شبکه ماهواره‌ای «من و تو» ۱۳ سال پیش با سرمایه‌ای‌ هنگفت آغاز به کار کرد و حالا گردانندگانش از تعطیلی ناگزیر آن خبر می‌دهند.

شبکه ماهواره‌ای «من و تو» ۱۳ سال پیش با سرمایه‌ای‌ هنگفت از منابعی که هرگز علنی نشد آغاز به کار کرد و حالا گردانندگانش از تعطیلی ناگزیر این شبکه در اوایل سال میلادی پیش رو خبر می‌دهند؛ شبکه‌ای که بنا بر یافته‌های پژوهش‌هایی متعدد، در این سال‌ها تلاش کرد سبک زندگی مردم ایران را در راستای اهداف و برنامه‌های سیاستگذارانش دچار تغییر کند.

گردانندگان من و تو، روز ۲۲ آبان‌ماه با انتشار بیانیه‌ای از تعطیلی قریب‌الوقوع شبکه ماهواره‌ای خود به دلیل مشکلات مالی خبر دادند. «تداوم بی‌ثباتی سیاسی و نابسامانی اقتصادی در منطقه» و در نتیجه «ناتوانی از رشد، گسترش و درآمدزایی در این صنعت در حال تحول» دلایل تصمیم به پایان کار تلویزیون من و تو عنوان شد؛ تلویزیونی که طی بیش از ۱۳ سال فعالیت خود، برنامه‌هایی با محوریت تغییر سبک زندگی و دگرگونی‌های هنجاری، ارائه روایتی مقلوب از تاریخ و تحولات کنونی، متزلزل ساختن باورهای دینی و نیز شکاف میان مردم و حاکمیت را پیش برد.

این در حالی است که از دید بسیاری از ناظران، این شبکه به دلیل تنوع برنامه‌ها، استفاده از جذابیت‌های بصری و سرگرمی و نیز بهره‌گیری از تکنیک‌های گوناگون روانی-رسانه‌ای به ویژه در حوزه گفتمان‌سازی در قیاس با سایر شبکه‌های فارسی‌زبان خارجی در میان ایرانیان تاثیرگذاری قابل توجهی داشته است.

بر اساس یافته‌های یک پژوهش، بیشترین تاثیر سبک زندگی پس از بحران کرونا را شبکه من و تو بر مخاطبان ایرانی داشته و پس از آن شبکه نسیم و شبکه جِم در رتبه‌های دوم و سوم قرار داشته‌اند

این گزارش به بررسی‌ برخی پژوهش‌ها پرداخته که در سال‌های اخیر کارنامه و عملکرد من و تو را از زوایای مختلف موضوع واکاوی خود قرار داده‌اند.

روایت تاریخی نازیسته!

تولید و پخش فیلم‌های مستند، یکی از نقاط قوت شبکه من و تو عنوان شده که بنا بر برخی ادعاها به خاطر دستیابی به آرشیو محرمانه رادیو و تلویزیون در سال‌های گذشته میسر شده است. این شبکه به شکلی مستمر بخش مهمی از سیاست‌ها و برنامه‌هایش را از طریق ساخت برنامه‌های مستند پیش برده است. به دلیل عدم شناخت کافی بسیاری از مردم از حوادث و سیر اتفاقات تاریخی، مستندها تاثیر انکارناپذیری بر افکار عمومی داشته تا مواردی خلاف واقع یا به عبارتی «تاریخی نازیسته» را به بیننده القا کند.

در این پیوند، این شبکه در راستای مشروعیت‌بخشی به حکومت پهلوی و ترسیم چهره‌ای دیگرگون از پهلوی نخست، به تهیه مستندی جنجالی در این زمینه پرداخت. شبکه من و تو از مستند «رضاشاه» به عنوان یک روش جدید برای تاریخ‌سازی و تحریف تاریخ معاصر ایران استفاده کرد. تهیه‌کنندگان این مستند با استفاده از آرشیوی غنی، تصاویری بکر و منحصر به فرد و به نیز کارگیری تاکتیک روایت داستانی، ذهن بیننده را به سمت‌وسوی مطلوب خود در زمینه تحلیل تاریخی سوق دادند.

