جعفر قرائتی ستوده، دبیر انجمن تولیدکنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان و عضو کارگروه صنعتیسازی ساختمان مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: صنعتیسازی یک راهبرد، تکنیک و استراتژی است.
جعفر قرائتی ستوده اظهار کرد: متأسفانه ساخت بهینه مسکن و مدل محله سازی در احیای بافتهای فرسوده از سوی نهادهای مرتبط با ساخت و ساز نظیر شهرداریها و شورای شهر مغفول مانده است که باید به آن توجه بیشتر شود.
این فعال صنعت ساختمان بیان کرد: مرتبا درباره لزوم صدور خدمات فنی مهندسی صحبت میکنیم غافل از اینکه بازار داخلی در بخش مسکن را به دیگران واگذار کردهایم.
قرائتی ادامه داد: ساخت و ساز چهار مرحله دارد یکی پیش تولید است، دیگری مرحله تولید ساختمان، سوم مرحله طولانی بهره برداری و آخرین مرحله هم تخریب و بازیافت است اما در هر چهار مرحله مشکل هدررفت منابع به خصوص انرژی داریم و آن را اصلاح نمیکنیم.
به گفته عضو اتاق بازرگانی تهران، میزان آب و انرژی نهفته در تولید مصالح و تجهیزات مرتبط با تولید مسکن بسیار بالا بوده و این فرآیند معیوب در دوران بهرهبرداری ساختمان هم مجدد تکرار می شود.
وی تاکید کرد: سازندگان و مدیران دولتی این وظیفه اجتماعی و عرفی را دارند که این معضل را در نظر بگیرند و برای حل آن چاره اندیشی کنند.
وی با بیان اینکه "فکر میکنیم صنعتی سازی یک روش ساخت است" گفت: این در حالی است که صنعتیسازی یک راهبرد، تکنیک و استراتژی است؛ صنعتیسازی بر خلاف مدلی که در نظام فنی و اجرایی است، با مطالعه و انتخاب شاخصهای اجباری و اختیاری و انتخاب سیستم ساخت یا پلتفرم شروع میشود.
وی گفت: سپس وارد فاز طراحی میشویم؛ اینکه اسکلت را پیچ و مهره کنیم به معنای صنعتی سازی نیست. متاسفانه ما روش و تکنیک را به جای تاکتیک در نظر میگیریم.