رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تایباد گفت: وقوع پدیده گردوغبار و ریزگرد در این شهرستان، منشاء خارجی و داخلی دارد.

هادی مجدی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تایباد گفت: وقوع پدیده گردوغبار و ریزگرد در شهرستان تایباد، دارای منشاء خارجی در دشت‌های هرات در کشور افغانستان و داخلی شامل کانون فرسایش بادی حاجی آباد و محسن آباد است که این دو کانون، خود نیز در امتداد منشا خارجی قرار دارند.

وی افزود: پدیده گردوغبار و ریزگرد‌ها که در فصول بادخیز تابستان و پاییز رخ می‌دهند، اغلب شهر‌های تایباد و کاریز را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تایباد ادامه داد: کانون‌های فرسایش بادی حاجی آباد در شرق و محسن آباد در شمال شرق شهرستان در مجموع دارای ۳۵ هزار هکتار وسعت هستند که ۱۱ هزار هکتار آن نهالکاری شده است و بخشی از مابقی آن نیز زیر کشت هستند.

مجدی بیان کرد: نهال‌های مقاوم به شوری، کم آب طلب و سازگار با اقلیم منطقه مانند تاغ و قره داغ در بیابان‌ها کاشته می‌شوند.

این مقام مسئول تصریح کرد: کپه کاری یا بذرپاشی، قُرُق کردن و پایش چَرای دام‌ها از دیگر اقدامات برای بیابان زدایی و حفظ مراتع هستند که دنبال هم اجرا می‌شوند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تایباد اضافه کرد: در قرق کردن، در مدت زمانی چندساله اجازه ورود دام به برخی مراتع داده نمی‌شود تا در صورت بارندگی مناسب، مجدد سرسبز شود؛ به همین منظور اکنون ۷۵۰ هکتار از مراتع در مشهدریزه و روستا‌های حسینی، سوران، حاجی آباد و پلبند در قرق قرار دارند.

مجدی گفت: همچنین در این اراضی قرق شده، بذر گیاهان مرتعی مانند درمنه، کوخیا، النگاتوم و چمن گندمی پاشیده می‌شود تا با رویش خود پوشش گیاهی مراتع را تقویت یا احیا کنند.

وی خاطرنشان کرد: خشکسالی، تغییرات آب و هوایی و گرمایش سراسری از علل گسترش بیابان زایی و وقوع پدیده گردوغبار هستند که با احیای مراتع و پوشش گیاهی می‌توان تاحدودی از اثرات آن کم کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.