سرپرست معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی با گلایه از ضعف هماهنگی بین دستگاهی در استان گفت: تعلل و کوتاهی مدیران در اجرای وظایف مندرج در منشور پنجره واحد مدیریت زمین قابل قبول نیست.

 حیرانی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی در سومین جلسه بررسی وضعیت سامانه الکترونیکی پنجره واحد مدیریت زمین گفت: بر مبنای تأکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) برای جلوگیری از زمین خواری و مصوبه کارگروه فراقوه‌ای مقابله با زمین خواری ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به عنوان یکی از ناظران راه‌اندازی و اجرای سامانه الکترونیکی پنجره واحد مدیریت زمین با هدف پیشگیری از مفاسد زمین خواری و ساماندهی نحوه ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان تعیین شده است.

او ، دو موضوع اصلی در این سامانه را درگاه متقاضیان و زیرسامانه پایش عنوان کرد و افزود: مردم می‌توانند با ورود به سامانه، نقشه اراضی خود را بارگذاری کنند که در صورت تکمیل و بارگذاری نقشه‌های اراضی از سوی دستگاه‌های متولی توفیقاتی در پیشگیری از جرائم حوزه زمین خواهیم داشت.

حیرانی از ضعف هماهنگی بین دستگاهی در استان گلایه کرد و ادامه داد: متأسفانه برخی دستگاه‌های متولی بر وظایف خود در منشور پروژه پنجره واحد مدیریت زمین واقف نیستند و لازم است استانداری به عنوان مسئول هماهنگی و راهبری دستگاه‌های اجرایی استان نسبت به آموزش و بهره‌برداری از ظرفیت آن‌ها در راستای راه‌اندازی هر چه سریعتر سامانه در استان اقدامات مؤثرتری انجام دهد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی تعلل و کوتاهی مدیران در اجرای وظایف مندرج در منشور پنجره واحد مدیریت زمین را قابل قبول ندانست وبیان کرد: ادارات اطلاعات و ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گزارش وضعیت عملکرد دستگاه‌ها در سامانه را اعلام تا تذکرات لازم در این زمینه از سوی دستگاه قضایی ابلاغ شود.

قلی‌زاده، کارشناس اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان جنوبی نیز ضمن اعلام آخرین وضعیت سامانه در استان گفت: از زمستان سال گذشته تاکنون پیگیری‌های لازم برای گردآوری اطلاعات اراضی و بارگذاری آن در سامانه آغاز شده که تاکنون ۱۷ دستگاه اجرایی و شهرداری‌ها در این زمینه اقدام و ۸ شهرداری نیز به دلایلی موفق به جمع آوری و ارسال نقشه‌های اراضی نشده‌اند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: طی ۵ ماهه اول امسال ۱۴۷۹ پرونده در سامانه صبا ثبت شده که ۱۴۰۶ مورد پاسخ داده شده است.

حمید باقرپور تعداد پرونده‌های ثبت شده در پنجره واحد مدیریت زمین استان را از پایان مرداد ماه تاکنون ۱۱۷ مورد عنوان کرد و افزود: با توجه به بی سوادی و کم سوادی برخی از روستائیان امکان بارگذاری نقشه‌های اراضی توسط آن‌ها وجود ندارد و پیشنهاد می‌شود دستگاه‌های اجرایی که استعلام اراضی از منابع طبیعی را انجام می‌دهند نسبت به بارگذاری نقشه‌ها در سامانه اقدام کنند تا ضمن تسریع در فرآیند، زمینه سوء استفاده سودجویانی که برای ثبت این نقشه‌ها ارقام غیرمنصفانه‌ای دریافت می‌کنند نیز از بین برود.

نماینده اطلاعات استان نیز ضمن ارائه گزارش عملکرد دستگاه‌های متولی استان در راستای اجرای سامانه پنجره واحد مدیریت زمین گفت: زیرسامانه پایش به دلیل عدم تکمیل نقشه‌های اراضی منابع طبیعی و راه و شهرسازی استان تاکنون راه‌اندازی نشده است.

مهدوی تعداد درخواست‌های ثبت شده در سامانه استان را ۶۴۹ مورد اعلام کرد که ۳۷۶ درخواست مربوط به تعیین حدود روستا، ۱۳۹ درخواست تعیین نوع ماهیت اراضی، ۱۳۰ درخواست اراضی طبیعی و ۱۱ مورد مربوط به اراضی کشاورزی بوده است.

در ادامه نمایندگان دستگاه‌های متولی نقاط ضعف و پیشنهادات خود برای بهبود وضعیت سامانه در استان را ارائه کردند.

سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به عنوان یکی از ۲۳ پروژه اولویت دار دولت الکترونیک، قابلیت شناسایی تخلفات زمین خواری و ساخت و ساز‌های غیرمجاز در اراضی حساس کشور را دارد که ساز و کار‌های مناسبی برای پیشگیری از بروز مفاسد و مشکلات حوزه زمین و ساختمان را فراهم می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.