نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: طرح کاشت نهال یک طرح جهانی و کشوری است که در آن ایران مکلف به کاشت یک میلیارد اصله درخت در طول ۴ سال شده است که به عبارتی سهم هر ایرانی سه درخت میشود.
او افزود: سهمیه استان در این طرح کاشت ۱۶ میلیون نهال در طول ۴ سال است که روند غیر رسمی این طرح در استان از پارسال شروع شد و با ساماندهی نهالستانها توانستیم تعداد نهالستانهای استان را در جهت ظرفیت سازی و بسترسازی برای تحقق این تکلیف، از ۴ نهالستان به ۱۶ عدد برسانیم.
نصرآبادی بیان کرد: پارسال تعهد استان یک میلیون اصله نهال بود که این عدد را توانستیم به یک میلیون و ۷۵۰ هزار اصله نهال برسانیم و تعهد امسالمان ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله است که با مشارکت بخش خصوصی و اداری تحقق خواهد یافت و بسترسازیهای آن انجام شده و با توجه به اینکه بخش خصوصی پارسال ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال توزیع داشتند، می توان گفت که استان توانایی تحقق این تعهد را دارد.
بیشتر بخوانید
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: این طرح یک طرح همه گیر و مردمی است و تمام دستگاههای اداری، سمنها، مردم، دانشگاهها، مراکز نظامی و انتظامی، رسانه، روحانیون، همیاران طبیعت، دهیاران، شوراها و ... میبایست در به تحقق رسیدن این تعهد ما را یاری کنند.
او عنوان کرد: این طرح از ۱۰ آذر امسال با حضور سخنگوی دولت در استان به طور رسمی آغاز شد و از ظرفیت بخش خصوصی که بیشتر در قسمت کاشت نهالهای میوهده فعالیت میکنند در کنار ظرفیتهای دولتی استفاده میشود.
نصرآبادی تصریح کرد: برای اینکه در این طرح با چالش آب مواجه نشویم از دو راهکار انتخاب گونه مناسب با شرایط اقلیمی استان و تغییر و اصلاح سیستمهای آبیاری استفاده میکنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار کرد: تولید، کاشت و نگهداری در این طرح حائز اهمیت است که البته درصد اهمیت تولید ۱۰ درصد، کاشت ۲۰ درصد و نگهداری ۷۰ درصد است بنابراین بعد از اینکه نهالها کاشته شد نظارت بر نگهداری آنها همچنان ادامه دارد و حوزههایی که بیشتر از ۱۰۰ اصله نهال میخواهند کاشت کنند باید اطلاعات را در سامانه ثبت کاشت درخت کشور ثبت کند.