با این دم پخت آب بدنتان را تامین کنید

بوشهری‌ها سبزی‌پلو ماهی مخصوصی دارند که در پلوی آن به جای سبزی‌پلویی از گشنیز استفاده کرده و با تمبرهندی آن را مزه‌دار می‌کنند.

بوشهری‌ها به این سبزی‌پلوماهی دم‌پخت ماهی می‌گویند که البته هیچ شباهتی به دم‌پختک زردرنگ تهرانی‌ها ندارد.

مواد لازم برای ۲ تا ۳ نفر

۲ پیمانه برنج
۴۰۰ گرم ماهی
۲ عدد پیاز متوسط
۳ حبه سیر
یک ق چ پودر تخم گشنیز
۳ ق س گشنیز تازه خرد شده
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن به مقدار لازم
۲ ق س آب تمبرهندی

۱. پیاز‌ها را ریز خرد کرده و قابلمه‌ای در روغن تفت دهید تا خوب طلایی شود، سیر را هم رنده کرده و به پیاز بیفزایید و هر دو را تفت دهید. 

۲. گشنیز خرد شده و پودر تخم گشنیز را به مواد درون قابلمه (سیر و پیاز) اضافه کرده و با نمک و فلفل مزه‌دار کنید. آب تمرهندی را هم اضافه کنید تا با مواد دیگر بجوشد و آن‌ها را طعم‌دار کند. 

۳. ماهی را به تکه‌های درشت خرد کرده و به مواد اضافه کنید، مقدار کمی آب در قابلمه بریزید و در تابه را بگذارید تا ماهی‌ها پخته شوند. بعد از اطمینان از پخت ماهی که البته زمان خیلی کمی لازم دارد آن‌ها را از بین مواد دیگر جدا کنید و در ظرفی کنار بگذارید.

نکته: اگر ماهی‌تان تیغ دارد بهتر است تیغ‌ها را خوب جدا کنید تا حین خوردن مشکلی نداشته باشید. 

۴. برنج شسته را درون قابلمه حاوی سبزیجات بریزید و مقدار آب را بیشتر کنید؛ در حدی که برای پخت برنج کافی باشد. از اینجا روش درست کردن برنج به شکل کته است. پس مواظب باشید آب را زیاد نریزید تا برنجتان شفته نشود. 

۵. بعد از اینکه آب برنج جمع شد و برنج بی‌آب شد ماهی‌ها را اضافه کرده و مخلوط کنید سپس دم‌کنی را بگذارید و حرارت را کم کنید. حالا مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد. پس از این مدت غذا برای سرو آماده است. می‌توانید با گذاشتن گشنیز تازه کنار غذا عطر و طعم غذا را بیشتر و بهتر کنید.

فوت‌وفن

کمی تمبرهندی را با آب خیس کنید و با مالش انگشتان دست آن را خوب در آب حل کنید. بعد از صاف کردن مایه، دو قاشق از آب تمبرهندی را بردارید و در غذا استفاده کنید. 

معمولا برای این غذا از ماهی‌های مختلفی استفاده می‌کنند مثل: شوریده، سنگ‌سر و حلوای سیاه.

منبع: همشهری آنلاین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۲ ۰۴ شهريور ۱۴۰۲
سلام طرز تهیه برای تامین آب بدن در هوای گرم از عزیزان که لطف کردن این مطلب را به وبسایت گذشتن خیلی متشکریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۲ ۰۳ شهريور ۱۴۰۲
باتن ماهی هم میشه درست کرد آیا؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۰ ۰۳ شهريور ۱۴۰۲
اخرین باری که ماهی خوردیم پارسال همین موقع ها بود اونم یه ماهی رو شش تکه کردیم. لطفا طرز تهیه کله جوش، پیازو، نان و پنیر، نان و ماست رو بزارید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۰۴ شهريور ۱۴۰۲
آموزش چیزای گرون میذارید-اینابرای کله بزرگهاکه پولدارن میذارن- برای مابدبختاپها طرزتهیه تلیت آب دوغ خیار- دوپیازه آلو- پیزایی که گوشت وبرنج نداشته باشه آموزش بدین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۲ ۰۴ شهريور ۱۴۰۲
طرز درست کردن کله جوش : گردو در حد سه چهار عدد خورد شده یک قاشق آرد گندم کشک حالت دوغ زرد چوبه فلفل سیاه سبزی خشک نعنا ویا ترخون خشک پیاز سرخ شده یک عدد متوسط مایل به بزرگ پیاز را ریز خورد شود سرخ شود آرد را بهش اضافه کنید تفت بدین زرد چوبه فلفل را اضاف کنید سبزی معطر کشک گردو شعله را کم کنید چند قل بخوره آمده هست با نون از روز قبل مانده خیلی خوبه نوش‌جان کنید
آخرین اخبار