امیر محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر گفت: وزارت دفاع مسئولیت پشتیبانی و تجهیزاتی از نیروهای مسلح را برعهده دارد البته مسئولیتهای دیگر هم دارد، اما ماموریت اصلیاش همین است.
وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی دارای قدرت واقعی است و قدرت متکی به خدواند که این اقتدارآفرین است. هر کشوری اگر صاحب تجهیزات و ادوات باشد ممکن است دارای قدرت باشد یا نباشد و اگر یک کشور تجهیزاتی داشته، اما شهامت به کارگیری آن را نداشه باشد و یا آموزش لازم برای تسلیحات و یا تجربه جنگ نداشته باشد بر روی میزان قدرتش تاثیر میگذارد و نمیتوان گفت که صاحب قدرت است.
وزیر دفاع بیان کرد: وقتی که یک کشور قدرت نداشته باشد صاحب اقتدار هم نیست. جنبه سخت افزاری قدرت و جنبه نرم افزاری اقتدار است. اخیرا مردم دیدند در قضیه حمله تروریستی به حرم حضرت شاهچراغ (ره) آن فرد داعشی مسلح بود و در مقابلش افراد غیرمسلح که کار شاقی برای تیراندازی نبود، اما یک فرد بدون هیچ تجهیزات دفاعی او را خلع سلاح کرد یا نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس در مواجهه با ناوهای بیگانه طوری برخورد میکند که دارای اقتدار است یا در بازداشت ملوانان خارجی چه رعب و وحشتی بیگانگان دارند.
آشتیانی افزود: دشمنان ما در اوج استیصال هستند با اینکه تجهیزات زیادی دارند در همه صحنهها در افغانستان، سوریه و عراق و بخشهای دیگر در مقابل ما شکست خوردند.
وی با بیان اینکه نیروهای مسلح با پشتیانی وزارت دفاع صاحب اقتدار هستند و شهامت بکارگیری ادوات را دارند، گفت: در ملاقات با مقامات یکی از کشورهای بزرگ میگفتند ما تجهیزات زیاد داریم، اما معلوم نیست بتوانیم از آن استفاده کنیم.
وزیر دفاع اضافه کرد: به نقش امدادهای غیبی و انبیای الهی در زمان انقلاب و جنگ تحمیلی یقین داریم. الان ما در اوج قدرت و اقتدار قرار داریم و دشمن از اینکه حرکت جاهلانه و بی خردی انجام دهد را از ذهنش بیرون کرده و در مولفههای دیگر تهدید میکند.
آشتیانی بیان کرد: در بحث موشکی انواع و اقسام موشکها تولید میشود مثل بالستیک و راهبردی که برد بلندی دارند. موشک کروز که مانورپذیری زیادی دارد و موشکهای زمین پایه و هواپایه که ما متناسب نیازهای نیروهای مسلح بر روی برد موشکها کار میکنیم و روی خودحفاظتی که موشکها رادارگریز باشند همچنین روی قدرت سرجنگی و ناوبری کار میکنیم که این اقدامات در وزارت دفاع انجام میشود.
وی ادامه داد: موشک خرمشهر ۲۰۰۰ کیلومتر برد دارد و موشک حاج قاسم هست که سوخت جامد دارد. در حوزه موشکی قدرت زیادی داریم. موشکهای هواپایه و دریاپایه داریم که با فاصله کمی از زمین و دریا حرکت میکنند. در موشکهای پدافندی ما کارهای بزرگی شده و موشک باور ۳۷۳ ما را کشورهای دیگر آرزوی آن را دارند.
آشتیانی گفت: فراتر از آن چیزی که گفتیم در حوزه موشکی عمل کردیم. موشک ابومهدی که کروز است هزار کیلومتر برد دارد و الان در خدمت نیروهای مسلح است.
وزیر دفاع تصریح کرد: پهپاد نقش مهمی در رزم دارد. در جنگهای اخیر نقش پهپادها بسیار موثر است و خیلی کشورها دنبال این قدرت هستند. ما صاحب قدرت پهپادی هستیم و آمریکا هم به آن اذعان دارد. پهپاد مهاجر ۶ ما توانمندی بالایی دارد. مهاجر ۶ ما میتواند ۱۲ ساعت مدوامت پروازی داشته باشد و ماموریتش چند منظوره است و میتواند رهگیری، شناسایی و اهداف را بزند.
