صابر جباری، سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: داشتن جمعیت سالمند سالم و فعال مستلزم برنامه ریزی و انجام اقدامات و مداخلات مناسب است که یکی از مداخلات موثر در توانمند سازی سالمندان و بهبود وضعیت سلامت و کیفیت زندگیشان، آموزش و ارتقای مهارتهای سالمندان است.
او گفت: یکی از کارهای موفق در دنیا در زمینه توانمند سازی افراد سالمند، دانشگاههای آموزشی ویژه سالمندان است.
جباری ادامه داد: وزارت بهداشت دانشگاه مجازی ویژه سالمندان را با هدف تولید و ترویج علم و ارتقای سطح دانش سالمندان و ارائه آموزش به آنها در حوزههایی مانند تغذیه، سلامت روان، فعالیت بدنی و مشکلات شایع دوران سالمندی راه اندازی کرده است.
سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت بیان کرد: الان حدود ۷ درصد از جمعیت ۸۵ میلیونی کشور را سالمندان تشکیل میدهند و بررسیها نشان میدهند که روند سالمندی در کشور بالاتر از کشورهای همسایه است.
جباری ادامه داد: جامعه باید شرایط احساس مفید بودن سالمندان و زمینه ارتقای مشارکت اجتماعی آنان را فراهم کند.
او افزود: کاهش شنوایی وابسته به سن یکی از شایعترین اختلالات حسی در سالمندان است. کاهش شنوایی درمان نشده در سالمندان منجر به انزوای اجتماعی آنان در جامعه خواهد شد.
او گفت: فعالیت بدنی پدیده پیر شدن و تغییرات سالمندی را به تاخیر خواهد انداخت و سبب تنظیم فشار خون و تقویت ماهیچهها همچنین موجب بهبود عملکرد قلب میشود.