فرماندار رفسنجان گفت: عملیات اجرایی نخستین پروژه پالاشگاه پسته قرار است اجرایی شود.

فرماندار رفسنجان گفت: برای فاز اول  پروژه پالایشگاه پسته،  ۳ هزار متر مربع زمین در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان اختصاص یافت.

وی افزود: رفسنجان قطب تولید پسته ایران و جهان است و نیز توسعه کشت انواع و ارقام مختلف این گیاه در کشور از رفسنجان نشأت گرفته است.

وی بیان کرد: وجود درختان ۱۵۰۰ ساله و صد تا ۴۰۰ ساله در رفسنجان، پژوهشکده پسته ایران در این خطه و دیگر ارکان موجب شده ثبت ملی پسته به نام رفسنجان در سال ۹۵ رقم بخورد.

 رضایی فرماندار رفسنجان گفت: از آنجایی که رفسنجان مهد تولید پسته در جهان است باید مرکز توسعه نوآوری و فناوری پسته و پالایشگاه پسته را در رفسنجان ایجاد کرد و از راه‌های علمی بتوان از اجزای آن یعنی مغز، پوست سخت و نرم پسته، نخاله، ساقه، ریشه و برگ درخت و ... مشتقاتی به وجود آورد که در صنایع مختلف غذایی، دارویی، صنعتی، کشاورزی و دیگر موارد کاربرد داشته باشند.

او در آن جلسه به موضوع تازه خوری پسته اشاره کرد که می‌توان در این مرکز توسعه نوآری و فناوری پسته و نیز پالایشگاه پسته به نتایج قابل قبول رسید.

 سید حسین میردهقان استاد دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان هم در این جلسه بیان کرد :که در سال ۸۶ در قالب پایان نامه پژوهشی دانشجویی بر روی افزایش طول عمر پسته تازه تحقیق انجام دادیم و توانستیم تا حدودی رشد آلودگی را کاهش و ماندگاری پسته تازه را افزایش دهیم و به حدود دو ماه برسانیم.

او افزود: پسته تازه و‌تر را اگر در کشور‌های حوزه خلیج فارس عرضه کنیم ارزش افزوده بالایی را می‌توان کسب کرد: همان افراد یعنی رئیس مرکز فناوری و نوآوری روستایی کشور و هیئت همراه با مهندس رضایی فرماندار رفسنجان و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان دیدار داشتند و در خصوص اجرای فاز نخست این پالایشگاه (میکروپروژه) بحث و تبادل نظر کردند که البته به نتایج خوبی هم رسیدند.

فرماندار ویژه رفسنجان در جلسه امروز در منطقه ویژه اقتصادی بیان کرد: در راستای اجرای طرح پالایشگاه پسته بیشتر بحث فرآوری این محصول و افزایش میزان مصرف در جامعه مطرح است.

مهندس حسین رضایی افزود: در این پالایشگاه می‌توان به ابعاد مختلف فرآوری و تولید محصولات ومشتقاتی پسته مانند شکلات پسته، حلوای پسته، کره پسته و شیر پسته پرداخت که می‌توان به ارتقا سلامت جامعه هم کمک کرد.

او ادامه داد: در حال حاضر در اجرای فاز نخست این پروژه بزرگ، طرح تازه خوری پسته را در قالب شرکت زرنگاران پسته سبز رفسنجان با مدیرعاملی فاطمه عبدالهی اجرا خواهیم کرد.

رضایی خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در دنیا در رفسنجان توسط عضو هیئت علمی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان توانستیم طول عمر پسته تازه را تا دو الی چهار ماه افزایش دهیم که می‌تواند زمینه مصرف داخلی و خارجی را فراهم سازد.

فرماندار رفسنجان گفت: در اجرای فاز نخست نیاز به جذب و شراکت سرمایه گذاران داریم تا بتوان پله‌های بعدی طرح پالایشگاه را هم اجراکرده و تمام مشتقات پسته و فرآوری آن را به منصه ظهور برسانیم.
.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.