وی ادامه داد: پهپاد ابابیل هم چنین توانمندهایی را دارد. انواع پهپادهای انتحاری و پرسه زن که حجم کوچکی دارند و، چون قیمتشان ارزان است میتوانند اهداف را بزنند. کشورهای مختلف به دنبال این خواهند آمد که از این توانمندهای ما بهرهمند شوند و کشورهای بزرگ میگفتند میخواهیم از پیشرفت شما در حوزه پهپاد استفاده کنیم.
آشتیانی اظهار کرد: در حوزه فضایی به جهت کوتاهیهایی که قبلا صورت گرفت یک مقدار بحث متوقف بود، اما با همت و علاقهمندی رئیس جمهور و پیگیریهای وی و اختصاص بودجههای خاص و برگزاری شورای عالی فضایی که ۱۰ سال برگزار نشده بود ما به دنبال جبران عقب ماندگیها هستیم و بین وزارت ارتباطات، هوافضای سپاه و ما هم افزایی ایجاد شده و کارهای خوبی در ساخت ماهواره و ماهواره بر انجام شده است.
وزیر دفاع اضافه کرد: بر روی ماهواره بر سیمرغ کار میکنیم که میتواند تا تا ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری برود و در مدار لئو ماهواره را قرار دهد.
وی گفت: در ماهوارهها خیلی کشورها امکاناتی دارند که روی زمین آنها را تست کنند، اما ما مجبوریم در عملیات پروازی تست کنیم که ممکن است محدودیت ایجاد کند، اما با ارتباطات برقرار شده با مجموعههای دانشی و شرکتهای دانش بنیان ما هم در ساخت و هم پرتاب و ایستگاه زمین ماهواره فعال هسیتم. پیش بینی دو تا سه پرتاب برای امسال داریم.
آشتیانی بیان کرد: در ماهواره یک زنجیره کامل داریم و جزو معدود کشورهایی هستیم که این امکان را داریم و میتوانیم ماهواره را در مدار قرار دهیم.
وی با بیان اینکه در همه مجموعههایی که فعالیت میکنیم چه زمینی، هوایی، دریایی و الکترونیک هدفگذاریمان جهشی است، اظهار کرد: ما هنوز به نیمه سال نرسیدیم برنامههایی که تدوین کردیم به ۱۲۶ درصد پیشرفت رسیدیم. غالبا برنامههایی که دنبال میکنیم یک بخشی برنامههای مصوب و یک بخشی برنامههای جهشی است و پیشرفتهای خوبی مثل پهپاد مهاجر ۱۰ داریم که میتواند ۲۴ ساعت بالا بماند و موشکهای الماس، آرمان و بمب قائم را میتواند حمل کند همچنین میتواند شناسایی کند و اگر روی آن رادار بگذاریم مثل هواپیمای آواکس و هواپیمای اطلاعاتی عمل کند و تا دو هزار کیلومتر میتواند برود.
وزیر دفاع اضافه کرد: دستیابی به چنین محصولی کار خیلی بزرگی است و دانشمندان ما شبانه روز تلاش میکنند تا این نوآوریها به دست بیاید و دنیا هم از دستاوردهای ما متعجب است.
امیر آشتیانی گفت: سرلشکر باقری اشاره کرد که ما به دنبال ساخت ادوات جدید، نوآوری و خلاقیت هستیم. همین الان هم موردهای دیگری به غیر از مهاجر ۱۰ داریم که قابلیتهای دیگری دارند.
وی ادامه داد: اگر نگاهی به ساختار نیروهای مسلح کنید مهمترینش هدایتهای حکیمانه رهبر انقلاب و عنایت ایشان و تاکیدهایشان به مجموعه نیروهای مسلح و صنعت دفاعی است و همه ما به دنبال این هستیم انتظارات ایشان محقق شود.
وزیر دفاع با بیان اینکه نخبگان وقتی به نیروهای مسلح میآیند شیفته میشوند و ثمره تلاششان را میبینند، چون امنیت بالاترین مقوله است، اظهار کرد: رئیس جمهور میگفت باید بررسی کنیم نیروهای مسلح با سرعت در مرزهای دانش پیش میرود، اما جای دیگر مشکل داریم.
آشتیانی بیان کرد: در حوزه پزشکی کارهای بزرگی انجام دادیم و پروتزهایی که سالها در کشور مشکل داشتیم و الکتروشوک در کشور تولید شد. در دستگاههایی که نشان دهنده است و در دارو تلاشهای خوبی داشتیم و در بحث کرونا و ساخت واکسن تلاش کردیم.
