یک نوزاد تازه متولد شده مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی مورد جراحی ترمیم کامل تترالوژی فالوت قرار گرفت و از مرگ حتمی نجات یافت.

محمود حسین‌زاده ملکی فوق تخصص جراحی قلب و عروق بیمارستان رضوی که انجام این عمل جراحی خاص را برعهده داشت، گفت: این عمل جراحی برای نخستین بار در شرق کشور، در بیمارستان فوق تخصصی رضوی انجام گرفت.

او افزود: این نوزاد پسر، ۹ مرداد امسال در یکی از بیمارستان‌های مشهد متولد شده بود که یک روز پس از تولد، پزشک معالج متوجه شد وی دارای مشکل قلبی و نیازمند عمل جراحی است، لذا این نوزاد سریعا به بیمارستان رضوی منتقل و در بخش مراقبت‌های ویژه (NICU) بستری شد.

این پزشک ادامه داد: این بیمار با دیسترس تنفسی (سندرم زجر تنفسی) و سیانوز (سیاه بودن رنگ مخاطات بدن) متولد شده بود و تحت درمان دارویی قرار گرفت.

حسین‌زاده ملکی بیان کرد: با انجام اکوکاردیوگرافی بر روی این نوزاد دو روزه، مشخص شد او مبتلا به تترالوژی فالوت با اترزی پولمونر است که ابتدا تشخیص داده شد نوزاد تحت جراحی «شَنت‌گذاری» قرار گیرد، اما باتوجه به تکرار اکوکاردیوگرافی و شرایط بیمار، تصمیم گرفتیم او تحت عمل ترمیم کامل قلبی قرار گیرد.

او تصریح کرد: این نوزاد روز ۱۲ مردادماه و در چهارمین روز تولد خود به صورت اورژانسی به اتاق عمل بیمارستان رضوی منتقل شد و تحت عمل جراحی ترمیم کامل قلبی قرار گرفت.

فوق تخصص جراحی قلب و عروق بیمارستان رضوی تاکید کرد: در حال حاضر این بیمار توانسته رژیم غذایی را تحمل کند و از دستگاه تنفس مصنوعی نیز جدا شده است؛ همچنین با تلاش شبانه‌روزی تیم بیهوشی، جراحی قلب و بخش مراقبت‌های ویژه نوزدان بیمارستان رضوی، در شرایط پایداری قرار دارد و دوران نقاهت پس از عمل خود را در این بیمارستان سپری می‌کند.

حسین‌زاده ملکی از نقایص مادرزادی قلبی به عنوان شایع‌ترین نقایص مادرزادی پس از تولد نوزادان نام برد و گفت: تقریباً از هر هزار تولد زنده، ۶ تا ۱۴ مورد از نوزادان مبتلا به نارسایی قلبی یا مشکلات قلبی هستند و بسیاری از این موارد، نیاز به مداخلات جراحی یا آنژیوگرافی دارند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.