سفر سه روزه مدیرکل هنرهای نمایشی کشور به استان سیستان و بلوچستان، پس از پیمودن ۱۹۰۰کیلومتر، در شهرهای زابل و زاهدان پایان یافت.
کاظم نظری که به همراه اسرافیل فرجاللهی (مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی کشور) برای بررسی وضعیت تئاتر سیستان و بلوچستان، دهم مرداد وارد بندر چابهار شده بود، در ادامه سفر سه روزه خود، از جنوب تا شمال این استان را پیمود و از شهرهای نیکشهر، ایرانشهر، خاش، سراوان، زابل و زاهدان بازدید کرد.
سیستان، میزبان جشنواره بینالمللی تئاتر آیینی و سنتی
مدیرکل هنرهای نمایشی، در صبح روز پنجشنبه ۱۲ مرداد، با حضور در سالن آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد زابل، با هنرمندان منطقه سیستان دیدار کرد.
در ابتدای این دیدار، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان، در سخنانی گفت: این استان از نظر زیرساختهای نمایشی، عقبماندگی ۲۰ ساله دارد و نیاز است تا با گسترش زیرساختها، این کمبودهای تاریخی را جبران کرد. البته با وجود این مشکلات، هنرمندان نباید دست از کار بکشند و امید میرود در جشنواره تئاتر استانی سال ۱۴۰۲، شاهد حضور گروههایی از همه نقاط استان باشیم.
علی سرگزی، ادامه داد: نهضت ایجاد فضاهای نمایشی در سیستان و بلوچستان آغاز شده که منطقه سیستان نیز در این میان سهمی را به خود اختصاص داده و امسال حداقل یک پلاتو در زابل احداث میشود و سال آینده مراحل ساخت پلاتو دیگری شروع خواهد شد.
در ادامه این نشست، مدیرکل هنرهای نمایشی، گفت: سیستان و بلوچستان در حوزه نمایشهای آیینی و سنتی قابلیتهای فراوانی دارد. با پا گذاشتن به هر نقطه این استان میتوان شاهد آیینها و سنتهای خاص آن منطقه بود و به همین دلیل، دوره آینده جشنواره تئاتر بینالمللی آیینی و سنتی را به میزبانی زابل برگزار خواهیم کرد.
وی با اشاره به کمبودهای زیربنایی در تئاتر سیستان و بلوچستان، افزود: «متاسفانه در سالهای گذشته کم توجهیهایی به تئاتر این استان شده که مشکلاتی را برای هنرمندان در برداشته است، اما باید همه دست در دست هم دهیم تا بتوان این کمبودهای چندین ساله را برطرف کرد. برای نمونه و در نخستین گام، پلاتو نمایشی شهر زابل را به نور و صندلی تجهیز خواهیم کرد.