فرهاد فتاحی سرپرست گروه باستان شناسی تپه صفی آباد جوانرود با اشاره به انجام گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و حریم تپه باستانی صفی آباد جوانرود، گفت : این تپه به دنبال بررسیهای دکتر یعقوب محمدیفر در سال ۱۳۸۴ در شهرستان جوانرود شناسایی و در همان سال به عنوان یک محوطه باستانی به شماره ۱۵۱۶۱ به ثبت ملی رسید.
وی افزود: باتوجه به واقع شدن این تپه در مجاورت روستای صفی آباد و توسعه بافت فیزیکی روستا و افزایش ساخت و سازها در اطراف آن، به منظور جلوگیری از تعدی و تعرض به عرصه و حریم این تپه باستانی و تخریب آن، برنامه تعیین عرصه و پیشنهاد حریم آن در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه قرار گرفت.
این باستان شناس کرمانشاهی اظهار کرد: در این راستا از محل اعتبارات استانی، بودجهای برای گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و حریم آن اختصاص یافت و پروژه در مرداد امسال به اجرا درآمد.
وی افزود: در راستای اجرای این پروژه ۲۰ گمانه در ابعاد ۱*۱، ۱.۵*۱ و ۱.۵*۲ متر در پیرامون تپه ایجاد و بر این اساس خط عرصه و حریم تپه صفی آباد ترسیم شد که بر این اساس وسعت تپه بیش از یک هکتار است.
فتاحی اضافه کرد: بر اساس مواد فرهنگی بدست آمده و مصالح بکار رفته در معماری ساختارهای مدفون در دل تپه میتوان قدمت آن را به اوایل هزاره پنجم قبل از میلاد یعنی دوره عبید و همچنین دوره ساسانی و دوره اسلامی تاریخ گذاری کرد.
این باستان شناس کرمانشاهی اضافه کرد: حجم مواد فرهنگی و نهشتههای باستانی تپه خصوصا در دوره پیش از تاریخ حاکی از آن است که استقرارهای شکل گرفته دراین محوطه از نوع استقرارگاههای موقت بوده است.
فتاحی اظهار کرد: در شهرستان جوانرود تعداد محوطههای باستانی زیادی وجود دارد که تاکنون فعالیتهای باستان شناختی اندکی در آنها صورت گرفته و این برای اولین بار بود که یک کاوش باستان شناسی را در این شهرستان انجام دادیم، لذا امیدواریم با حمایتهای مسئولین استانی و شھرستانی شاھد انجام پروژە ھای باستان شناختی بیشتری در آیندە نزدیک به منظور معرفی بیشتر در محدودە این شهرستان باشیم .