مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گفت: تا پایان مردادماه که نیروگاه‌های برق آبی از مدار خارج می‌شود باید در مصرف برق بیش از پیش رعایت کنیم.

 این روز‌ها که گرمای هوا دربسیاری از مناطق کشور و ازجمله استان قزوین افزایش داشته، مصرف برق هم رو به افزایش است؛ لذا لزوم همکاری مردم در کاهش مصرف برق برای پیشگیری از خاموشی‌ها بیش از پیش ضروری است. 

متولیان برق هم می‌گویند: برای پیشگیری از خاموشی‌ها مصرف در بخش صنعت و کشاورزی کنترل شده و اگر مردم در مصارف خانگی ۱۰ درصد صرفه جویی کنند روز‌های باقی مانده تابستان را هم بدون خاموشی سپری می‌کنیم.

مدیرعامل محترم شرکت توزیع نیروی برق در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: امسال اوج مصرف برق در مردادماه در سطح کشور ۷۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات که نسبت به سال گذشته که ۶۹ هزار و ۴۵۰ مگاوات بود رشد ۵۷ درصدی را تجربه کرده است. مصرف در حوزه برق به شدت افزایش پیدا کرده است و می‌طلبد که مشترکان عزیز در مصرف برق صرفه جویی کنند.

خواجه وند گفت: اوج مصرف در ۴ ماه خرداد تیر مرداد و شهریور اتفاق می‌افتد. در استان هم اوجه مصرف ۹۱۶ مگاوات که در سال گذشته این رقم ۸۴۵ مگاوات بود که افزایش ۷۱ مگاوات را تجربه کردیم. این افزایش رابطه برابری با حوزه دما و البته صنعتی بودن استان هم مزید بر علت است.

وی تصریح کرد: از مدیران و صنعتگران و کشاورزان عزیز که در همکاری خوبی در مدیریت مصرف برق را شاهد بودیم قدردانی می‌کنم. برای صنعت در ابتدا برنامه ریزی شد و در کشاورزی هم طبق مصوبات موجود توانستیم ۵ ساعت همکاری را شاهد باشیم. با توجه به رایزنی‌های صورت گرفته این میزان به ۴ ساعت تقلیل یافت.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گفت: در حوزه خانگی و تجاری نیاز به مدیریت مصرف داریم که در میان ۴ استان برتر کشور در حوزه مدیریت مصرف برق خانگی را شاهد بودیم. ارتباط‌های زنده در بخش‌های مختلف صداوسیما با مرکز پایش و کنترل برق صورت گرفت که در مدیریت مصرف برق کاملا موثر بود. تنظیم دمای کولر‌ها هم در این زمینه کاملا تاثیرگذار بود. در حوزه تجاری شاهد افزایش مصرف بودیم. از دو هفته گذشته اقدام به قطع برق مشترکان پرمصرف تجاری کردیم. علیرغم تذکرات قبلی مجبور به استفاده از این اهرم بودیم. این قطعی‌ها در حوزه تجاری نتیجه خود را نشان خواهد داد.

خواجه وند گفت: از مدیران دستگاه‌های اجرایی که کنترل بار ۱۳ تا ۱۵ مگاواتی را رقم زدند قدردانی می‌کنم که همکاری لازم را حتی با روشن کردن مولدین و هوشمندسازی آن کاهش اوج مصرف رقم خورد و از ۳۷ مگاوات پیشگیری شد. اگر رشد مصرف کنترل نشود اگر چندین نیروگاه هم وارد مدار شوند موثر نخواهند بود چنانکه در سال گذشته ۴ هزار مگاوات افزایش را شاهد بودیم که باید دو نیروگاه به اندازه شهید رجایی وارد مدار تولید شوند.

