برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب با حضور هادی محمدی و حمیدرضا مقدمفر از کارشناسان مسائل منطقه به موضوع دلیل ضربه فنی رژیم صهیونیستی در مقابل گروههای مقاومت فلسطین اختصاص داشت.
محمدی در ابتدای این برنامه گفت: اولین چیزی که به ذهنم میرسد این است که رهبر انقلاب حکیمانهترین و خلاصهترین تعبیر را در جریان مقاومت مردم غزه را بیان کردند. باید از مردم غزه در بالاترین سطح تقدیر شود که چگونه توانستند تابآوری کنند و یک مورد موضع منفی از آنها دیده نشده است که اگر میشد توسط رسانههای غربی برجسته میشود.
وی ادامه داد: آن چیزی که رخ داده است یک وعده قرآنی است. یک گروه کوچک در برابر یک گروه بزرگ که به ناتو وصل است توانسته پیروز شود و به تعبیر رهبر انقلاب ضربه فنی شود.
این کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: اتفاق طوفان الاقصی یک پیروزی و ضربه جانانهای بود که مورد اعتراف رژیم صهیونیستی و جهان است. رایزنیهایی که اتفاق افتاد اولین مرحله پیروزیهای پایان جنگ است که میتوانیم دو پیروزی را برای گروهها فلسطینی ثبت کنیم، چون ۷ کشور غربی در کنار اسرائیل در این جنگ بودند لذا بهترین تعبیر ضربه فنی این رژیم است.
حمیدرضا مقدمفر کارشناس دیگر این برنامه گفت: یک سوال به صورت عمومی در بین مردم مطرح است که باید تبیین کرد. در صداوسیما مظلوم مقتدر مطرح شده است و ما مظلوم را خوب تصویر کردیم، اما اقتدار را کمتر تبیین کردیم.
وی ادامه داد: امروز رژیم صهیونیستی به پایان کار خود رسیده و آتش بس برای آنها شکست است، اما آنها در رسانه متخصص هستند و تکنیک و ادراک سازی بلد هستند.
این کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: چرا رهبری تعبیر ضربه فنی را به کار بردند؟ ما یک صحنه و میدان داریم. یک طرف اشغالگر هستند و یک طرف دیگر مظلومین فلسطینی هستند یعنی صحنه حق و باطل.
مقدمفر بیان کرد: فلسطینیها باید مولفههای این رژیم را هدف قرار دهند که در طوفان الاقصی این کار را کردند. این مولفهها جنبههای نظامی و امنیتی آن بود چراکه سازمان موساد به اذعان همه دستگاههای اطلاعاتی قویترین دستگاه اطلاعاتی دنیا ست و مولفه دیگر هژمونی است که اینها باعث شده بود رژیم صهیونیستی سرپا باشد که در طوفان الاقصی اینها هدف قرار داده شد.
وی افزود: سازمان اطلاعاتی که مدعی بود شنود و اشراف اطلاعاتی دارد، اما تا یک ثانیه قبل عملیات طوفان الاقصی از آن خبر نداشتند. فلسطینیها به درستی هدفگذاری و آنها را هدف قرار دادند.
این کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: حماس به اهدافش رسید و این بزرگترین دستاورد بود. تمام افکار عمومی دنیا متوجه شدند که اینها ماهیتشان چیست و به ماهیت کثیف آنها پی بردند.
مقدمفر با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در این مدت شکستهای پی در پی داشت و به آتشبس بیشتر نیاز داشتند تا فلسطین، گفت: شکست صهیونیستها مثل محکومیت اسرائیل در نزد افکار عمومی دنیا، شکست آنها مثل موشک باران مردم و شکست دیگر ورود زمینی به غزه و شکست دیگر حمله صهیونیستها به بیمارستانهاست.
محمدی در ادامه این برنامه اظهار کرد: نتانیاهو گفته بود قبل از آزادسازی اسرا آتشبس نمیشود. اما آنها تلفات زیادی دادند و ۳۰۰ تانک که یک پنجم توان زمینی اسرائیل بود نابود شد. موضوع دیگر که به اهدافشان دست نیافتند و اهداف تاکتیکی و کلانشان به دست نیامده است فشار عملیاتهای منطقه از حزبالله، عراق، لبنان و ارتش یمن است و دامنه هزینههای اسرائیل و آمریکا را افزایش داده است.
