علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری اجلاس بینالمللی مقابله با توفانهای ماسه و گرد و غبار که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: کره زمین در ابعاد مختلف علمی و اقتصادی شاهد تغییرات بسیاری است. حدود ۲۰ سال قبل جهان حالت ثبات داشت و متغیرهای نوظهور کمتر دیده میشد، اما امروزه تغییرات شدیدتر است. تغییرات اقلیمی و دخالتهای غیرعالمانه انسان امروزه به ویژه پس از انقلاب صنعتی این ثبات را تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزود: بارش باران اولین لازمه حیات کره زمین است که از جو وارد زمین میشود. کره زمین به دلیل تغییرات اقلیمی در یک شرایط حدی قرار گرفته است به گونهای که دو موضوع مختلف خشکسالی و بارشهای سیلابی جهان را تحت تاثیر قرار داده است. این شرایط حدی در کشور نیازمند مدیریت است چرا که در سالهای اخیر شاهد بارشهای سیلآسا در بازه زمانی کوتاهمدت همراه با تلفات انسانی، اقتصادی و در منابع پایه بودهایم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: علاوه بر بارشهای سیلآسا، مسائل نوظهوری همچون گرد و غبار نیز وجود دارند. سالیان گذشته در مناطق مختلف کشور توفانهای گرد و غبار رخ میداد، اما دخالتهای انسانی موجب تکرر و تشدید این توفانها شده است.