مدیر جهاد کشاورزی نی ریز از برداشت انجیر در این شهرستان خبر داد و گفت: محصول برداشت شده به کشور‌های مختلف در آسیا و اروپا صادر می‌شود.

علیرضا بصیری مدیر جهاد کشاورزی نی ریز با اشاره به شروع برداشت انجیر نی ریز، اظهار کرد: استان فارس نخستین تولید کننده انجیر در ایران است و شهرستان نی‌ریز یکی از قطب‌های تولید کننده انجیر استان محسوب می‌شود.

 او ادامه داد: همه‌ساله از اوایل مردادماه عملیات برداشت این محصول در باغ‌های دیم شهرستان شروع می‌شود و تا نیمه مهرماه ادامه می‌یابد.

 بصیری با اشاره به اینکه انجیرستان‌های دیم نی‌ریز از نظر کیفیت، کمیت و سالم بودن محصول در جهان دارای جایگاه ویژه‌ای است؛ تصریح کرد: نزدیک به ۵ هزار هکتار از اراضی شهرستان به کشت این محصول اختصاص دارد که ۴ هزار هکتار آن مثمر است و به ۲ صورت‌تر (تازه خوری) و خشک به بازار عرضه می‌شود.

او گفت: با توجه به کاهش بارندگی‌های سال زراعی جاری و خشکسالی اخیر پیش‌بینی می‌شود با کاهش ۴۰ درصدی محصول مواجه باشیم که در مجموع میزان محصول تولیدی نسبت به پارسال افزایش داشته است.

مدیر جهاد کشاورزی نی ریز تاکید کرد: عواملی، چون طغیان آفت کنه تارتن، نوسانات دمایی، وزش باد‌های شدید و ایجاد اختلال در فعالیت زنبور‌های گرده‌افشان در عملکرد نهایی محصول تاثیرگذار است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه انجیر نی‌ریز به کشور‌های هند، روسیه، چین، اروپای شرقی و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود، تصریح کرد: نبود سرمایه گذاری مناسب و صنایع تبدیلی در این بخش، باعث شده است که این محصول توسط دلالان خریداری و بدون فرآوری یا بسته بندی مناسب از منطقه خارج شود.

انجیر

ردیابی آفت سرخرطومی حنایی خرما در نخلستان‌های فراشبند

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از نصب تله‌های فرمونی آفت سرخرطومی حنایی خرما در نخلستان‌های این شهرستان خبر داد.

 امیر ارسلان حق شناس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند اظهار کرد: تعدادی تله سطلی به همراه کایرامون (جلب کننده آفت) جهت ردیابی آفت سرخرطومی حنایی خرما در نقاط مختلف نخلستان‌های این شهرستان توسط کارشناسان این مدیریت نصب شد.

او ادامه داد: از تله‌ها به صورت مستمر و هفتگی بازدید و آماربرداری انجام می‌شود.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند تصریح کرد: این آفت، قرنطینه‌ای داخل کشور بوده که تعدادی از شهرستان‌های استان فارس نیز به این آفت خطرناک آلوده شده اند.

حق شناس افزود: خسارت اصلی این آفت مربوط به لارو آن بوده که با نفوذ به تنه نخل از دستجات آوندی، جوانه مرکزی، غلاف‌های تازه و لیفی نشده تغذیه و کانال‌هایی در جهات مختلف در تنه نخل ایجاد می‌کنند که به مرور زمان جوانه مرکزی درخت کج شده و باعث خشکیدگی کامل آن می‌شود.

سوسک سرخرطومی حنایی

خسارت بیش از هزار میلیارد تومان به انجیرستان استهبان 

مدیر جهاد کشاورزی استهبان گفت: انجیرستان‌های این شهرستان بر اثر گرمای بی‌سابقه متحمل خسارت شده‌اند که ارزش آن هزار و ۳۰۹ میلیارد تومان برآورد می‌شود. 

مهدی اعیان منش مدیر جهاد کشاورزی استهبان بیان کرد: انجیرستان‌های این شهرستان بر اثر گرمای بی‌سابقه اواخر تیرماه و اوایل مردادماه، ۳۰ تا ۴۰ درصد متحمل خسارت شده‌اند که ارزش آن هزار و ۳۰۹ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

او ادامه داد: سوختگی حاشیه برگ‌ها، زردی، ریزش برگ‌ها، خشکیدگی سرشاخه‌ها، نارس ماندن میوه‌ها و در نهایت کاهش کیفیت و کمیت محصول از جمله خسارت‌های وارده است.

این مقام مسئول از ساخت سایبان به‌عنوان یک راهکار مهم برای جلوگیری از خسارت گرمازدگی و آفتاب سوختگی در باغات انجیر یاد کرد و افزود: این اقدام می‌تواند موجب کاهش دما تا حدود ۷ درجه سانتی‌گراد شود و با حفظ رطوبت و کاهش خسارت آفات، کیفیت و کمیت محصول را بهبود بخشد.

او اضافه کرد: کشاورزان و باغداران باید هر ساله با پیش‌بینی حوادث غیرمترقبه نسبت به خرید پوشش بیمه محصولات کشاورزی خود اقدام کنند، زیرا که تنها نهاد جبران کننده خسارت‌های بخش کشاورزی صندوق بیمه این محصولات است.

