مرتضی شریفی با تشکر از فعالان عرصه تولید نان و به خصوص نان کامل، گفت: تمام چرخه تولید نان باید به مستمر رصد شود تا نانی که به دست مردم میرسد دارای کیفیت و ویژگیهای مورد نظر باشد.
او گفت: مدتی است تولید نان کامل (دارای سبوس بالا) به دلیل مزایایی که برای سلامتی دارد، به صورت جدی در کانون توجه مسئولان حوزه آرد و نان استان قرار گرفته و آنان تلاش میکنند با گسترش نانواییهای عرضه کننده نان کامل و تشویق مردم به استفاده از این نوع نان، میزان شیوع بیماریهای گوارشی در استان را کاهش دهند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به اهمیت عرضه نان کامل در فارس بیان داشت: یک بخشی از تولید نان کامل در دست نانوایان است که زحمت زیادی در این خصوص میکشند، اما گسترش این کار نیازمند عوامل دیگری نیز است.
او با بیان این که باید هدفگذاری درستی در خصوص گسترش استفاده از نان کامل در استان داشته باشیم، ادامه داد: در این خصوص نیاز است تا نگرش افراد در خصوص نان کامل اصلاح شود و مردم نسبت به استفاده از نانهایی که سبوس بالایی دارند و به همین دلیل رنگ آن تیرهتر است تشویق شوند.
شریفی گفت: استفاده از نان کامل به واسطه مزایای بسیاری که برای سلامتی دارد باید در استان فارس افزایش یابد و در این خصوص لازم است تا با انجام اقدامهای ترویجی، مردم به سمت تقاضای این نوع نان از نانواییها گرایش پیدا کنند.
او با تاکید بر اینکه آرد کامل آردی سرشار از پروتئین است که از تمام اجزا و دانه پس از پوست گیری اولیه تهیه میشود، تصریح کرد: در حال حاضر در استان فارس تعدادی از کارخانجات اقدام به تولید آرد کامل میکنند که برنامه ریزی جهت افزایش تعداد خط تولید به آرد کامل صورت گرفته است.
شریفی گفت: با توجه به اینکه در فرایند تولید آرد سفید نیمی از ویتامینها و اسید فولیک، کلسیم فسفر، روی، مس، آهن و فیبر موجود در دانه گندم از دست میرود و ارزش غذایی آن کاهش مییابد، لذا این مشکلات در آرد کامل رفع شده است و آرد کامل سرشار از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی و فیبر است و نواقص آرد سفید در آن رفع شده است.
او گفت تغییر ذائقه مردم سخت است، اما با ارائه آمار و اطلاعات درست در خصوص ویژگیهای نان کامل میتوان استفاده از این نوع نان را در فارس افزایش داد و در این رابطه اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان، کارخانههای تولید آرد و نانوایان استان، کارهای خوبی را در دست اقدام دارند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در پایان گفت: در حال حاضر ۳۰ نانوایی در حال پخت نان با آرد کامل هستند و در هر شهرستان برنامه ریزی جهت ایجاد حداقل یک نانوایی جهت پخت نان کامل صورت گرفته است.
توصیه میشود مراکز اقامتی، رستورانها و مراکز درمانی در راستای فرهنگ سازی جهت این رژیم غذایی از آرد و نان کامل در مصارف روزانه استفاده کنند.