محمد اسماعیلی روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت روز روستا برگزار شد، گفت: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، برگرفته از اصل ۲۹ قانون اساسی است که برخورداری از بیمههای اجتماعی را حقی همگانی و وظیفه دولتها میداند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان زنجان ادامه داد: این صندوق که به پانزدهمین سال فعالیت خود وارد شده، از جمله دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی است و خدمات بیمه اجتماعی را به اقشاری ارائه میدهد که عموما از این خدمات بهره زیادی نداشتهاند.
وی یادآورشد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، یک صندوق اجتماعی است که به منظور خدمات درمانی و بازنشستگی به جامعه هدف خود یعنی کشاورزان، روستاییان و عشایر در سال ۱۳۸۴ ایجاد شد.
اسماعیلی هدف از راه اندازی این صندوق اجتماعی را جلوگیری از گسترش فقر و ارائه خدمات بیمه اجتماعی به جامعه هدف بیان کرد و گفت: فعالیت این صندوق در نهایت منجر به تقویت جایگاه اجتماعی افراد خواهد شد.
وی ادامه داد: صندوق بیمه اجتماعی صندوقی کاملاً اجتماعی است، یعنی جامعه هدف آن روستاییان، عشایران و کشاورزان کل کشور به اضافه شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر است، این نشان میدهد که جامعه هدف بسیار بزرگی دارد.
اسماعیلی تصریح کرد: حرکت صندوق بر اساس تحقق عدالت اجتماعی صورت گرفته است و این صندوق در راستای عدالت اجتماعی حرکت می کند که رهبر معظم انقلاب نیز تأکید ویژهای به آن دارند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان زنجان افزود: در صندوق بیمه روستاییان، از ۱۵ درصد حق بیمهای که تعیین شده است، پنج درصد توسط بیمه شده و ۱۰ درصد توسط دولت پرداخت میشود؛ بنابراین دولت به نوعی نقش کارفرمایی صندوق را برعهده دارد.
وی با بیان اینکه همه افراد بالای ۱۸ سال و کمتر از ۵۰ سال میتوانند به عضویت این صندوق درآیند، عنوان کرد: مستمری پیری، بازماندگان و از کارافتادگی از جمله خدماتی هستند که صندوق ارائه میدهد.
اسماعیلی با اشاره به اینکه افرادی با سن ۵۰ سال میتوانند با پرداخت ۱۵ سال حق بیمه، خود را براساس سطوح درآمدی مختلفی که صندوق مشخص کرده بیمه و بعد از ۶۵ سالگی بازنشست شوند و هر ماه مستمری دریافت کنند، خاطرنشان کرد: این افراد می توانند از صندوق بیمه اجتماعی نیز به عنوان حمایت استفاده کنند.