یک مطالعه پژوهشیِ توصیفی-تحلیلی با عنوان «واکاوی اقدامات اجتماعی و فرهنگی منتسب به حکومت پهلوی از ۱۳۰۴ تا ۱۳۲۰ در مستند تلویزیون رضا شاه شبکه من و تو» با استفاده از اسناد و منابع به بررسی تحریف‌های مطرح شده در این مستند پرداخته است. بر اساس این مطالعه، سناریونویس‌های این مستند با نشان دادن تصاویر خرابی‌های دوره قاجار، ورود رضا پهلوی به ارکان قدرت سیاسی را معجزه‌ای برای پایان یافتن اوضاع نابسامان آن دوران تلقی کرده و اقدامات فراوانی را در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی به وی نسبت می‌دهند؛ اقداماتی که به طور کلی چهره ایران را از ویرانی کامل به یک کشور مدرن و قدرتمند در منطقه تبدیل می‌کرد.

این پژوهش تصریح داشته «تهیه‌کنندگان این مستند درصدد ایجاد چهره‌ای جدید از رضاشاه و حکومت پهلوی در ذهن مخاطب هستند. این در حالی است که با بررسی اسناد و مدارک، مشخص می‌شود که بسیاری از اصلاحات اجتماعی و فرهنگی که به دوره رضاشاه و شخص وی انتساب می‌یابد، از زمان حکومت قاجاریه شروع شده که با توجه به عدم توان حکومتی و نفوذ کشورهای بیگانه تنها به صورت یک طرح نیمه‌کاره باقی مانده بودند. از سوی دیگر مستند به صورتی اصلاحات در آن دوره را بیان می‌کند که نقش اصلی روشنفکران در این اقدامات بسیار کمرنگ و اهمیت می‌باشد و گویی اندیشه بنیان این اقدامات را رضاشاه شخصا مطرح کرده بود؛ در حالی که این گونه نیست. به طور کلی مستند رضاشاه با تحریف تاریخ در قالب عکس و صدای راوی، زمینه‌سازی تاریخ جدیدی را در قالب تاریخ معاصر ایران به بیننده القا می‌کند.» [۱]

تهیه‌کنندگان مستند رضاشاه با استفاده از آرشیوی غنی، تصاویری بکر و منحصر به فرد و به نیز کارگیری تاکتیک روایت داستانی، ذهن بیننده را به سمت‌وسوی مطلوب خود در زمینه تحلیل تاریخی سوق دادند

پیشبرد جنگ نرم رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران

«سیاست-سرگرمی» نوع جدیدی از ارتباطات سیاسی است که در قالب‌هایی مانند طنز سیاسی، فیلم مستند و نمایش تلویزیونی نمود پیدا می‌کند.

پژوهشی با عنوان «سیاست-سرگرمی در شبکه ماهواره‌ای من و تو» با تحلیل گفتمان پنج فیلم مستند «از تهران تا قاهره»، «۳۷ روز»، «رضاشاه»، «هرگز نخواب کوروش» و «آدرس: بهارستان» در این شبکه، چگونگی پیشبرد جنگ نرم رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران از طریق برنامه‌های تلویزیونی من و تو را واکاوی کرده است.

به نوشته مولفان این پژوهش، «تحلیل گفتمان انتقادی این مستندها نشان داد که انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به‌عنوان «دیگریِ» رژیم پهلوی تصویر شده است. امام خمینی(ره) به‌عنوان «دیگریِ» شاه پهلوی و طرفداران شاه و رژیم پهلوی و طرفداران امام (نیروهای انقلابی) نیز با عناصر گفتمانی کاملاً متفاوتی معرفی و تصویر شده‌اند.»

در ادامه آمده است: در این مستندها، رژیم پهلوی و شاه به‌عنوان «ما» (جبهه خودی) و انقلاب، امام و نظام جمهوری اسلامی به‌عنوان «آنها» (جبههٔ دشمن) تعریف‌شده است. شاه، میراثدار هخامنشیان و کوروش خوانده‌شده و از این طریق، رژیم پهلوی، طبیعی جلوه داده‌شده است. در مقابل، انقلاب اسلامی، نتیجه دخالت بیگانگان و ابرقدرت‌های جهانی خوانده‌شده است. تاریخ سیاسی - اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ایران نیز، به کشمکش و درگیری انقلابیون بر سر قدرت و تلاش برای از میان بردن مخالف فروکاسته شده و بر نبود آزادی و تحمل مخالف در نظام جمهوری اسلامی ایران تأکید شده است.

