حمید آقابیگی رییس اداره جهاد کشاورزی شاهرود گفت: سطح باغهای انگور در شهرستان شاهرود بیش از چهار هزار و ۸۴۴ هکتار است که سه هزار و ۷۱۰ هکتار آن بارور و یکهزار و ۱۳۴ هکتار آن غیربارور است.
وی با اشاره به اینکه برداشت این محصول از هفته پایانی خرداد آغاز و تا اواخر مهرماه ادامه دارد، ابراز کرد: انگور مهمترین محصول باغی این شهرستان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب است.
آقابیگی با بیان اینکه هدف از توسعه و تولید انگور در شهرستان شاهرود، مصرف تازهخوری است، اظهار کرد: توسعه باغها با ارقام جدید و همچنین سرشاخهکاری (پیوند اسکنه سبز) ارقام یادشده بر روی ارقام سفید و سرخ فخری به منظور تولید و صادرات طی سالهای اخیر در حال افزایش است.
رییس اداره جهاد کشاورزی شاهرود ادامه داد: استفاده از سامانههای تربیت انگور و اجرای طرح داربستی کردن باغهای این شهرستان در حال توسعه و پیشرفت است.
وی با بیان اینکه داربستی کردن باغها مزیتهای فراوانی دارد، افزود: افزایش کیفیت، کمیت و میزان تولید محصول به دلیل اکسیژنرسانی و نور بهتر، کاهش هزینههای مربوط به مدیریت تاکستان، امکان مکانیزه کردن و تسهیل در عملیات داشت و برداشت، شیوع کمتر و کنترل بهتر آفتها و بیماریها به دلیل نفوذ نور بیشتر به داخل تاج درختان و تهویه بهتر، از مزیتهای این طرح است.
آقابیگی ابراز کرد: مهمترین رقمهای انگور شهرستان شاهرود شامل، خلیلی، پرلت، عسگری، لعل، شاهانی، صاحبی، کشمشی، سفید و سرخ فخری (شاهرودی) و ریش بابا است.
رییس اداره جهاد کشاورزی شاهرود ادامه داد: فرآوردههای محصول انگور نیز شامل، کشمش، مویز، آبغوره، گردغوره، شیره انگور، سرکه، ترشی غوره و برگ انگور است.
وی تاکید کرد: ساخت باغهای انگور ارقام وارداتی با اجرای سیستم فراز (داربستی)، کنترل آفات و بیماریهای انگور، رعایت توصیههای تغذیهای مناسب، اصلاح روشهای آبیاری و استفاده از سامانههای نوین آبیاری در باغها، از مهمترین اقدامهایی است که میتواند در افزایش تولید و کاهش مصرف آب تأثیرگذار باشد.