از قدیم بزرگترها به فرزندانشان میگفتند الهی پیر شوید، اما امروزه این جمله یک زنگ هشدار برای کشورمان محسوب میشود؛ چرا که اگر اقدامات لازم انجام نشوند، کشور جوان در سالهای آینده پیر و سالمند میشود.
البته اگر افراد سالمند نیز سلامت نباشند؛ از بسیاری فعالیتهای جامعه و حتی حضور در اجتماع برخوردار نخواهند بود و این موضوع بار منفی برای آنها خواهد داشت.
سالمند سالم نشاط بیشتری به خانواده و جامعه تزریق میکند و حتی سبب تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری خواهد شد.
بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت گفت: سالمندان به عنوان سرمایههای اجتماعی، گروهی شایسته تکریم و سزاوار تقدیر و تجلیل به شمار میآیند. به واسطه ارتقای دانش و فناوری، پیشرفت بهداشت و علم طب در جهان امروز، امید به زندگی افزایش و شمار سالمندان در جهان و کشور ما به یُمن بهبود شاخصهای سلامت فزونی یافته است.
به گفته وی سیاستهای کلی وزارت بهداشت، بر دو اصل تکریم سالمندی و حفظ و ارتقای جوانی جمعیت استوار است.
او افزود: حفظ کرامت سالمندان، مستلزم آن است که آحاد جامعه، علاوه بر فرصت زیستنی طولانی، سالمندی توام با سلامتی را تجربه کنند. تکریم سالمندان، مستلزم فراهم کردن دسترسی عادلانه تمامی افراد جامعه از جمله سالمندان به خدمات، به ویژه خدمات سلامت است. هدف آن است که سالمند، استقلال عملکردی خود را حفظ کرده و ارتقاء دهد.
حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: افزایش امید به زندگی و کاهش بی سابقه نرخ باروری کلی در قرن بیستم در سراسر جهان منجر به بروز پدیده سالمندی جمعیت شده است. کشور ما نیز دستخوش چنین تغییرات جمعیتی شده است و در صورت حفظ روند یاد شده، رشد سالمندی جمعیت با شتاب بسیار زیادی پیش خواهد رفت.
به گفته وی نسبت جمعیت سالمند در طول حدود ۲۰ سال آینده از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد خواهد رسید و این موضوع به معنای این است که جمعیت سالمندی دو برابر می شود. این در حالی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان، دو برابر شدن جمعیت سالمندی در طول بیش از صد سال اتفاق افتاده است.
او ادامه داد: یکی از برنامهها اصلاح ساختار جمعیتی از طریق حفظ و ارتقای جوانی جمعیت با هدف پویایی جمعیت است. یکی از پیامدهای مثبت این سیاست وجود نیروی انسانی جوان لازم برای حمایت و مراقبت از جمعیت سالمندانی است که شمار آنها به طور روزافزونی در حال افزایش است.
فرشیدی بیان کرد: یکی از اهداف حفظ و ارتقای سلامت جسمی، به تعویق انداختن وابستگی و ناتوانی، برخورداری سالمندان از سلامت روانشناختی، حفظ نشاط و سرزندگی و مشارکت آنان در جامعه است.
او اضافه کرد: فردی که سالم پیر میشود، امکان بیشتری برای داشتن مشارکت فعال در خانواده و جامعه و برخورداری از زندگی باکیفیت خواهد داشت.
صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: حدود هفت سال فرصت داریم کشور را از سالخوردگی جمعیت نجات دهیم؛ چرا که با این روند رشد جمعیت حدود ۲۰ سال آینده به ازای هر ۵ سالمند یک کودک خواهیم داشت.
به گفته وی در سال ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ایران نیز پیر خواهند بود و بالای ۶۰ سال سن خواهند داشت.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت بیان کرد: جمعیت ایران در ۴۵ سال گذشته ۱۰ سال پیرتر شده و میانگین سنی افراد جامعه به ۳۴ سال رسیده است.
پس کاری کنید برای اقتصاد و مسکن و خوراک......