بر اساس این پژوهش، در بعضی از این مستندها، به‌صراحت در مورد آینده ایران گفت‌وگو و مخاطب به تلاش برای بازگرداندن رژیم پهلوی تشویق می‌شود. تحلیل گفتمان انتقادی این فیلم‌ها نشان می‌دهد که شبکه من و تو، در تلاش برای ترویج و هژمونیک‌ساختن گفتمان رژیم پهلوی و سلطنت‌طلبان بوده و بدین ترتیب، بخشی از پروژه جنگ نرم رسانه‌ای با جمهوری اسلامی ایران است.[۲]

تحلیل گفتمان مستندهای من و تو می‌گوید: شاه، میراثدار هخامنشیان و کوروش خوانده‌شده و از این طریق، رژیم پهلوی، طبیعی جلوه داده‌شده است. در مقابل، انقلاب اسلامی، نتیجه دخالت بیگانگان و ابرقدرت‌های جهانی خوانده‌شده است

هنجارسازی به سبک من و تو

یکی از نمودهای شاخص فعالیت شبکه من و تو در راستای ترویج سبکی خاص از زندگی و متعارف نشان دادنِ آن، تولید برنامه‌هایی مانند «بفرمایید شام» بود؛ برنامه‌ای در قالب مسابقه‌ای که شرکت‌کنندگانش ایرانی‌های ساکن شهرهای مختلف غربی به ویژه لندن‌نشین‌ها بودند.

بنا بر یافته‌های پژوهش‌ها، این شبکه از طریق «بازنمایی»، تغییر ارزش‌های ایرانی را در دستور کار داشته است. بازنمایی از تکنیک‌هایی موثری است که صاحبان قدرت و سلطه برای تثبیت و گسترش اهداف و نفوذ فرهنگی به آن متوسل می‌شوند. فرهنگ یک مفهوم انتزاعی است که نمودهای عینی دارد و بازنمایی می‌تواند از طریق تاثیر انتزاعی بر ارزش‌ها و ایدئولوژی افراد بسیاری از نمودهای فرهنگی را که شامل آداب و رسوم، هنجارها و کنش‌ها است دستخوش تغییر در جهت اهداف مالکان رسانه سازد.

در همین ارتباط، پژوهشی با عنوان «بررسی بازنمایی مولفه‌های فرهنگی و مذهبی در شبکه من و تو» به مطالعه موردی و تحلیل نشانه‌شناختی سری نخست برنامه‌ای با عنوان «ببین تی وی» پرداخته است؛ برنامه‌ای که در آن چند فرد عادی به تماشای یک برنامه می‌نشینند و در خلال برنامه در مورد آنچه می‌بینند نظرهای شخصی خود را مطرح می‌کنند.

از مهم‌ترین یافته‌های این پژوهش تغییر سبک زندگی ایرانی-اسلامی به زندگی غربی از طریق تغییر باورها و ارزش‌های اسلامی و با استفاده از کلیشه‌سازی و طبیعی‌سازی جزئیات مولفه‌های فرهنگی است. یافته‌ها نشان داده که برنامه ببین تی وی با تغییر در ارزش‌ها و هنجارهای مذهبی مخاطبان ایرانی سعی در تغییر سبک زندگی و ایجاد بی‌هویتی مذهبی در افراد دارد.[۳]

در همین ارتباط، یکی از مهم‌ترین دستورکارهای شبکه‌های معاند، این بوده که با تضعیف روحیه مقاومت جوانان، زمینه کاهش تاب‌آوری و تسلیم آنان برابر چالش‌ها و مشکلات را فراهم کنند. شبکه من و تو در سال‌های گذشته در این زمینه پیشگام بود.

