آیین بزرگداشت ۵٠ خبرنگار شهید غزه و تجلیل از خبرنگاران جبهه مقاومت با عنوان «زیتون سرخ» در سالن جلسات معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در ابتدای مراسم سخنان مقام معظم رهبری پخش شد و بعد فرشاد مهدیپور، معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سخنران مراسم به واقعه طوفانالاقصی در ۱۵ مهر اشاره کرد و گفت: طوفانالاقصی در سده اخیر بی سابقه بود. اتفاقی که هژمونی و تصویر پوشالی از رژیم صهیونیستی را به باد داد و به همه جهانیان ثابت کرد که این رژیم غاصب در عرصه نظامی بسیار ضعیف است. آن چیزی که طوفانالاقصی را تثبیت کرد، واقعیت و بازنمایی آن به کمک رسانهها بود.
مهدیپور ادامه داد: رسانهها بودند که موفق شدند موضوع ظلم چند دههای فلسطین را به موضوع اصلی رسانهها در سراسر جهان تبدیل کنند. پوشش رسانههای سراسر جهان ماحصل تلاش رسانهای ما در ایران و سایر نقاط جهان است. آن چیزی امروز افکار عمومی را شکل میدهد و اولویت مردم را تعیین میکند، رسانهها هستند. رژیم صهیونیستی برای به انحراف کشاندن افکار عمومی با شکست روبهرو شد.
معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به انتشار اخبار جعلی گسترده رژیم صهیونیستی پیرامون حماس اشاره کرد و گفت: آخرین نمونه آن را در صحنهسازی بیمارستان دیدید، که رسانهها و خبرگزاریهای اصلی هم مجبور به افشاگری شدند. رژیم صهیونیستی با صحنهسازی، تغییر صحنه و دروغ تلاش کرد حمله به بیمارستان را به عملیات نظامی مرتبط کند و موفق نشد. تا حد رئیس جمهور امریکا تلاش کردند نام گروه تروریستی را بر جریان مقاومت بگذارند و موفق نشدند.
وی با بیان اینکه تلاش کردند حمله به بیمارستانها را تکذیب کنند، ولی امروز جهانیان پذیرفتند اسرائیل در حال حمله به بیمارستانها و نقاط امن است، تصریح کرد: از همه مهمتر حمله به خبرنگاران و فعالان رسانه رو به افزایش است. شاید خیلی عزیزان که در غزه به شهادت رسیدند، روزنامهنگار یا خبرنگار شناخته شدهای قبل از ماجرای فلسطین نبودند، اما احساس وظیفه کردند صدای غزه باشند. با همه محدودیتهای امنیتی، زیرساختی و ارتباطی موقعیت خود را حفظ کردند. روز گذشته دو خبرنگار المیادین به طرز فجیع در مرز جنوبی لبنان به شهادت رسیدند.
مهدیپور ادامه داد: در صحنه شهادت خبرنگاران المیادین دیدیم، که که دوربین فیلمبرداری در حال سوختن است. این تصویر ترسیم مهمی از کار ما رسانهایهاست، که میسوزیم تا واقعیت و حقیقت ماندگار بشود و شهادت هم از این تمثیل تبعیت میکند. تا امروز حدود ۶۵ خبرنگار و فعال رسانهای از بسیاری از رسانهها به شهادت رسیدند؛ از رسانههای فلسطینی و خبرگزاری فرانسه گرفته تا رویترز، المیادین و. این حملات محدود به داخل غزه نیست و در کرانه باختری، لبنان و ... حملات صورت گرفته است. حتی دو هفته گذشته بخشی از همکاران رسانهمان که در جنوب لبنان حضور داشتند، شاهد حملات اسرائیلیها بودند.
معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آتشبس ۴ روزه بین فلسطین و اسرائیل اشاره کرد و گفت: امروز در خبرها شنیدید مسئله آتشبس در جریان است و از دیگر توفیقات مقاومت است. روزی رژیم صهیونیستی تصمیم گرفت به غزه حمله کند، بنایش این بود که سران محور مقاومت و طراح طوفانالاقصی را به شهادت برساند، زیرساختها را از بین ببرد و مردم را وادار به کوچ اجباری در جنوب منطقه کند، ولی تا امروز به هیچ کدام از اهدافش دست نیافته است.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنران دیگر مراسم بود. او روز ۱۵ مهر را اتفاق بینظیر دانست و گفت: در آن روز جوانان مقاومت حماسه تاریخی را آفریدند. نگاه کوتاهبینانهای است که عدهای شروع جنگ غزه را به ۱۵ مهر تقلیل دهند. بیش از ۱۰۶ سال است که جنایتکاران صهیونیست فلسطین را مورد خشم و غصب قرار دادند. از سال ۱۹۱۷ که بالفور اعلامیه غیر انسانی خود را در ورود صهیونیستها به فلسطین صادر کرد، تا الان صهیونیستها در اراضی مقدس فلسطین کارنامه پر از جنایت و درنده خویی را از خود نشان دادند.
اسماعیلی طوفانالاقصی را فوران غصب و خشم مردم مسلمان فلسطین دانست و گفت: مگر میشود از مردمی که بیش از یک قرن تحت خشونت، تجاوز و قتل عام هستند، توقعی جزء دفاع از حق خودشان داشت؟ مردم فلسطین و جریان مقاومت در حمایت از حق خودشان درخشیدند. الان ۴۵ روز است که اسرائیلیها خوی وحشی خود را به نمایش میگذارند. بیش از ۵۰۰۰ کودک به شهادت رسیدند. دیروز دو خبرنگار عزیز شبکه المیادین به شهادت رسیدند. تعداد شهدای رسانه به بیش از ۶۰ نفر رسیده است. خبرنگاران حاضر در جنگ میگفتند خبرنگاران شبکه المیادین در منطقه درگیری نبودند، اما رژیم صهیونیستی تعمدانه دفتر خبری یا خبرگزاری را مورد هدف قرار داده و میدهد.
حسین زکریایی عزیزی، دبیرکل مجمع خبرنگاران و نویسندگان دفاعمقدس و مقاومت هم با بیان اینکه ما توانستیم در مقابل غول رسانهای رژیم صهیونیست بایستیم، توضیح داد: تئودور هرتسل کسی بود که بنای آژانس یهود را گذاشت و او یک خبرنگار و نویسنده بود. مبنای صهیونیست بر رسانه پایهریزی شده است. شما تا قبل از طوفان الاقصی اجازه نداشتید یک مطلب درباره صهیونیست و اسرائیل در بعضی از پلتفرمهای فضای مجازی منتشر کنید. اما امروز تلاش شما نتیجه داده است.
زکریایی عزیزی ادامه داد: ما حتی اجازه نداریم از حاج قاسم عزیزمان در پلتفرمهای مختلف اسم بیاریم؛ چراکه که میترسند. ما مدیون خبرنگاران مظلوم غزه و خبرنگاران کشور خودمان هستیم. فرمایش حضرت آقا درباره جهاد تبیین کاملاً به موقع بود. یک راهکار برای ما خبرنگاران بود، که چگونه باید در مواجهه با مسائل روز برخورد کنیم.