طرح خرید خدمات آموزشی یا نیروهای برون سپار از سال ۱۳۹۳ در مناطق محروم کشور با هدف جبران مشکل کمبود معلم دانشآموزان مناطق محروم اجرا شد.
معلمان در این طرح تمام هموغم خود را با وجود مشقتهای زیاد و محرومیتهای موجود در نقاط مختلف استان پهناور سیستان و بلوچستان بکار گرفتند تا در مناطق دورافتاده و روستایی به دانشآموزان علم و سوادآموزی آموزش دهند.
اما زمانه بسی ناجوانمردانه آنان را همراهی میکند، این جمله شماری از معلمان خرید خدمت در سیستان و بلوچستان است که معتقدند تلاش شبانهروزی آنها اگر بیشتر از معلمان رسمی و سایر نیروهای آموزشی نباشد کمتر از آن هم نیست؛ اما حقوق و بیمه مناسبی ندارند.
معلمانی که در طرح خرید خدمات آموزشی هستند، ماههاست بدون هیچ حقوقی سر کلاس درس حضور مییابند تا دانشآموزی به دلیل نبود معلم از تحصیل بازنماند.
یکی از نیروهای خرید خدمات آموزشی سیستان و بلوچستان از شهرستان دشتیاری به نمایندگی از سایر نیروهای مشمول این طرح بیان کرد: مطالبات ما از سال گذشته تا کنون پرداخت نشده و در خرج زندگی و امورات روزانه خود با مشکل مواجه شدهایم.
وی ادامه داد: در طرح خرید خدمات آموزشی، از نیروهای بومی تحصیلکرده استفاده شده که این موضوع موجب ارتقای کیفیت مدارس محروم میشود؛ اما تاخیر در حقوقها انگیزه را از معلمان میگیرد.
این معلم روستایی افزود: با وجود اینکه ماههاست حقوق دریافت نکردهایم؛ اما با عشق سر کلاس درس حاضر شده تا دانشآموزی در روند آموزش خود دچار مشکل نشود؛ اما تقاضای ما پرداخت حقوق به موقع است چرا که در طول سال برای سپری کردن امورات زندگی باید از آشنایان و اطرافیان قرض گرفته و این موضوع ما را رنجیده خاطر کرده است.
وی تأکید کرد: پس از گذشت یک سال حقوق سال ۱۴۰۱ ما تسویه نشده و مسوولی پاسخگوی مطالبات ما نیست.
فرماندار دشتیاری در جنوب سیستان و بلوچستان که در محل سامانه سامد استانداری سیستان و بلوچستان برای پاسخگویی به مطالبات مردم شهرستان حضور یافت پیرامون مشکل یکی از معلمان طرح خرید خدمات آموزشی، قول پیگیری مطالبات و حل مشکلات آنان را داد.
محمدعلی رافت افزود: پیگیری رسیدگی به مطالبات معلمان را از طریق اداره کل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار خواهیم داد تا وضعیت این افراد تعیین تکلیف شود.
مدیر اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان پیرامون گلایه معلمان طرح خرید خدمات آموزشی مبنی بر عدم پرداخت به موقع حقوق، بیان کرد: معلمان طرح خرید خدمات آموزشی از سال ۹۳ تاکنون با آموزش و پرورش همکاری و فعالیت داشته و هر سال بر حسب نیاز و ضرورت، آموزش و پرورش از وجود این معلمان استفاده کرده و به آمارشان افزوده شده است.
داود گلی افزود: قانون طرح خرید خدمات آموزشی برای پرداخت حقوق و مجوز بهکارگیری در صورت نیاز و تأمین اعتبار انجام میشود؛ یعنی اگر سازمان برنامه و بودجه اعتبار ریالی را تأمین کند حقوق این افراد پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد: محل حقوق نیروهای طرح خرید خدمات آموزشی از ردیف برونسپاری تأمین میشود.
مدیر اداره اطلاعرسانی و روابطعمومی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: درصدد هستیم با پیگیریهای انجام شده حقوق نیروهای خرید خدمات آموزشی به زودی به حسابهایشان واریز شود، این وعده را حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش به استانهایی که از ظرفیت نیروهای طرح خرید خدمات آموزشی به کارگیری کردهاند، داده است.
وی تأکید کرد: در حال رایزنی و پیگیری هستیم به محض وصول اعتبار مورد نیاز از سوی سازمان برنامه و بودجه حقالزحمه معلمان طرح خرید خدمات آموزشی پرداخت خواهد شد.
ایرنا