بر اساس یک مطالعه پژوهشی، شبکه‌ ماهواره‌ای من و تو در تضعیف روحیه ایثار و مقاومت جوانان ایران دارای فعالیتی چشمگیر بوده است. این مطالعه با تعیین سه مولفه سبک زندگی، هویت اسلامی و هویت ملی و ۱۸ شاخص، چگونگی تاثیرگذاری شبکه ماهواره‌ای من و تو بر فرهنگ ایثار و مقاومت را اثبات کرده‌است. در این بین، تاثیرگذارترین شاخص‌ها مصرف‌گرایی، تجمل‌گرایی، ترویج سکولاریسم، ترویج فرهنگ غربی و تغییر ارزش‌های ملی هستند که با ترویج از سوی این شبکه، روحیه مقاومت را در جوانان ایرانی تحت تاثیر قرار داده‌اند.[۴]

برنامه‌ای چون ببین تی وی با تغییر در ارزش‌ها و هنجارهای مذهبی مخاطبان ایرانی سعی در تغییر سبک زندگی و ایجاد بی‌هویتی مذهبی در افراد داشته است.

گفتمان معنایی مورد نظر مالکان شبکه

بسیاری ناظران بر این باورند که من و تو از طریق ترویج گفتمان معنایی مورد نظر خود در جامعه ایرانی، تغییرات زیربنایی را در دستور کار خود داشته است. برحسب یک مطالعه پژوهشی «مردم»، «تساهل و مدارا»، «تجربه‌های جدید»، «خوش‌گذرانی» و «فرهنگ و هنر» به‌عنوان دال‌های مرکزی گفتمان برنامه‌های این شبکه مورد شناسایی قرار گرفتند. همچنین مشخص شد که بیشترین هویت‌های گفتمانی که این شبکه مورد بازنمایی قرار می‌دهد، دو هویت گفتمانی «مردم ایران» و «حکومت جمهوری اسلامی ایران» است. «مردم ایران» در زنجیره هم‌ارزی شبکه قرارگرفته و بازنمایی می‌شوند و «حکومت ایران» در راستای زنجیره تفاوت من و تو.

بر اساس این مطالعه پژوهشی، «در این وضعیت گفتمان من و تو از کارکرد دال خالی و فضای استعاری گفتمانی نیز استفاده می‌کند و با بازنمایی منفی از گفتمان حکومت ایران و نمایش دال‌هایی که-به‌حسب بازنمایی- جایشان در مفصل‌بندی گفتمانیِ این حکومت خالی است و در مقابل مفصل‌بندی آن دال‌های خالی در گفتمان خود، تلاش می‌کند تا بتواند گفتمان رقیب خود را مورد حاشیه‌رانی قرار دهد و هژمونی معناییِ خود را تثبیت کند. از جمله مشخصه‌های گفتمانی دیگر برنامه‌های مورد مطالعه تاکید بر «معنویت یا خدا گرایی/پرستیِ فاقد شریعت و تعصب» و پرداخت مثبت به «سلطنت پهلوی» به‌حسب پیوند آن با «گذشته خاطره‌انگیز» مخاطب است.» [۵]

مبانی تکنیکی من و تو در انتقال پیام به مخاطب

در یک پژوهش، «مردم»، «تساهل و مدارا»، «تجربه‌های جدید»، «خوش‌گذرانی» و «فرهنگ و هنر» به‌عنوان دال‌های مرکزی گفتمان برنامه‌های شبکه من و تو مورد شناسایی قرار گرفته‌اند

یک مطالعه پژوهشی، در راستای دستیابی به تکنیک‌های ارتباطی استفاده شده در انتقال پیام‌ها از سوی این شبکه به تحلیل محتوای کمی برنامه های شبکه من و تو، پرداخته است. فرض محقق بر این بوده که «شبکه من و تو، نگاهی مرکز- پیرامون داشته و به دلیل قرار گرفتن ایران در مدار ارتباط جهانی، تحت تاثیر این شبکه قرار می گیرد و این در پیرامون بودن، خود می‌تواند فرهنگ ایران را در معرض جنگ نرم قرار دهد.»

