سرگزی گفت: با وجود اینکه مسئولان از حصول نتیجه مثبت برای تحقق حقابه هیرمند خبر می‌دهند، در میدان نتیجه این مذاکرات آب برای مردم سیستان نشده است.

محمد سرگزی، با اشاره به مطالبه به حق مردم سیستان برای تامین آب شرب و کشاورزی از رودخانه هیرمند، گفت: مدت‌ها است حق آبه رودخانه هیرمند به عنوان یکی از مطالبات جدی مردم در منطقه سیستان مطرح است از زمانی که بند کمال خان بر روی رودخانه هیرمند ایجاد، تکمیل و استتار شد تا به امروز طالبان به صورت ارادی دریچه‌ها را باز نکرده که حق آبه روخانه هیرمند محقق شود.

وی با بیان اینکه در این حوزه ملاحظه‌های متعددی وجود دارد یادآور شد: تا امروز حق آبه رودخانه هیرمند که در سال ۸۲۰ میلیون متر مکعب بوده محقق نشده است.

وی بیان کرد: ایران مراودات مختلفی با افغانستان دارد که هر کدام از این مراودات ظرفیتی برای گرفتن حقآبه رودخانه هیرمند است. امروز افغانی‌ها با کنترل آب رودخانه هیرمند به دنبال دو هدف هستند، اولا سیاست ما در باره مهاجرین افغان در ایران را تحت کنترل خود در بیاورند و ثانیا بتوانند سوخت ارزان قیمت دریافت کنند.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه بیش از ۷ میلیون افغان در ایران زندگی می‌کنند، تاکید کرد: این مهاجران از تمام یارانه‌های آشکار و پنهان مردم ایران استفاده می‌کنند پس رسم مروت نیست از ۷ میلیون افغانی در ایران مهمانوازی شود، اما هیات حاکمه افغانستان مردم افغان را تحریک و فضای مردمی ایجاد کنند تا آب به حوزه سیستان در راستای عهدنامه سال ۱۳۵۱ نرسد.

سرگزی مطرح کرد: در خواست ما این است که آقای رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی، به این مسئله نگاه دقیق داشته باشد، این پرونده را به شورای مذکور ارجاع دهند و با توجه به اینکه هرکدام از دستگاه‌ها وظیفه، تعامل و ارتباطی با افغانستان دارند چنین تبیین شود هر اتفاق و مراوده‌ای که قرار است با هیات حاکمه افغانستان بیافتد منوط به تحقق حقآبه رودخانه هیرمند باشد.

این نماینده مجلس یادآور شد: سالیان ۱۰ میلیارد دلار هزینه افغانه داخل ایران می‌شود، اما حقآبه هیرمند که حق قانونی مردم در حوزه سیستان و جنوب شرف کشور است از طرف هیات حاکمه افغانستان نادیده گرفته می‌شود.

سرگزی با یادآوری وعده رئیس جمهور برای سفر به حوزه سیستان در سفری که به چابهار داشته است، گفت: هنوز این سفر انجام نشده، قرار بود قبل از سال انجام شود که بنا به ملاحظات به بعد از سال موکول شد و انتظار داریم هر چه سریعتر این سفر به حسب وعده‌ای که آقای رئیس جمهور در چابهار داده است، صورت گیرد و به شمال استان سیستان و بلوچستان بیاید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۵:۲۱ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
قرار بود که بازدید میدانی ازسد کجکی داشته باشیم .چطور شد؟؟؟
فقط خواهشا هروقت اجازه ی بازدید بدهند شهریور به بعد نباشه الان هم دیر شده.چون راحت می تونند همه ی آب را روانه ی
دشتها کرده وسد خالی نشانمان بدهند وبگویند در آینده دیگر تقاضا
ی بازدید نکنید،حس خوبی نیست که بخواهند این ها به ریش ما
بخندند
آخرین اخبار