رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی در گفتگو با خبرنگاران با اذعان به اینکه سیب زیر درختی در گذشته برای استان یک معضل بود اظهار کرد: ۳۳۰ هزار تن سیب صنعتی و درجه ۳ از آغاز فصل برداشت تاکنون توسط کارخانهها در استان خریداری و به یک محصول با ارزش صادراتی تبدیل و آماده صادرات به بازارهای هدف است.
خسرو شهبازی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی قطب تولید سیب در کشور است، اضافه کرد: از چهار میلیون تن سیب درختی تولیدی کشور، یک تا ۱.۵ میلیون تن توسط کشاورزان این منطقه تولید میشود.
وی با اشاره به تهیه نقشه جامع سیب آذربایجان غربی اظهار کرد: در زمینه صادرات سیب نیز ۵۲ واحد سورت و بسته بندی با سیستمهای مکانیزه راه اندازی کرده ایم و ۲۸۰ هزار تن در سال ظرفیت سورت استان است که انجام میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی ادامه داد: درصدد برندسازی برای سیب استان در راستای توسعه صادرات و یافتن بازارهای جدید خارجی هستیم.
شهبازی گفت: تغذیه گیاهی، اصلاح باغاتی که باروری آنها کم شده و برنامه ریزی برای فرآوری بهتر سیب صنعتی درجه ۳ که شامل ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزارتن است، از جمله برنامهریزیهای ما در استان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه راه اندازی کارگاههای چیپس سیب نیز در دستور کار است، افزود: این موضوع در راستای اشتغال زایی و فرآوری این میوه و همچنین صادرات به بازارهای هدف پیگیری میشود.
وی اضافه کرد: پیش از راه اندازی واحدهای سورت و بسته بندی مکانیزه، سیب درختی صادراتی استان بعد از رسیدن به کشور مقصد دوباره بستهبندی و سورت میشد که از کیفیت محصول میکاست، ولی این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اظهار کرد: هم اکنون سیب درختی استان سایزبندی شده و با وزن بندی خود به کشورهایی مثل روسیه، پاکستان، هندوستان، عربستان و ازبکستان و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
از مجموع ۱۲۲ هزار هکتار اراضی باغی آذربایجانغربی، حدود ۶۵ هزار هکتار به سیب اختصاص دارد و سالانه بین یک تا ۲ میلیون تن انواع میوه هسته دار و دانه دار در آذربایجانغربی تولید میشود که سیب بیشترین میزان تولید را به خود اختصاص داده است.