وی اضافه کرد: موضوع دیگر فشارهای بینالمللی است مثلا آقای رئیسی با بریکس در خصوص غزه در تماس بوده و در لندن و واشنگتن هم مردم راهپیمایی کردند. مجموعه دلایل مختلف میدانی باعث شد تا رژیم صهیونیتسی به آتشبس تن دهد.
این کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: در عرصه داخلی از هفته اول جنگ در کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی یعنی نتانیاهو، گالانت وزیر دفاع و گانتس رئیس ستاد ارتش اسرائیل اختلافات وجود دارد و اینها حتی کنار هم مینشینند به یکدیگر نگاه نمیکنند.
محمدی بیان کرد:، ولی نصر گفت منطقه با طوفان الاقصی زیر و رو شده است و پذیرفتند این شکست ویرانگر بود و میگویند بهتر است سریعتر آتشبس را قبول کنند.
وی ادامه داد: صهیونیستها پس از شکستهای چهارگانه اقداماتی را داشتند که برای ترمیم بود، اما هدفگذاریها غلط بود. شکستشان راهبردی بود، اما اقداماتشان تاکتیکی بود.
این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: امروز رژیم صهیونیستی در حمله زمینی، بمبارانها و نسلکشی کرده است در حال دست و پا زدن در باتلاق است. پذیرش آتشبس برای رژیم خیلی ضروریتر بود، چون نمیتوانند در مدت طولانی شرایط سخت را تحمل کنند، اما الان نزدیک ۵۰ روز در این شرایط هستند.
وی اضافه کرد: هدف اینها از بین بردن حماس و آزادسازی اسرا بود که در هر دو ناموفق بودند و پذیرش آتشبس یعنی شکست پنجم و اعتراف به شکست در آن چهار مرحله.
محمدی تصریح کرد: آنچه باید مورد تاکید قرار داد در سیطره امپراتوری رسانهای، نسلکشی و فراقانونی رفتار کردن و پایبند نبودن به قوانین بینالمللی جامعه جهانی است.
این کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: صحنههای غزه اگر به این فجیعی نبود افکار عمومی تحت تاثیر قرار نمیگرفت. ظرفیتهایی که در دنیا شده واکنشهای خیلی زیادی شده و فشار کشورهای مهم مثل آفریقای جنوبی ایجاد شده است.
وی گفت: موارد جنایت توسط رژیم صهیونیستی افزایش پیدا کرده است یکی از دلایل پذیرش آتشبس این بود که برای سفیدنمایی در عرصه بینالمللی بگویند به آتشبس پایبندند.
محمدی بیان کرد: در نظرسنجی که شده ادامه این وضعیت را نمیخواهند لذا افکار عمومی و کشورهای مختلف برای اقدام نمادین هم که شده فشار خود را ادامه میدهند البته دیپلماسی کشورهای مستقل میتواند به این امر کمک کند.
مقدمفر در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری اظهار کرد:: یکی از مواردی که اسرائیل به آتشبس تن داده این است که در بنبست است. اینها راههای نظامی را تجربه کردند و میدانند راه به جایی ندارند و امروز آمریکا، انگلیس و ... نتوانستند خیلی به اینها کمک کنند، چون اسرائیل میخواست اینها مستقیم وارد جنگ شوند، اما آنها نیامدند.
وی ادامه داد: در رزوهای آینده شاید در رزیم صهیونیستی گناهان را به گردن نتانیاهو بیندازند. ممکن است در آتشبس از استراتژی بز فراری استفاده کنند که یک ضرب المثل در بین صهیونیستهاست به این معنی که در جلوی بز اعتراف کنند و بعد بز فرار کند و بعد میگویند گناهانشان بخشیده شده است.
محمدی در پایان این برنامه اظهار کرد: ایهود باراک در خصوص بیمارستان شفا، رژیم صهیونیستی را مورد عتاب قرار داد و گفت در سال ۱۹۷۲ ارتش اسرائیل این تونلها را برای توسعه بیمارستان ایجاد کرد.
وی گفت: مسلم است که نتانیاهو برای بعد از آتشبس دست به شیطنت میزند مثل امروز که فجایعی را رقم زد.