شهردار منطقه پنج کرمان گفت: ساختمان جدید شهرداری منطقه پنج کرمان(بافت تاریخی) بعد از بازسازی با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان افتتاح شد.

در ششمین جشنواره پروژه‌های شهری شهرداری کرمان با حضور شهردار کرمان، جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر و تعدادی از مدیران شهری و مدیران استان و خبرنگاران، ساختمان جدید شهرداری منطقه پنج کرمان (بافت تاریخی) افتتاح شد.

سعید شعرباف، شهردار کرمان در آیین افتتاح ساختمان شهرداری منطقه پنج، از مرضیه شاحیدری‌پور، شهردار منطقه پنج کرمان قدردانی کرد و گفت: وی با حساسیت یک مدیر متعهد و نگاه ظریف زنانه، کار مرمت و بازسازی این ساختمان را پیگیری کرد و به سرانجام رساند.

او هزینه بازسازی را قابل قبول و مرمت و تجهیز ساختمان جدید شهرداری منطقه پنج را قابل دفاع دانست و از حمایت اعضای شورای اسلامی شهر کرمان از این کار قدر دانی کرد.

شهردار کرمان با بیان اینکه شورای اسلامی شهر کرمان، همواره از کار‌ها و پروژه‌های مربوط به بافت تاریخی شهر حمایت کرده است، افزود: امسال، ردیف‌بودجه خیلی خوبی برای بافت تاریخی تصویب شده که با پارسال و سال‌های قبل‌تر قابل مقایسه نیست.

احیای واقعی بافت تاریخی با حضور مردم در این محدوده

او با بیان اینکه راه احیای بافت تاریخی شهر، تنها مرمت نیست، بیان داشت: احیای واقعی بافت تاریخی، نیازمند حضور مردم در این محدوده است و  احیای حقیقی بافت تاریخی زمانی صورت می‌گیرد که مردم بافت تاریخی را برای کار یا برای زندگی انتخاب کنند.

شعرباف با اشاره به مرمت و بازسازی ساختمان جدید شهرداری منطقه پنج، گفت: این بنا به‌خودی‌خود موضوعیت ندارد و موضوعیتش این است که مردم به آن مراجعه کنند و این مراجعه به حضور بیشتر آن‌ها در بافت تاریخی منجر شود.

او با یادآوری اینکه طی پارسال بر حضور مردم در سه‌شنبه‌بازار یا پنج‌شنبه‌بازار در میدان قلعه یا قلعه‌محمود اصرار داشتیم، ادامه داد: معتقدیم که حضور مستمر مردم بیش از هر چیز دیگری به بافت تاریخی رونق می‌بخشد.

شهردار کرمان بر پیگیری مستمر برای بهسازی وضعیت زمین مجاور مسجد امام (ره)، مجموعه میدان ارگ و خیابان تجلی، محله گلبازخان و حاشیه گلبازخان تأکید کرد و گفت: تا پایان امسال، رویداد‌های متعددی در بافت تاریخی رقم می‌خورد.

او  با بیان اینکه اصرار داریم اضلاع شرقی پروژه ساروج نقطه اتصالی به بازار قلعه باشد، بیان داشت: اگر این نقاط اتصال و ساباط‌های کنار بازار کوزه‌گر‌ها احیا شود و مردم از آن طریق به بازار وارد شوند، بسیاری از کار‌ها و بازسازی‌های دیگر را خود مردم و با رغبت انجام خواهند داد.

شعرباف تصریح کرد: با همکاری کارگروه بافت تاریخی، کار‌های تملیکی محدوده قلعه‌دختر انجام شده و تا پایان امسال، حلقه فضای اجتماعی اطراف آن نیز به‌کمک اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان، حل خواهد شد و  میراث فرهنگی، مرمت بنا را انجام می‌دهد و  ما حلقه فضای را سبز را اجرا خواهیم کرد.

باید از حسرت چندین‌ساله کرمانی‌ها به‌خاطر تخریب بافت تاریخی بکاهیم

حسین چناریان، رییس کمیسیون برنامه، بودجه و منابع پایدار شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این مراسم از احیای بافت تاریخی و فرهنگی کرمان به‌عنوان یک دغدغه همیشگی نام برد و گفت: دست‌کم در دو ۲ دوره اخیر شورا، این دغدغه بود که در مجموعه بزرگ شهرداری کرمان، مرکزی تاسیس بشود تا بتواند به‌طور تخصصی پهنه بافت قدیم را پشتیبانی کند و به کمک امتیازات و مزایا، این پهنه را از کم‌رونقی و تخریب نجات بدهد.