برای انجام این پژوهش، ۵۰ مورد از برنامه‌های شبکه من و تو از ۱۶ نوع برنامه مختلف انتخاب و به صورت نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شده است. سپس با تعیین گویه‌های تحقیق و مقوله‌های مورد نیاز، به تحلیل محتوای رابطه تکنیک های ارتباطی با مقوله های عناد با جمهوری اسلامی، ترویج تجمل گرایی، تضعیف فرهنگ، مذهب، خانواده و ارتباط نسلی پرداخته و پس از مطالعه برنامه‌ها به عنوان نمونه آماری و در نظرگیری آنها به عنوان «متن»، فرضیه مورد آزمون قرار گرفت. نتایج حاکی از آن است که تکنیک های به‌ کار رفته در برنامه‌های شبکه من و تو، در تلاش برای القای فرهنگ مورد نظر خود در مخاطبان بوده و میان مقوله‌های بالا و شیوه‌های ارتباطی، رابطه معناداری برقرار است.[۶]

جان کلام

بر اساس یافته‌های یک پژوهش، بیشترین تاثیر سبک زندگی پس از بحران کرونا را شبکه من و تو بر مخاطبان ایرانی داشته و پس از آن شبکه نسیم و شبکه جم در رتبه‌های دوم و سوم قرار داشته‌اند. [۷]

شبکه‌ای که اکنون ادعا می‌کند به دلیل مشکلات مالی در آستانه تعطیلی است، طی سال‌های گذشته از همه ظرفیت‌های خود برای گفتمان‌سازی و معناسازی علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کرده است. این شبکه در سال‌های گذشته با بهره‌گیری از تکنیک‌های متنوع عملیات روانی، تغییر هنجارها و ارزش‌ها و ایجاد یک سبک زندگی غربی و ضداسلامی را در میان مردم ایران در دستور کار خود قرار داده است. در همین راستا بیگانه‌سازی مردم از نظام جمهوری اسلامی ایران و تقبیح آن به موازات مشروعیت‌سازی برای دودمان پهلوی و در مواردی تقدیس سلطنت ساقط شده هدف برنامه‌های تولیدی این شبکه بوده است.

اکنون از دید برخی ناظران تعطیلی قریب‌الوقوع این شبکه نه به دلیل مشکلات مالی، بلکه به دلیل پایان یافتن کارایی یا ماموریت پروژه‌ای معرفی می‌شود که با برنامه‌های متنوع از «آکادمی گوگوش» و «استیج» تا «تونل زمان» و «اتاق خبر»ش، اساسا با هدف تغییر سبک و الگوی زندگی مردم ایجاد شده بود و الان با تحقق درصدی از این هدف، زمان مصرف و کارایی این شبکه به پایان رسیده است.

از دید برخی ناظران تعطیلی قریب‌الوقوع شبکه من و تو نه به دلیل مشکلات مالی، بلکه به علت پایان یافتن کارایی یا ماموریت یک پروژه‌ تغییر سبک و الگوی زندگی مردم صورت می‌گیرد

