هند مکان فرود چاندرایان-۳ بر ماه را نقطه «شیو شاکتی» نامگذاری می‌کند.

نقطه‌ای نزدیک به قطب جنوب ماه که در آن فضاپیمای چاندرایان-۳ هند هفته گذشته فرود تاریخی خود را انجام داد، از سوی این کشور نقطه شیو شاکتی (Shiv Shakti) نامیده شده است.

نارندرا مودی (Narendra Modi)، نخست وزیر هند، این نام را در جریان بازدید از سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) در بنگلور اعلام کرد.

کلمات شیو (Shiv) و شاکتی (Shakti) به ترتیب به معنی «شیوا» و «قدرت» در زبان سانسکریت هستند.

«مودی» گفت: شیوا یک خدای برتر در هندوئیسم است و شاکتی در این مورد به پشتکار زنان دانشمند اشاره دارد.

وی افزود: مکان قمری دیگری که فرودگر ویکرام چاندرایان-۲ در سال ۲۰۱۹ در آن سقوط کرد، نقطه تیرانگا (Tiranga Point) نامگذاری خواهد شد.

تیرانگا نیز یک کلمه‌ سانسکریت به معنای «سه رنگ» است و در عامیانه به پرچم سه رنگ هند اشاره دارد.

مودی گفت: این الهام‌بخش هر تلاشی خواهد بود که هند انجام می‌دهد. این به ما یادآوری خواهد کرد که شکست نقطه پایان نیست.

این نام‌ها هنوز غیررسمی هستند، زیرا هنوز توسط اتحادیه بین‌المللی نجوم (IAU) که یک مرجع مستقر در پاریس است که نام‌های رسمی را به اجرام آسمانی و ویژگی‌های آن‌ها نسبت می‌دهد، تایید نشده‌اند.

در همین حال، دو فرودگر و ماه‌نورد رباتیک که ماموریت سطحی چاندرایان-۳ را تشکیل می‌دهند، از عمر برنامه‌ریزی شده‌ دو هفته‌ای خود در ماه بهترین استفاده را کرده‌اند.

فرودگر ویکرام یک محموله‌ درونی به نام «Chandra's Surface Thermophysical Experiment» یا ChaSTE را برای اندازه‌گیری دمای خاک ماه در اعماق مختلف به کار گرفته است. این اولین باری است که چنین آزمایشی بر روی همسایه‌ آسمانی ما انجام می‌شود.

منبع: اسپیس

برچسب ها: کاوشگر ، هند ، قطب جنوب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۸:۲۲ ۰۹ شهريور ۱۴۰۲
هند با 100 میلیون دلار رفت ماه .. بعد اینجا صد برابر این مبلغ و میدن به گروه اسمش هم میذارن بودجه ... خیییییللللیی ممممنون