبق عادت ما ایرانیا که خیلی دوست داریم سریع کارشناس شده و نظر بدیم .
بدون داشتن علم و آگاهی و بدون آگاهی از علل و اثرات مثبت احیاء دریاچه .نظر ندیم
چه کاره خوبی
اسراف که اصلا نیست حیف و میل هم نمیتونه باشه
قبلا تمام آبهای سطحی حوزه دریاچه اورمیه به دریاچه سرازیر میشد
ولی حالا با سدسازی های بدون مطالعه
کل ورودی آب دریاچه رو بستن و دریاچه داره خشک میشه
و کل امراض پوستی و سرطان های تنفسی در انتظار مردم استانهای
آذربایجان غربی و شرقی و اردبیل و زنجان هسا