ساعتها، دقیقهها، ثانیه ها و حتی لحظهها با هر گامی که به جلو برمیدارند سرنوشت بشریت را نیز تغییر میدهند. علم پیشرفت میکند، روزگار تغییر میکند و ساختار زندگی بشر نیز دستخوش تغییراتی میشود. حال اینکه این تغییرات میتواند تحولات مثبت ایجاد کند و یا منفی موضوعی است که بنا بر فرد استفاده کننده و یا کشور استفاده کننده متفاوت است.
این روزها نیز تقریبا پیشرفت علم و تکنولوژی به میزانی افزایش یافته است که میتوان گفت هر روزی که میگذرد با روز قبل تفاوت چشم گیر دارد. اما چرا؟
روزگاری بود که بشر برای مقابله با دشمنانش از سلاحهای دست ساز استفاده میکرد، آنقدر بر سر آهن بیچاره میزد تا شکل و شمایل شمشیر به خود بگیرد، با مرور زمان و پیشرفتهایی که حاصل شد کم کم به سراغ تیر و کمان رفت.
حالا اما دنیا تغییر کرده به گونهای که آدمها دیگز از بمب و موشک هم پارا فراتر گذاشته اند و برای مقابله با یکدیگر حالا رو به سوی رباتها آورده اند.
هوش مصنوعی ابزاری در اختیار جنگ افروزی آمریکا
گرگوری آلن یکی از مقامات ارشد سابق هوش مصنوعی پنتاگون که اکنون در اندیشکده مرکز مطالعات استراتیژیک و بینالمللی مشغول به کار است، درباره کاربرد هوش مصنوعی در صنایع دفاعی آمریکا گفته است: وزارت دفاع در تلاش است تا پیشرفتهای هوش مصنوعی را از آخرین پیشرفت یادگیری ماشینی اتخاذ کند. مجموعه پنتاگون دارای بیش از ۸۰۰ پروژه طبقه بندی نشده مرتبط با هوش مصنوعی است که هنوز در مرحله آزمایش هستند.
میسی کامینگز مدیر مرکز رباتیک دانشگاه جورج میسون و یک خلبان سابق جنگنده نیروی دریایی هم میگوید: هوش مصنوعی که در حال حاضر در وزارت دفاع داریم، به شدت کاربردی است و به افراد نظامی کمکهای زیادی میکند. هوش مصنوعی به تنهایی کاربردی ندارد و مردم از آن برای درک بهتر ابهامات جنگ استفاده میکنند. یک نمونه اولیه عملیاتی به نام Machina که توسط نیروی فضایی مورد استفاده قرار میگیرد، بیش از ۴۰ هزار شیء در فضا را بطور مستقل بررسی و هزاران مجموعه داده را هر شب با یک شبکه تلسکوپ جهانی هماهنگ میکند.
طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس بعد از آمریکا چین، هند و سپس روسیه در حوزه هوش مصنوعی فعال هستند. خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به نقل از منابع آگاه نوشت: سامانه موشکی زمین به هوا ویتیاز (Vityaz) روسیه برای اولین بار در جهان، عملیات شناسایی، ردیابی و انهدام اهداف هوایی اوکراین را به طور تمام اتوماتیک انجام داد و چندین هواپیمای جنگی و هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی را سرنگون کرد.
حال سوال اینجاست که در میان این رقابتها در عرصه هوش مصنوعی جایگاه کشورمان کجاست؟
وقتی ایران پا به پای جهان در عرصه هوش مصنوعی گام برمیدارد
امیر آشتیانی وزیر دفاع در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره استفاده از هوش مصنوعی در صنایع دفاعی گفت: قطعا این موضوع در صنایع دفاعی کشورمان نقش بسزایی دارد و اگر بتوانیم سامانههایی که دارای خودکنترلی هستند، مانند پهپادها و زیر دریاییهای بدون سرنشین را در این مسیر بیاوریم، بسیار به ما کمک میکند. در موشکها، سامانههای راداری، پهپاد و سامانههای سایبری از هوش مصنوعی استفاده میشود.
علاوه بر این امیر سرتیپ نوذر نعمتی جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره استفاده از هوش مصنوعی در تجهیزات ارتش اظهار کرد:یکی از مشخصههای اصلی تجهیزاتی که برای نیروی زمینی ارتش در نظر داریم هوشمندی آنهاست، یعنی اگر تجهیزاتی هوشمند نباشند اصلا وارد نیروی زمینی نمیشوند.زمانی که تجهیزات هوشمند باشند، باید از فناوری هوش مصنوعی در بالاترین سطحی که در کشور وجود دارد، استفاده کرد. جلسات هوش مصنوعی و تجهیزات متناسب با هوش مصنوعی به صورت منظم برگزار میشود و همه سازمانهای تحقیقاتی که در کشور داریم و یا شرکتهای دانش بنیان در کنار ما فعالیت میکنند و طرحهایی که ارائه میدهند مبتنی بر هوش مصنوعی است.
امیر نعمتی افزود: ما باید متناسب با فناوری روز دنیا حرکت کنیم، میدانید که دشمن اصلی ما آمریکاست و هرکسی هم صحبتی ضد ایران کند، زیرمجموعه آمریکا محسوب میشود. به همین دلیل باید متناسب با این دشمن تجهیزات را طراحی کنیم.بازدارندگی که امروز شاهد آن هستیم، قسمت بسیاری از آن مربوط به تجهیزات مدرنی است که استفاده میکنیم.
مهدی فرحی، جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به ورود صنایع دفاعی به ۲۰ فناوری راهبردی، اظهارداشت: فناوریهای دارای هوش مصنوعی در خدمت محصولات دفاعی کشور است و اگر بخواهیم در هندسه نظم جهانی جایگاه بالایی داشته باشیم باید وارد عرصههای علم و فناوری شویم که در صنایع دفاع توجه ویژهای به آن وجود دارد.
و در پایان باید گفت عرصه تکنولوژی به خصوص درمیدان نظامی روز به روز پیشرفته تر میشود . میدانی که به خوبی ثابت میکند امروز دنیا دنیای فعالیت در عرصه های نظامی است و زمانی حتی برای یک لحظه غفلت هم وجود ندارد.
جهان آینده جهان هوش مصنوعی است
نمیخواد دنبال فضا و ماورای فضا و نانو و هوش مصنوعی اینها که اصلا مربوط به حیطه و لول علمی ما ایرانا نیست ورود کنید و غلو کنید
همون نانو رو هنوز نفهمیدین چیه