سید اسماعیل علوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری با اشاره به اهمیت طرح جهش تولید در دیمزارها و نقش آن در افزایش تولید، گفت: سال زراعی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ طرح جهش تولید در دیمزارها با افزایش ۱۳ درصد نسبت به پارسال در ۱۷ هزار و ۶۹۰ هکتار اراضی زراعی شهرستان ساری اجرا خواهد شد.
او با بیان اینکه طرح جهش تولید دیمزار با هدف افزایش درآمد کشاورزان، بهرهگیری ارقام جدید تحقیقاتی، پایداری تولید و اصلاح الگوی کشت به منظور دستیابی به محصول زراعی بیشتر در سطح اجرا میشود، گفت: سال زارعی گذشته این طرح در ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از دیمزارهای این شهرستان اجرا شد.
علوی با اشاره به اینکه در این طرح تمرکز زیادی بر روی تولید و توسعه دانههای روغنی، حبوبات علوفهای دیم، گندم و جو است، گفت: یکی از مزیتهای اجرای این طرح تبدیل آیش زرد به آیش سبز بوده که به جای طرح "نکشت" (عدم کاشت) و تولید گیاهان زراعی در دیمزارها است.
او با بیان اینکه با برنامه ریزیهای انجام شده ۲۳ مهندس کشاورزی در مراکز بالادست این شهرستان برای نظارت بر اجرای کامل این طرح مطابق با دانش روز همکاری میکنند، افزود: در مراکز تاکام، هولار، شویلاشت، فریم و کیاسر این شهرستان این طرح در حال اجرا است.
علوی با بیان اینکه سامانه دیمزار به آدرس الکترونیکی deymzar.ir با هدف ارائه تسهیلات و وام به کشاورزان و به منظور بالا بردن تولیدات کشاورزی راه اندازی شد، گفت: در این سامانه خدماتی مانند تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی و بیمه محصولات کشاورزی ارائه میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری افزود: در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای امسال، ۲۸۰ هکتار افزایش سطح کشت گندم، ۸۵۰ هکتار افزایش سطح کشت زراعت نخود، ۲۱۰ هکتار افزایش سطح کشت زراعت عدس و ۱۵۵ هکتار افزایش سطح کشت گیاهان دارویی را خواهیم داشت.
علوی گفت: تنها راه مدیریت منابع و تأمین امنیت غذایی پایدار، اجرای طرح ملی الگوی کشت است و باید کشاورزان و بهره برداران را در این زمینه همراه کنیم.