نوعی فلفل که «پپر ایکس» نام دارد روز ۹ اکتبر امسال از سوی کتاب رکورد‌های جهانی گینس رسماً تندترین فلفل دنیا لقب گرفت.

اِد کوری – یک پرورش دهنده ی فلفل تند که اهل آمریکا است و پیش تر فلفل «کارولینا ریپر» را تولید کرده بود که در سال ۲۰۱۳ به عنوان تندترین فلفل دنیا شناخته شد، حالا با تولید یک فلفل تند جدید رکورد خودش را شکسته است، فلفلی که از بر اساس مقیاس اسکویل (واحد سنجش میزان تندی فلفل های تند) از کارولینا ریپر ۳ برابر تندتر است.

این فلفل تند جدید که «پپر ایکس» نام دارد روز ۹ اکتبر امسال از سوی کتاب رکورد‌های جهانی گینس رسماً تندترین فلفل دنیا لقب گرفت. پپر ایکس بعد از یک دهه تلاش کوری برای تولید فلفلی به دست آمده است که به گفته‌ی او «سوزشی فوری و بی رحمانه» ایجاد کند.

کوری برای نشان دادن قدرت محصول جدیدش یک چمدان پر از پپر ایکس را با خود به برنامه‌ی اینترنتی معروف First We Set برد، مجموعه‌ای در یوتیوب که سلبریتی‌ها در آن شرکت می‌کنند و در حین خوردن بال مرغ سوخاری تند به سؤالات مختلف پاسخ می‌دهند و با هر سؤال نیز میزان تندی بال‌ها بیشتر می‌شود.

تندترین فلفل دنیا در گینس

مجری برنامه، شان ایوانز و همکارانش چیلی کلاوس و نوآ چیمبرگ، محصول جدید کوری را امتحان کردند. آن‌ها بعد از جویدن پپر ایکس شروع به تقلا کردند، حالت‌های خنده داری به چهره شان دادند و از تأثیر فلفل کوری گلایه کردند.

کوری در مصاحبه‌ای گفته اولین باری که خودش پپر ایکس را امتحان کرد، به مدت ۳ ساعت و نیم سوزشش را حس می‌کرد و بعد از آن، انقباضات عضلانی به سراغش آمد.

او در اینباره گفته: «انقباض‌ها وحشتناک بود. یک ساعتی زیر باران روی یک سطح مرمری طاق باز دراز کشیده بودم و از درد ناله می‌کردم.» کوری یکی از تنها ۵ نفری است که تاکنون توانسته اند یک پپر ایکس را به طور کامل بخورند.

میزان تندی فلفل‌ها با مقیاس اسکاویل اندازه گیری می‌شود. صفر یعنی تندی ملایم و یک فلفل هالوپینو معمولاً تندی‌ای در حدود ۵ هزار واحد دارد. فلفل هابانرو که نزدیک به ۲۵ سال پیش رکورددار شده بود، معمولاً تندی‌ای ۱۰۰ هزار واحدی دارد. در کتاب رکورد‌های جهانی گینس میزان تندی کارولینا ریپر ۱/۶۴ میلیون واحد عنوان شده است.

تندترین فلفل دنیا

فلفل کارولینا ریپر

رکورد تندی پپر ایکس به طور متوسط ۲/۶۹ میلیون واحد است. جهت مقایسه خوب است بدانید که اسپری‌های فلفلی که نیرو‌های پلیس معمولاً از آن‌ها برای مهار مجرمان سرکش استفاده می‌کنند، تندی‌ای ۱/۶ میلیون واحدی دارند.

کوری پس از ثبت رکورد تندترین فلفل دنیا با کارولینا ریپر در سال ۲۰۱۳، کار روی تولید پپر ایکس را آغاز کرد. هدف او تولید یک فلفل به شدت تند با طعم شیرین بود.

پپر ایکس زرد مایل به سبز است، ظاهر جذاب تبلیغاتی ندارد و بعد از ایجاد سوزش، یک طعم خاک مانند می‌دهد. این فلفل از پیوند کارولینا ریپر و یک فلفل سِرّی دیگر به دست آمده که به گفته‌ی کوری یکی از دوستانش از میشیگان برایش فرستاده بود و به طرز بی رحمانه‌ای تند است.

ماده‌ی شیمیایی موجود در فلفل‌ها که باعث سوزش می‌شود، کپسایسین نام دارد و بی خطر است مگر اینکه مقدار خیلی زیادی از آن مصرف شود. ذهن انسان و دیگر پستانداران کپسایسین را به عنوان یک تهدید می‌شناسد و سیگنال‌های قوی سوختگی به بدن ارسال می‌کند. از آنجایی که پرندگان چنین عکس العملی ندارند، می‌توانند هنگام تغذیه از این گیاه، به پخش دانه‌های فلفل کمک کنند.

حس سوختگی در انسان باعث آزاد شدن هورمون‌های اندورفین و دوپامین هم در بدن می‌شود. کوری که بعد از ترک اعتیادش به مواد مخدر و الکل، زندگی اش را وقف پرورش فلفل کرده است، محصولاتش را با محققان حوزه‌ی پزشکی سهیم می‌شود، به این امید که بتوانند از آن‌ها برای درمان بیماری‌ها و کمک به کسانی که از درد‌های مزمن رنج می‌برند، استفاده کنند.

پرورش تندترین فلفل دنیا به مدت دو دهه به دغدغه‌ی کوری بدل شده بود. تولید پپر ایکس از اولین پیوند آزمایشی اش ۱۰ سال زمان برد.

کوری که در تلاش است تا از طریق شرکت خود به نام PuckerButt یک تجارت عظیم سس فلفل تند راه اندازی کند، می‌گوید در یک دهه‌ی گذشته درس‌های زیادی هم در زمینه‌ی تجارت گرفته است. کارولینا ریپر گرچه بسیار مورد توجه قرار گرفت، اما عمده‌ی این توجه برای کوری سودآور نبود.

کوری اجازه‌ی پرورش کارولینا ریپر را به دیگران داد. طبق ارزیابی وکلای کوری، بیش از ۱۰۰ هزار محصول بدون اجازه‌ی کوری به نام کارولینا ریپر تولید می‌شود.

حالا، اما کوری می‌گوید بذر پپر ایکس را تنها بعد از آن در اختیار دیگران خواهد گذاشت که مطمئن شود فرزندانش، کارگرانش – که بسیاری از آن‌ها مانند خود او بعد از یک بار شکست، دوباره روی پای خود ایستاده اند – و خانواده هایشان از حاصل دسترنجش کاملاً بهره‌مند شده اند.

او در اینباره می‌گوید: «همه از کارولینا ریپر پول درآوردند. حالا نوبت خودمان است که از مزایای کار من برخوردار شویم.»

کاری که کوری از آن صحبت می‌کند شامل چندین زمین کشاورزی، گلخانه‌هایی سری برای جلوگیری از به سرقت رفتن فلفل‌ها و یک فروشگاه PuckerButt است که کوری در آن روی ایده‌ی تولید انواع سس فلفل تند، از ملایم تا بسیار تند کار می‌کند. او فلفل‌های تولیدی خود را به شرکت‌های سرتاسر دنیا نیز می‌فروشد.

منبع : روزیاتو

برچسب ها: فلفل ، ثبت رکورد ، گینس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رسول زهرائی رئوف
۰۶:۲۸ ۰۱ آبان ۱۴۰۲
وای دهنم آتیش گرفت!!!!!!!!!!!