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بوشهری
۱۴:۲۹ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
این همه صغرا ، کبرا چیدی ،مخلص کلام شبکه من وتو با بیننده با راستی ودرستی وعدم دروغ برخورد میکرد وصدا وسیمای شما دروغ ، ناراستی را به بیننده القاء میکرد وکلا پیدا وآشکار بود که غلام حلقه به گوش کسی است ، مردم این میدیدن ومیفهمیدن البته ۹۸ درصد مردم ولی ۲درصد هم با دروغهای شما خوش هستند، واسلام نامه تمام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۳ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
آخه شبکه های ایران هیچ هیچ برنامه طنز شاد برای مردم نداره هرزمان شبکه های ایران رامیزنیم لحظه ای نمی توانیم جذب واین سختی ومشکلات زندگی برای لحظه ای کنار بذاریم ومن متاسفم???
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۰ ۱۰ آذر ۱۴۰۲
تعطیلم بشه کسی تلویزیون نگاه نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۱۰ آذر ۱۴۰۲
همه رو ول کن ، اون مجری زن چاق وچله رو ازکجا پیدا کردن ، خیلی ادعا داره ، استایلش مثل آشپزهای رستوران میمونه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۰:۱۴ ۱۰ آذر ۱۴۰۲
هرکس به سمت ایران تیرانداخت،سنگی پرتاب کرد،لجن پراکنی کرد،وبه هرنوع خیانت کرد.آواره شد،بیچاره شد وعاقبت به شر ازاین دنیا رفت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۴ ۱۰ آذر ۱۴۰۲
من حقیقت تاریخ رابادیدن شبکه علمی من وتودریافتم. وهم مستندهای درجهیک علمی من وتو. خداییش بهترین شبکه ورسانه بود. ودست اندرکاراش واقعازحمت کشیدند....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۰۹ آذر ۱۴۰۲
خدا را شکر قطع شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۱۰ آذر ۱۴۰۲
من یکی دوسه بار بیشتر ندیدم ، این مجری زن چاق وچله کیه ازکجا پیداش کردن ؟ فک کنم ارزون ترین مجری باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۴ ۰۹ آذر ۱۴۰۲
خدا از ریشه قطعشون کنه
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۰۰:۴۶ ۰۹ آذر ۱۴۰۲
خدا نکنه قطع بشه...من یک کارگرهستم...دقیقا ۱۳ساله تلویزیون ایران راندیدم....این شبکه حرف دل ملت ایران رامیزنه....طرفتارکارگران ودلسوزفقراهست...من ماهیانه یک میلیون در توانم واسه هدیه میتونم بپردازم....
Iran (Islamic Republic of)
رسول
۱۸:۲۸ ۰۸ آذر ۱۴۰۲
تعطیلی من و تو پایان کار نیست... پایان کار وقتیه که تهیه کنندگان و مجریان و عوامل این شبکه تروریستی با گونی به تهران منتقل شوند... بزودی...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۰۸ آذر ۱۴۰۲
با کی در جنگ بودن ؟ مردم،دین، فرهنگ،،ارزش های این مملکت،،مردم،؟؟؟؟؟؟؟محکوم به نابودی هستن،،بعد اون اینتراشغال هست،،همجا دنیا خائن ،و کسی که علیه مردم و کشورش هست منفور هست،گروه،حزب،باند،شخص،هر کسی که بخاد دشمنی کنه شرم بر او ،،،ما دولت مجلس قضاییه داریم مثل تمام کشورا،،کمی کسری هم همجا هست،ایران دیگه یتیم خونه نیست کشورا اروپایی بیان تصمیم بگیرن،،مردم خودشون هستن ،،از قلعه پرتغالی ها ،،،،امیرکببر،ریسعلی دلواری، سلیمانی فخری زاده ،نادر مهدوی،باکری باقری همت صیاد جهان ارا،فکوری شیرودی ووو تمام مردان و زنان برا این خاک از خیلی چیزا ها دست کشیدن ،، زنده باد ایران عزیز ،یا علی
Germany
امیر
۱۶:۵۲ ۰۸ آذر ۱۴۰۲
انگار فرمون دادن دست تو یواش بابا کجا چنین شتابان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۰۸ آذر ۱۴۰۲
هیچ تاثیری نداشت،کی میدید؟؟؟؟؟,ما میگیم تو همجا کی میدید،چهارنفر نوکیسه و اشغال میدیدن،بعد از تاثیرش میگید؟از بی فایده گی میخان ببندن،ما بیایم بگیم از تأثیر اون، خودمون تبلیغات کنیم براشون،،رسانه نبودن ،،نقاب رو ورداشتن قشنگ همه متوجه شدن که چه نیت و چه کسانی هستن. مردم می‌فهمیدند آرام داره وارد میشه بعد علنا مثل زیبا کلام بر زبان میاره ،،رسانه ایی که کار تروریستی یاد میده یا خط میده یا علیه مملکت ما ،فرهنگ ،دین ،اشخاص، قبح میشکنه رسانه نیست،،اینتراشغال هم همونه، به زبان های مختلف دنبال نفاق دسیسه والقا افکار خودشون هستن،،،،،لعنت بر بد خواه این ملت ،این مردم این کشور این پرچم ،
Iran (Islamic Republic of)
مفلص
۱۸:۲۳ ۰۷ آذر ۱۴۰۲
خودتون زدین به نفهمی . بی دین ها خوب شما هم یکم شل کنید بزارید ملت نفس بکشن .شل نمی‌کنید جلو فساد بگیرید. فساد دارید که آرشیو صدا سیما رسیده به شبکه من تو هرکی حرف بزنه ضد انقلاب چهارتا مجری خوب بود انداختین بیرون یکش فردوسی پور عرزشی توروخدا خفه
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۷:۰۸ ۰۷ آذر ۱۴۰۲
شبکه من وتو خرج که ازکیسه مهمان بود حاتم طائی شدن آسان بودپولهای سرقتی خاندان پهلوی خرج این شبکه میشد‌
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۰۷ آذر ۱۴۰۲
معنویت امری فطری است که از هیچ ایده ای تبعیت نمیکند و حتی بر ایده ها اثرگذار است. درحالی حاتم طائی مشرک در معنویت بخشندگی و نوعدوستی سرامد روزگار است که هیچ مسلمان مدعی و معنویت شعار به گرد راهش نرسیده. خدعه و دروغ از رفتارهای ضد معنویت است که حضرت علی در جنگ با عمروابن عبدوود بکار برد درحالیکه عمر در پرتو معنویت فطری هرگز از چنین رفتاری استفاده نکرده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۰۸ آذر ۱۴۰۲
لعنت به تو وهابی.دهن نجست را ببند واسم حضرت علی را بیخود نیار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
لعنت بر این شبکه های معاند که با مردم فریبی و دروغ روزگار می گذرانند
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۱۴:۴۴ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
به جای اینکه دنبال مقصر خارج از کشور بگردید و مردم رو یه مشت احمق فرض کنید که راحت گول رسانه ها رو می خورن ببینید خودتون تو این چهاردهه چکار کردید که اونا راحت می تونن مخاطب جذب کنن
نه رسانه های بی طرف و مردمی داریم نه به لحاظ اقتصادی و فرهنگی و توسعه خوب عمل کردید
پس اقبال به اون ور نباید هم عجیب باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۱۰ آذر ۱۴۰۲
مشخصه کلا حرف نویسنده رو نفهمیدی
وقتی یکی از بی نقص ترین مقالات این چند وقت رو درباره یک شبکه خارجی (فارسی) میخونی و میبینی نظرات منفی بیشترن تازه متوجه سطح تفکر در جامعه میشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
توجه توجه

بیدار باشیم
ظاهر ماجرا تعطیلی ایناست ، خوب..!!

حواسمان باشد
مراقب انواع و اقسام متعدد « منوتو » های خارجی و داخلی باشیم
و آنانی که ،
معاندین مخفی هستند نیز باشیم...!!!!!!!

یکی از ابعاد جنگها ،
جنگ ...
جنگ ، پیدا و پنهان نفوذی انواع رسانه هاست.

پاینده باد ایران اسلامی و قدرتمند
یا حق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
بیاید واقع بین باشید اگر چه این شبکه ها هدفشون عناد هست ولی فقط در کوتاه مدت می توانند به هدف عناد خود دست یابی پیدا کنند. در دراز مدت اگر حتی یک درصد از فسادی که شاید آنها آن را رسانه ای کنند دروغ نباشد همان یک درصد باعث پالایش و اصلاح امور کشور خواهد شد و در حقیقت در حوزه امر به معروف و نهی از منکر قرار می گیرد. همه کشورها با رسانه های انتقادی اگر چه عنادی و حتی 99 درصد دروغ باشد به قله های کمال در دراز مدت می رسند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
ولی خداییش عجب مستندهای خوبی داشت
امیدوارم همچنان به کارشون ادامه بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
انشاالله که مجریان اون هم ، به خاک سیاه بنشینند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
شبکه عقب مونده ها بود منوتو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
این دفعه سوم هستش که من و تو اعلام میکنه داره منحل میشه چرا باور میکنید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
حتماً با این کار ، کاسه گدایی گرفتن جلوی اربابشون.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
فقط احمقها باورش کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
همین که این حرف ها رو رسانه ای کردن ، خودش از فلاکت و بدبختی شونه.