معاون راهبردی رئیس‌جمهوری گفت: ما در جهان روایت‌ها زندگی می‌کنیم، به تعبیری در جنگ روایت‌ها زیست می‌کنیم.

محمدجواد ظریف در مراسم رونمایی از سیاستنامهٔ «راهبرد وفاق برای تأمین امنیت ملّی مبتنی بر رویکردی تاریخی به مسائل امنیت ملّی ایران» که در معاونت راهبردی ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: عنوان دیپلماسی عمومی حاکی از این واقعیت است که دولت‌ها نقش افراد در شکل‌گیری روابط بین‌الملل را شناسایی کرده‌اند. روزگاری افراد سابجکت دولت‌هایی بودند که موضوع حقوق بین‌الملل بودند، اما امروز فرد موثر شده است و هرچه فرد موثرتر شود تصورات موثرتر و در نهایت روایت‌سازی موثرتر است.

وی یادآور شد: پیش از این، چندان از قاب‌سازی یا فریمینگ در روابط بین‌الملل صحبت نمی‌شد، اما امروز روایت اصالت پیدا کرده است و دیگر روبنا نیست.

ظریف تاکید کرد: ما در جهان روایت‌ها زندگی می‌کنیم و به تعبیری در جنگ روایت‌ها زیست می‌کنیم. این واقعیت را بهتر از همه صهیونیست‌ها شناخته‌اند. اولین جایی که بعد از جنگ سرد شروع به روایت‌سازی کرد اسرائیل بود.

معاون راهبردی رئیس‌جمهوری ادامه داد: در دهه ۹۰ که رژیم صهیونیستی می‌خواست وارد مذاکرات صلح با اعراب شود، روایت دشمنی با اعراب را عوض کرد و ایران شد دشمن. این موضوع را صراحتا آوری لوبرانی مطرح کرده است. اسرائیل، چون به دشمن نیاز داشت، لازم بود جای دیگری برسازی شود و این دشمن اعراب نبودند بلکه ایران بود.

وی گفت: همزمان هم روایت جدیدی از ایران به‌عنوان یک خطر بین‌المللی ساختند. گفتند ایران یک تهدید جهانی است و گفتند ایران ۶ ماه با سلاح هسته‌ای فاصله دارد. چه زمانی این حرف را زدند؟ در دهه ۹۰.

ظریف یادآور شد: اسرائیل از ایران می‌ترسد، اما نه به دلیل سلاح هسته‌ای که اگر چنین بود باید از برجام حمایت می‌کرد. چون حداقل ۱۵ سال این روند را عقب می‌انداخت. ما، اما پاسخ خود را برمبنای این بازی امنیتی‌سازی از ایران آماده کردیم.

معاون راهبردی رئیس‌جمهوری تاکید کرد: امروز رژیم صهیونیستی روایت دیگری از ایران را می‌سازد که دو پایه دارد. او درباره خود هم در روایتی که ارائه می‌دهد، می‌گوید من مظلوم هستم و ایران می‌خواهد دوباره هلوکاست علیه ما ایجاد کند و در عین‌حال وقتی که سرکوب می‌کند و دست به نسل‌کشی می‌زند می‌گوید من قدرتمند هستم. این دو روایت متناقض از خود را چگونه بهم وصل می‌کند؟ با این جمله که دیگر اجازه نمی‌دهیم گذشته تکرار شود.

وی افزود: سیاستی که امروز رژیم صهیونیستی از ایران روایت‌سازی می‌کند این است که ایران در ضعیف‌ترین شرایط و خطرناکترین وضعیت خود قرار دارد که متاسفانه هم نزد برخی در ایران و هم نزد اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها دارد جا می‌افتد.

معاون راهبردی رئیس‌جمهوری گفت: او هم روایت ساخته است که ایران در شرایطی قرار دارد که قدرت پدافندی‌اش ضعیف شده است و هم در روایت دیگر می‌گوید ایران خطرناک است، چون الان ناگزیر از این است که به سمت سلاح برود و نتیجه این دو روایت آن می‌شود که از پنجره ضعف ایران برای زدن او استفاده شود. 

ظریف با بیان اینکه ما باید امروز این روایت را بشکنیم، تصریح کرد: برخی ممکن است بگویند راهش این است که «وعده صادق ۳» را اجرا کنیم، اما به این نکته هم می‌توان توجه کرد که آیا این امر بازی امنیتی‌سازی از ایران را برای رژیم صهیونیستی تداوم می‌بخشد که بگوید دیدید ایران خطرناک است؟

وی ادامه داد: روایت دوم هم این است که بگوییم ما اشتباه کردیم و باید عقب‌نشینی کنیم که این روایت نه ضروری و نه درست است.

معاون راهبردی رئیس‌جمهوری با طرح این پرسش که پاسخ ما به این روایت‌سازی از ایران چه می‌تواند باشد، یادآور شد: ما ۸ سال جنگیدیم که با سه عامل بود؛ یکی خودباوری بود که امام راحل به ما آموخت، دیگری مردم که با این خودباوری پیش آمدند و یکی هم نیرو‌های مسلح بود. این روند خودباوری در دوران رهبری انقلاب هم تداوم یافته است.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۳
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
التماس مذاکره
با قاتل حاج قاسم
.
.
حضرت آقا فرمودن
من ترامپ رو لایق مبادله پیام نمیدونم
حضرت آقا فرمودن
سیاست خارجی درنهاد های بالا دستی تبیین میشه
و وزارت امورخارجه فقط اجرا میکنه
.
وای به روز مذاکره با آمریکا
والله مذاکره با قاتل حاج قاسم
یعنی ذلت
یعنی تسلیم
.
بسیجی ها و طرفداران نظام رو ازدست میدید
ما به خون خواهی حاج قاسم و برای جنگ اومدیم
آخرین اخبار