از قدیم گفته بودند ماه پشت ابر نمیماند حکایت حقایقی که هرچقدر هم دست به انکار آن بزنیم در نهایت دست سرنوشت آنها را رو خواهد کرد و این بار این اتفاق برای شبه رسانهای رخ داد که خود را بی طرف میدانست، اما زمان همه چیز را آشکار کرد.
حکایت وصلتی بین بهائیت و صهیونیسم که حاصلش یک شبهرسانه بود
فعالیت شبه رسانه منوتو از اکتبر سال ۲۰۱۰ شروع شد؛ شبکهای که بد نیست به سابقه مالکان آن نیز نگاهی انداخته شود. کیوان عباسی پسر فریبرز عباسی از بهائیان مطرح صدای آمریکا است که در دانشگاه حیفا با مرجان اسکندری یا همان مرجان عباسی آشنا و میوه این آشنایی تاسیس شبکه منوتو شد.
شبکهای که ابتدا در تلاش بود تا با پخش برنامههایی نظیر «بفرمایید شام» و «استیج» خود را به عنوان یک شبکه سرگرمی معرفی کند و به مرور و پس از جذب مخاطب برنامههای اصلی خود را برای تحریک افکار عمومی و ایجاد یک تروریست رسانهای به مردم ایران القا کند و حالا پس از ۱۳ سال صحبت از تعطیلی این شبکه به دلیل آنچه بحران مالی نامیدند مطرح شده است. اطلاعیهای مبنی بر اینکه این شبکه از اول ژانویه به دلیل مشکلات در تامین مالی هزینهها فعالیت خود را تعطیل خواهد کرد.
مالکان شبکه تلویزیونی منوتو در بیانیه خود آوردهاند: در صورتی که مجبور به پایان کار خود باشیم این اتفاق زودتر از آخرین روز ماه ژانویه سال آینده نخواهد افتاد. دوام بیثباتی سیاسی و نابسامانی اقتصادی در منطقه، ادامه این مدل تلویزیون تجاری را ناممکن کرد و ما را از رشد گسترش و درآمدزایی در این صنعت در حال تحول ناتوان ساخت. طی همه این سالها ایدههای متفاوتی را برای کسب درآمد بکار بردیم، اما متاسفانه تا به امروز هیچ یک نتیجه بخش نبودهاند.
شبکهای که متکی بر حامی مالی نبود چطور طی این ۱۳ سال توانست به فعالیتهای خود ادامه دهد؟
داود نعمتی کارشناس رسانه و عضو هیات علمی دانشگاه صدا و سیما در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره تعطیلی این شبه رسانه گفت: این شبکه ۱۳ سال است که راه اندازی شده است. دو شبکه منوتو ۱ و شبکه منوتو ۲ وجود داشت که بنا بر دلایلی این دو تبدیل به یک شبکه شد و تا الان این شبکه فعالیت خود را ادامه داده است حالا نکتهای که وجود دارد این است که طبق اعلام خودشان گفتند که این شبکه به دلیل مشکلات مالی در حال تعطیل شدن است در حالی که اینها در طی این سالها متکی به آگهیهای تبلیغاتی نبودند و چطور این شبکه در طی این ۱۳ سال توانست به فعالیتهای خود ادامه دهد؟ این نشان از حامیان احتمالی این شبکه دارد. حالا این حامیان بنا به دلایلی دیگر تمایل به حمایت از این شبکه ندارند.
وی ادامه داد: علاوه بر این دلایل دیگری نیز ممکن است در ضمن تعطیلی این شبکه مطرح باشد برای مثال این شبکه بیشتر در حوزه سرگرمی، سبک زندگی و تولید مستندهای تاریخی، حیات وحش و... کار میکرده است؛ یکی از دلایل تعطیلی را این میدانم که این شبکه به اهداف تعریف شده خود دست پیدا نکرده است. کار رسانهای کار پر هزینهای است و وقتی هم که به اهداف نرسد لزومی به تداوم حیات خود ندارد. علاوه بر این به نظر میرسد که این موضوع ممکن است نوعی تاکتیک برای جلب توجه بیشتر باشد، زیرا فضای امروز دنیای رقابتی است و شبکههای فارسی متعدد با هم در حال رقابت هستند و ممکن است بینندگان خود را از دست داده و احتمالا نوعی تاکتیک برای جذب حامی مالی باشد. البته ممکن است مجموع همه این عوامل موثر باشند. این شبکهها اهداف بلند مدتشان این بوده که تغییرات بنیادین را در سبک زندگی مخاطبان خود ایجاد کنند وقتی که به اهداف نرسند چه لزومی برای پرداخت هزینه وجود دارد؟
وقتی رژیم صهیونیستی بی پول میشود؛ یکی از چراغهای جنگش برضد ایران خاموش میشود
علاوه بر این محمد حسن قدیری ابیانه دیپلمات پیشین کشورمان در این باره گفته است: در حال حاضر اسرائیل به شدت به پول احتیاج دارد لذا در تامین هزینههای منوتو نیز مانده است؛ ضمن اینکه به این نتیجه هم رسیده که این شبکه تاثیرگذاری نداشته است. حتی افرادی که با نظام هم مشکل داشتند با این کشتار مخالفند؛ لذا با توجه به دفاع بی چون و چرای این شبکه از رژیم صهیونیستی طرفداران خود را از دست داده البته ممکن است مجددا آمریکا و یا یک کشور دیگر بودجه این شبکه را تامین کنند، زیرا دشمن اگر منوتو هم نباشد مجبور است شبکههای دیگری را ایجاد و برای فریب افکار عمومی ایران هزینههای زیادی را در ابعاد مختلف پرداخت کند.
وی ادامه داد: اما نکته مهم این است که در همین شبکه و شبکه اینترنشنال بارها تاکید شده که کارهای اسرائیل باید بر سر ایران میآمد و خواستار جنگ با ایران شدند و این برای افرادی که دست کم به جان خود علاقه دارند باید هشدار باشد و نباید به مطالب این شبکه توجهی داشته باشند؛ اینها مزدورانی هستند که در ازای دریافت حقوق دشمن آفرینی بر ضد ایران را ترویج میکنند.
و در پایان باید گفت که حدود یک سال قبل امثال این رسانه به عنوان بازوی رسانهای موساد در تلاش برای به آشوب کشاندن کشورمان بودند اما امروز، هم این رسانه چراغهایش رو به خاموشی میرود و هم رژیم صهیونیستی با نفرتی عمیق در دل جهانیان دست و پنجه نرم میکند؛ «وَمَكَرُواْ وَمَكَرَ ٱللَّهُۖ وَٱللَّهُ خَيۡرُ ٱلۡمَٰكِرِينَ».
هر کی بدرد نمیخوره باید کنار بره و منحل بشه
برعکس کشورما که ۸۰ درصد نهادها و شبکه ها و دولتی ها که زیانده و سربار و مصرف کنننده و مضر هستن ولی بازم با بودجه دولت و بیت المال به ضرر دادنشون ادامه میدن