وی گفت: بیش از ۶۷ درصد مصرف برق استان در بخش صنعت و کشاورزی است. استان قزوین در بخش خانگی توانست رشد مصرف معکوس را تجربه کند و جزو ۴ استان برتر کشور شود. بیش از ۹۵ هزار مگاوات نیروگاه منصوبه و ۷۵ هزار مگاوات قابل بهره برداری است که نیروگاه شهید رجایی هم ۲ هزار مگاوات را بر عهده دارد. نیروگاه‌ها تزریق به شبکه را انجام می‌دهند. اوج مصرف و نیاز استان هزار و ۶۰ مگاوات است در حالیکه تولید نیروگاه شهید رجایی بیش از ۲ هزار مگاوات است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گفت: آمار نشان می‌دهد بیش از ۴۰ درصد مصرف بار مربوط به سرمایش است. در اردیبهشت ۴۵ هزار مگاوات مصرف داشتیم که با شروع گرما، مصرف برق برای دستگاه‌های سرمایشی بالا رفت. در خصوص رمزارز‌ها قزوین، یکی از استان‌هایی است که جذابیت داشت و این موضوع به صورت غیرمجاز در ۲۵۰ نقطه محل جمع آوری شد. در استان قزوین، ۳۶ محل در سال گذشته کشف شد که بیش از هزار و ۵۰ دستگاه با ارزش بیش از ۲ میلیارد تومان مصرف برق جمع آوری شد. تمام نقاط کور در این زمینه شناسایی شد. گزارشات مردمی در این زمینه کاملا موثر شد.

وی گفت: در حوزه خانگی که بیشترین مشترکان بیش از ۵۰۰ مشترک از ۶۴۸ مشترک مربوط به خانگی است. مردم استان در مدیریت بار خانگی بسیار خوب کار کردند و ما قدردان مردم هستیم. ناترازی در تولید و مصرف بحث کشوری است. ناترازی در حد ۱۱ هزار مگاوات است. علیرغم افزایش دما شاهد کاهش بارندگی هستیم و آب پشت سد‌ها کاهش پیدا کرده است که نیروگاه‌های برق آبی را از مدار خارج می‌کند. از مردم می‌خواهیم حداقل تا آخر مرداد این چالش را در نظر بگیرند.

خواجه وند تصریح کرد: پاداش‌های صرفه جویی در مصرف برق قابل توجه بود. در بخش کشاورزی در صورت رعایت الگو، تقریبا هزینه برق حتی در ماه‌های گرم سال رایگان می‌شود. تمام مشترکان کشاورزی مشمول پاداش می‌شوند. در بخش خانگی هم نسبت به سال گذشته ۵ برابر پاداش بود که امسال به ۲۰ برابر رسید. در سال گذشته مشترکانی که زیر ۳۰۰ کیلووات مصرف می‌کردند مشمول پاداش می‌شدند که امسال همه مشترکان را شامل می‌شود. ۴۷ درصد در بخش صنعت ۲۱ در بخش کشاورزی و ۲۰ درصد خانگی مصرف برق را شاهد بودیم. باتوجه به اینکه بیشترین مصرف برق کشاورزی در مورد چاه‌های آب است و با پایین رفتن سطح آب میزان مصرف افزایش پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: تلاش تمام دستگاه‌های بر اینست تا عدم خاموشی برق تداوم یابد و هیچوقت با خاموشی مواجه نشویم. تفاهم نامه با ساتبا در بحث انرژی‌های نو منعقد شده است. در یکی دو ماه آینده اولین شهرک انرژی خورشیدی با ظرفیت ۳۵۰ مگاوات در بوئین زهرا به بهره برداری می‌رسد.

خواجه وند گفت: شرکت شهرک‌های صنعتی با جذب سرمایه گذار این مهم را پیگیری کرده است. دو نیروگاه ۱۰ مگاواتی در بخش انرژی خورشیدی در دست اقدام است. ظرفیت بادی استان هم حدود ۱۶۳ مگاوات است که بیش از یک سوم ظرفیت کشور را شامل می‌شود. در استان ما نیروگاه مقیاس کوچک ۵ کیلوواتی در حوزه مددجویی اتفاقات خوبی افتاده و بیش از ۲۰۰ نیروگاه در حال بهره برداری است و آینده نگری به سمت سهمیه ۳ هزار واحدی است که دیده شده است. بسیج سازندگی هم در این زمینه ظرفیت قابل توجهی را تقبل کرده است. قطعا به روزی خواهیم رسید که همه مشترکان را از این محل تامین کنیم.

برچسب ها: نهضت مسکن ، صرف جویی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار