بادمجان شکم پر یکی از غذاهای خوشمزه و معروف ایرانی است که در برخی شهرهای کشورمان به عنوان یکی از مجلسیترین غذاهای مجالس شناخته میشود. این غذای خوشمزه از ترکیب گوشت چرخ کرده، بادمجان و گوجه فرنگی تهیه میشود.
این غذا در شهرهای مختلف کشورمان با روشهای مختلفی طبخ میشود. میتوانید بادمجان شکم پر را بدون گوشت چرخ کرده تهیه کنید. ضمن اینکه میتوانید برای خوشمزهتر شدن این غذا به آن قارچ و پنیر پیتزا هم اضافه کنید. در ادامه با آموزش آشپزی بادمجان شکم پر با ما همراه باشید.
مواد لازم
۴ عدد بادمجان متوسط
۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
۱ عدد پیاز متوسط
۱ عدد گوجهفرنگی
۲ قس رب گوجه فرنگی
۱ عدد فلفل دلمهای
۲۰۰ گرم پنیر پیتزای رنده شده
۲ قس جعفری خرد شده
نمک و فلفل به مقدار لازم
مقداری روغن
مقداری سبزیجات برای تزئین غذا
طرز تهیه:
۱. بادمجانها را پوست بکنید طوری که دم آنها جدا نشود و مثل یک دسته یا کلاهک روی بادمجان باقی بماند. حالا از یک طرف بادمجانها شکافی طولی ایجاد کنید و به آنها مقداری نمک بزنید و حدود نیم ساعت صبر کنید.
۲. بعد از این مدت بادمجانها را با آب خنک شسته و خشک کنید. در تابهای مقداری روغن ریخته و همه طرف بادمجانها را سرخ کنید. بعد از سرخ شدن بادمجانها را از داخل تابه برداشته و روی یک دستمال بگذارید تا روغنهای اضافی آنها گرفته شود.
۳. پیاز را پوست کنده و بعد از شستن نگینی خرد کنید. گوجه فرنگی را هم نگینی ریز کنید. دم و تخمهای فلفلدلمهای را جدا کرده و آن را به شکل دلخواه نگینی یا خلالی نازک برش بزنید.
۴. در یک تابه مقداری روغن بریزید. روی حرارت متوسط وقتی روغن داغ شد، پیازها را در آن ریخته و سرخ کنید. گوشت چرخ کرده را هم به پیاز داغ اضافه کرده و تفت دهید. بعد از سرخ شدن گوشت، فلفلدلمهای و گوجهفرنگی نگینی را هم افزوده و با قاشق هم بزنید.
۵. وقتی سبزیجات (فلفل و گوجه) سبک و بدون آب شدند، وقت اضافه کردن رب است. کمی که سرخ شد حرارت را خاموش کرده و نمک و فلفل و جعفری ساطوری شده را هم اضافه کنید.
۶. برای درست کردن بادمجانهای شکمپر، آنها را روی سینی فر قرار دهید، از طرفی که شکاف به سمت بالا باشد. حالا با کمک قاشق و چنگال مقداری شکاف بادمجان را باز کنید؛ البته نه خیلی. باید سطح زیرین مایه گوشتتان بادمجان باشد نه سینی فر.
۷. مقداری از تخمهای میان شکم بادمجان را با قاشق بردارید و بادمجان را کمی پهن کنید.
حالا با قاشق مقداری مایه گوشت روی قسمت شکم بادمجان بریزید؛ البته نه خیلی، حدود دو - سه قاشق کافی است. فر را هم با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
۸. موقعی که شکم هر دو بادمجان را از مایه گوشت تا حدودی پر کردید، مقداری پنیر پیتزا هم روی گوشت و بادمجان بریزید. سینی فر را در طبقه وسط فر به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه حرارت دهید تا پنیر پیتزا آب شده و طلاییرنگ و برشته شود و بعد از خنک شدن در ظرف مورد نظر سرو کنید.
فوتوفن:
اگر پنیر پیتزا یا مایه گوشت زیاد بریزید - طوری که از روی بادمجانها به روی سینی فر بریزد - هم احتمال سوختن وجود دارد و هم شاید باعث چسبندگی بادمجانها به سینی فر شود.
میتوانید به جای مایه گوشت در شکم بادمجانها از مواد دیگری هم مثل انواع سبزیجات و گوشت مرغ استفاده کنید.
منبع: همشهری آنلاین