او  با بیان اینکه در دوره پنجم شورا، شهرداری منطقه پنج کرمان، تاسیس شد، ادامه داد: اما تا یک‌سال پیش، علی‌رغم مصوبات حمایتی دولت درخصوص رونق‌بخشی به بافت تاریخی، اتفاق مثبت و پیش‌رونده‌ای در بافت تاریخی کرمان رقم نخورد.

چناریان با قدردانی از شهردار منطقه پنج کرمان و مدیریت شهری این دوره، افزود: امیدواریم مرمت و بازسازی این ساختمان که از یک‌سال قبل با تلاش‌های فراوان اداری و هماهنگی‌های قضایی به شهرداری برگردانده و هم‌اکنون، به‌عنوان ساختمان جدید شهرداری بافت تاریخی کرمان افتتاح شد، برای احیای بافت قدیمی، میراثی و فرهنگی شهر، یک نقطه عطف باشد.

او با ابراز امیدواری از اینکه افتتاح ساختمان جدید شهرداری منطقه پنج، نقطه آغازینی بر حمایت‌های بیشتر از بافت تاریخی باشد، بیان داشت: بدون تردید برای اینکه شهرداری بافت تاریخی، ارزش وجودی خودش را پیدا کند، باید بتوانیم در کنار ابلاغیه‌های اداری و دولتی، شرایط حمایت و پشتیبانی واقعی از مردم را فراهم کنیم و از حسرت چندین‌ساله کرمانی‌ها به‌خاطر تخریب بافت تاریخی، بکاهیم.

مرضیه شاحیدری‌پور، شهردار منطقه پنج کرمان (بافت تاریخی) هم گفت: حضور شهرداری منطقه پنج کرمان در فضای بافت تاریخی شهر، نه یک انتخاب، که یک ضرورت بود.

او  از مالکیت شهرداری بر این ساختمان، معماری خاص و اصیل آن و قرار گرفتن آن در بافت تاریخی شهر، به‌ویژه همجواری‌اش با بازار قلعه‌محمود، به‌عنوان ۳ عاملی نام برد که سبب شد شورای اسلامی شهر کرمان، این ساختمان را برای استقرار شهرداری بافت تاریخی انتخاب و مرمت آن را تصویب کند.

شهردار منطقه پنج کرمان افزود: به‌جز بازسازی و ترمیم بام این ساختمان  که از سوی پیمانکار انجام شد، تمام مراحل بازسازی، مرمت و تجهیز این ساختمان را همکارانم انجام دادند.

او هزینه بازسازی ساختمان جدید این منطقه را بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان اعلام کرد و بیان داشت: این بازسازی، فورا بعد از پایان کار میدان توحید (ارگ) در خردادماه گذشته آغاز شد و هم‌اکنون، طی ۵ ماه کار متوالی و شبانه‌روزی پایان یافت.

او با ابراز ین نکته که اهمیت و ارزش بافت تاریخی در حوزه اقتصاد شهری و صنعت گردشگری بر کسی پوشیده نیست، بیان کرد: حضور شهرداری بافت تاریخی در این محدوده، می‌تواند محرک توسعه محلی و توسعه بافت پیرامونی شود و تأثیر بسزایی در بازآفرینی محله‌های همجوار ایفا کند.

شاحیدری‌پور افزود: امیدواریم مرمت این ساختمان و استقرار شهرداری منطقه پنج در آ، برای سایر سازمان‌های دولتی و خصوصی الگو شود و از ظرفیت‌های بافت تاریخی در مسیر رشد اقتصاد محله‌های شهر به‌شکل عملی استفاده شود.

او  از تک‌تک همکارانش، به‌ویژه کارگرانی که در بازسازی این پروژه مشارکت داشتند، تشکر کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
mstf
۰۹:۴۴ ۱۳ آبان ۱۴۰۲
بله. شهر کرمان شهرداریهای باکلاسی داره بر عکس محیط شهر