وی ادامه داد: وزارت دفاع ماموریتهای اقتصادی، صنعتی و خدماتی دارد. در اقتصاد پتروشیمی و تامین اجتماعی و در بحث خدمات رسانی مجموعه اتکا حرکت میکند. جلسات متعددی با وزارتخانههای مختلف داریم و متولی کار وزارت دفاع است.
وزیر دفاع با بیان اینکه الان با حدود ۶۵۰۰ شرکت کار میکنیم که هزارتای آن دانش بنیان است و با غالب دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کار میکنیم، گفت: بردهای الکترونیکی برای همه بخشها تولید میکنیم. در بخش میکرو الکترونیک کارهای بزرگی انجام دادیم. شاید غالب کارتهای هوشمند را ما میزنیم و کارت هوشمند را رئیس جمهور گفتند ما انجام دهیم. در کابل گذاری در زیر سطح دریا حتی برای کشورهای حاشیه خلیج فارس فعالیت داریم. در حوزه نفت و گاز و شبیه سازهای حفاری را هم انجام میدهیم. قراردادهای چند میلیون دلاری و میلیارد دلاری را وزارت دفاع با مجموعه نفت دارد. در امنیت غذایی مجموعه سپند و اتکای ما کار میکنند. در تجهیزات کشاورزی و پهپادها و ریزپرندهها و در حمل و نقلای سی یو و نمایشگرهای خودرو و در بخش معدن کار میکنیم البته ملاحظه ما این است اگر جای دیگر تولید میکنند ما رقابت نکنیم.
آشتیانی بیان کرد: ما در صنعت خودرو، خودروی ارس را داریم که قابلیتهای بالایی دارد که هم ضد مین و هم سواری است. ما میتوانیم در این زمینه حرکت کنیم، اما آن ملاحظات و دستورالعملها نوشته شود، اما وزارت دفاع در این زمینه پای کار است.
وزیر دفاع اظهار کرد: ما در طرحهای تحقیقاتی برای سربازان وظیفه و دانشگاهها تلاش کردیم تا سازماندهی دقیقی در حوزه نخبگان داشته باشیم البته جذب نخبه کافی نیست و در حوزه نگاهداشت هم باید فعال باشیم.
وی گفت: از سالهای گذشته وزارت کشور و استاندارها به شدت دنبال این بودند که اراضی مرزی ما که آلوده به مین هستند پاکسازی شوند و کشاورزان بتوانند کشاورزی کنند و رونق اقتصادی ایجاد شود.
آشتیانی بیان کرد: در پنج استان خوزستان، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و ایلام این کار را دنبال میکنیم و هر سال ۳۵۰۰ هکتار را پاکسازی میکنیم. قبلا اعتبارات در حد ۶۵ میلیارد بود و الان به ۱۲۰ میلیارد تومان رسید.
وزیر دفاع افزود: ما ۴۴ هزار هکتار داریم که در برنامههای پنج ساله باید از مینها و بمبهای باقی مانده آن را پاکسازی کینم و در این زمینه شهدای زیادی تقدیم کردیم. حتما اعتباراتی که اختصاص پیدا میکند زمینه ساز است و بقیه دستگاهها باید پای کار بیایند و این امر محقق شود. اگر با همین روند جلو برویم در دو برنامه ۵ ساله این کار را کامل کنیم، اما اگر سرعت بدهیم در یک برنامه ۵ ساله میتوانیم انجام دهیم.
آشتیانی بیان کرد: ما با حدود ۲۰ کشور در سطح وزیر دفاع و معاونان ملاقات داشتیم. ما چند اقدام اساسی را با آنها دنبال میکنیم یکی بازدید از دستاوردهای ما که غالبا از آن متعجب میشوند و میگویند چجوری در شرایط تحریم این قدر پیشرفت کردید.
وی گفت: ما سعی میکنیم از حضور اینها استفاده کنیم. لزوم ایستادگی و مقاومت در برابر تجاوزات و مداخلات را برای آنها تشریح میکنیم. در زمینههایی که دوست دارند کمکشان میکنیم و به آرامش در مناطقی که هستند دعوت میکنیم و بتوانند از خود دفاع کنند همچنین برای صادرات زمینه سازی میکنیم. ما رشد ۵ برابری در سال گذشته داشتیم. در حوزه روابط بین الملل و دیپلماسی کارهای خیلی بزرگی داریم.