مهدی اعیان منش مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان، با اشاره به آغاز برداشت انجیر، از نظام میراثی مهم جهانی انجیرستان دیم، اظهار کرد: برداشت این محصول از نیمه دوم مرداد ماه آغاز شده و تا اوایل مهر ماه ادامه دارد.
او بیان کرد: شهرستان استهبان با دارا بودن حدود ۲۶ هزار هکتار باغ انجیر، مقام نخست از نظر میزان سطح زیر کشت انجیر دیم را در جهان به خود اختصاص داده است که از این میزان ۲۲ هزار و ۶۰۰ هکتار بارور و ۳ هزار و ۴۵۰ هکتار غیر بارور است و پیش بینی میشود از این سطح حدود ۱۸ هزار تن محصول برداشت و روانه بازار شود.
اعیان منش گفت: حدود ۷۵ درصد از انجیر خشک این شهرستان به کشورهای چین، هنگ کنک، ویتنام، هند، مالزی، تاجیکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر و مابقی در داخل کشور مصرف میشود.
او افزود: انجیر استهبان یکی از ۶ محصول ثبت شده در نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی در ایران محسوب میشود که این امر باعث شناخت بیشتر این محصول در جهان شده است.
این مقام مسئول اظهار کرد: در پارسال حدود ۱۹ هزار تن انجیر خشک به ارزش ۵۶ میلیون دلار صادر شده که نسبت به پارسال ۱۷.۶ درصد رشد وزنی و ۲۱ درصد رشد ارزشی داشته است و همچنین در ۳ ماهه نخست ۱۴۰۳ میزان هزار و ۴۱۹ تن انجیر به ارزش ۴ میلیون دلار با رشد ۲.۹ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال صادر شده است.
اعیان منش ادامه داد: در امسال وزش باد در زمان گرده افشانی، افزایش دما، تداوم گرما و تنش دمایی پس از تشکیل میوه موجب کاهش قابل ملاحضه محصول شده است که بخشی از آن با توصیههای کارشناسی قابل کنترل است و توصیههای حفظ درخت در شرایط خشکسالی همچون اجرای مالچ سنگی، سایبان، هرس اصولی، آبیاری کمکی به موقع باغات، سفید کردن تنه درختان و کاهش میزان بردهی، در اختیار بهره برداران این بخش قرار گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان تصریح کرد: در شهرستان استهبان ۲ زنجیره ارزش تولید، ۴ واحد فرآوری و ۱۳ واحد بسته بندی انجیر به صورت کارگاهی و کارخانهای وجود دارد که ظرفیت مناسبی برای سرمایه گذاری در زمینه انجیر فراهم میکند.