موقع ازدواج و فرزنداوری سالمن
شده حکایت احمقهایی مثه شما
اینجوری که با جیب خالی و خونه اجاره ای باید بچه های معصوممون بفرستیم کارتن و ضایعات جمع کنند تا اجاره خونه بدی دو سال دیگه من چهل ساله میشم، هنوز اجاره نشین هستم وحتی یک زمین ندارم اینم تو کشوری که مثلا شناسنامه و حق آب و خاک دارم امیدوارم زیر دست و پا له نشم
بچه که بماند ....
قشنگ تنظیم میکنه که بچه اول مهر بدنیا بیاد ۹ ماه مرخصی زایمان بگیره ۳ ماه هم تعطیل میشه یکسال. یعنی این خانوم ۵ سال خونه خوابیده ولی سر برج حقوق گرفته دو قشر دنبال بچه هستن فقرا که سطح سوادشون پایینه
قشر متوسط کارمند بخاطر مرخصی و مزایا
هر کی بچه دار شد از الویت خرید خودرو برخوردار میشه
واقعا خنده داره
بقیشم که بدرد نمیخوره
بچه میخایم چیکار
کرایه سرویس مدارس دوبرابر شده مگه چقدر گذاشتین رو حقوق ما که اینجور پس میگیرید
ما تولید کننده و مالیات دهنده و مرفه و باسواد و بافرهنگ میخوایم
سلام بر بمبئی سلام بر گجرات سلام بر پیشاور سلام بر قندهار
مشکل مسکن، آموزش و پرورش. بانکهای قالتاق و ....
اگه زندگی بچرخه، همه با بچه زندگی رو شیرینترش میکنن. لازم نیست یک عده سرخوش به ملت بگن بچه بیارین.
۳۰ میلیون جمعیت باکیفیت مرفه از ۹۰ میلیون فقیر گرسنه بیکار بهتره
تک فرزندی باید در کشور اجباری بشه.عقیم سازی متجاوزین جنسی.اراذل اوباش و قاچاقچیان و بزه کاران باید اجرایی بشه
بچه فقیر از بمب اتم هم خطرناکتره.عقده همه چی داره یا سمت مواد میره یا ترور یا قاچاق و دزدی یا تجاوز
الان قیمت هر متر مربع مسکن (که سال ۹۶ متری حد اقل ۳ میلیون تومان بود) ، حد اقل ۴۰ میلیون تومان است. دولت باید مسکن را به متری چهار صد میلیون تومان افزایش دهد.
گوشت قرمز که شش سال قبل کیلویی ۳۸ هزار تومان و الان کیلویی ۴۶۰ هزار تومان است باید به کیلویی چهار میلیون تومان افزایش یابد. همچنین مرغ که کیلویی ۶۵۰۰ تومان بود و الان کیلویی ۸۰ هزار است و رطب که جعبه ایی ۶۵۰۰ تومان بود و الان همان جعبه شده ۱۱۵ هزار تومان !
وامهای ازدواج که میشود با آن یک موتور سیکلت ارزان قیمت تولید داخل خرید را به نصف کاهش دهد تا زوجها بتوانند دوچرخه بخرند . موتور سیکلت خطرناک است.و ممکن است زوجین در تصادف فوت کنند لذا نتوانند بچه بسازند.
قیمت یک بطری شیر پگاه که سال ۹۶، هزار و پانصد تومان و الان ۳۰ هزار تومان است باید بشود ۳۰۰ هزار تومان تا ازدواج و فرزند اوری،زیاد شود.
در حالیکه طی،شش سال اخیر تمام هزینه ها ۱۵ برابر یا بیشتر شده ، دولت قبلی و فعلی،حقوقها را طی،شش سال مجموعا حدود سه برابر کرده اند . یعنی قدرت خرید مردم الان نسبت به سال ۹۶ ، در بهترین حالت یک پنجم شده! و این در حالی است که همان سال ۹۶ نیز پنجاه درصد مردم در فشار بودند. دولت باید حقوقها را اصلا افزایش نمیداد. تا جمعیت افزایش پیدا میکرد.
این بود راهکارهای من برای دولت و مجلس. هر چند نیاز به توصیه بنده نبود و دولتها و مجلسها چند سالی است خودشان همین روند را شروع و ادامه داده اند.
پیگیر افزایش حقوق باشین
خبری چیزی بذارین ببینیم چی شد افزایش حقوقا
هیچکسم شکرخدا به فکر نیست
هر چی هم میگیم هیچی
با تحریم و فقر و ناامیدی بین جوان ها!