انجیر دیم

برداشت رطب و خارک از نخلستان‌های لامرد 

برداشت رطب و خارک از سطح ۷۵۰ هکتار از نخلستان‌های لامرد آغاز شده است.

علیرضا محمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لامرد با اشاره به آغاز برداشت رطب و خارک از سطح ۷۵۰ هکتار از نخلستان‌های این شخرستان، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود تا پایان شهریور بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ تن رطب و خرما از این شهرستان وارد بازار مصرف شود.

او ادامه داد: ارقام شاهانی، خاصویی، گشخا، قصب و لشت بیشترین آمار نخلستان در شهرستان لامرد است که با توجه به فعالیت‌های ترویجی کارشناسان، ارقام تجاری مجول و پیارم نیز در سال‌های اخیر به محصولات این شهرستان جنوبی فارس اضافه شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لامرد گفت: با توجه به وجود انواع آفات از جمله کنه گرد آلود و سرخرطومی، پایش‌ها برای کنترل آن انجام شده است.

رطب

برداشت گوجه فرنگی از مزارع ارسنجان

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان گفت: برداشت گوجه فرنگی از هزار و ۲۰۰ هکتار مزارع این شهرستان آغاز شده و تا آبان ماه ادامه دارد.

غلامعباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان اظهار کرد: برداشت گوجه فرنگی از هزار و ۲۰۰ هکتار مزارع این شهرستان از اوایل مردادماه شروع شده و تا اوایل آبان ماه نیز ادامه دارد.

او افزود: با احتساب متوسط عملکرد ۷۰ تن گوجه فرنگی در هکتار پیش بینی می‌شود کشاورزان ارسنجانی ۸۴ هزار تن محصول تولید و روانه بازار کنند.

 زارعی فر گفت: مهم‌ترین رقم تولیدی گوجه فرنگی در شهرستان ارسنجان رقم بریویو و ۸۳۲۰، سانسید است که نسبتا زودرس تا میان رس هستند و از لحاظ عملکرد و بازارپسندی شرایط مناسبی دارند و در مقابل آفات و بیماری‌ها نیز مقاوم‌تر هستند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان افزود: این شهرستان یکی از تولید کنندگان گوجه فرنگی در استان فارس محسوب می‌شود که بخش عمده محصول تولیدی و فرآوری شده به کشور‌های عربی صادر می‌شود.

برداشت گوجه فرنگی

مرمت و بازسازی جاده‌های بین مزارع در آباده

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده گفت: عملیات مرمت و بازسازی جاده‌های بین مزارع این شهرستان خاتمه یافت. 

مهدی امینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده اظهار کرد: با توجه به بروز سیل در تابستان پارسال بسیاری از جاده‌های بین مزارع شهرستان تخریب شدند.

او ادامه داد: به همین دلیل عملیات مرمت و بازسازی جاده‌های بین مزارع شهرستان به طول تقریبی ۲۰ کیلومتر از محل اعتبارات استانی (سیل) انجام شد.

رهبر کیومرثی مسئول اداره فنی و زیربنایی نیز بیان کرد: اجرای عملیات مرمت و بازسازی جاده‌های بین مزارع شهرستان باعث بهبود وضعیت رفت و آمد بهره برداران، صرفه جویی در زمان و کاهش هزینه‌ها (از جمله استهلاک) خواهد شد.

مرمت و بازسازی کانال‌های انتقال آب در آباده 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده گفت: عملیات مرمت، بازسازی و لایروبی کانال‌های انتقال آب این شهرستان به پایان رسیده است. 

مهدی امینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده اظهار کرد: با توجه به بروز سیل در تابستان پارسال بسیاری از کانال‌های شهرستان تخریب شدند.

او ادامه داد: به همین جهت عملیات مرمت، بازسازی و لایروبی کانال‌های انتقال آب شهرستان به طول تقریبی هزار و ۵۰۰ متر از محل اعتبارات استانی (سیل) انجام شد و به پایان رسید.

رهبر کیومرثی مسئول اداره فنی و امور زیربنایی نیز گفت: اجرای عملیات مرمت، بازسازی و لایروبی کانال‌های آبیاری شهرستان باعث بهبود وضعیت آبیاری اراضی کشاورزی و باغات و همچنین افزایش راندمان انتقال آب و کاهش دور آبیاری می‌شود.

گوجه فرنگی آباده روانه بازار شد

برداشت گوجه فرنگی از ۶۰۰ هکتار مزارع شهرستان آباده آغاز شده است.

امینی مدیر جهاد کشاورزی آباده با اشاره به آغاز برداشت گوجه فرنگی از ۶۰۰ هکتار مزارع شهرستان آباده، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود بیش از ۴۲ هزار تن گوجه فرهنگی از مزارع این شهرستان برداشت شود.

گوجه فرنگی

او افزود: کشت گوجه فرنگی در آباده به روش نشایی است و ۹۰ درصد مزارع با روش نوین نواری تیپ آبیاری می‌شود.

امینی با بیان اینکه بیشترین رقم گوجه فرنگی که در شهرستان آباده کشت می‌شود ۸۳۲۰، طا‌ها و متین است، ادامه داد: این محصول در مناطق حومه آباده، ایزدخواست بهمن و سورمق و کلوان اغز کشت می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی آباده گفت: برداشت گوجه فرنگی از مزارع شهرستان آباده تا نیمه مهر ادامه دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار