محمدرضا جویا رئیس گروه کاهش خطر، بلایا و حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همه ساله با فرا رسیدن فصل تابستان رو آوردن به انجام ورزشها و تفریحات تابستانی همچون شنا کردن و قایق سواری در دریاها و مکانهای آبی افزایش مییابد که برخی افراد به دلیل رعایت نکردن اصول ایمنی، دچار غرق شدگی میشوند لذا بایستی شنا کردن با رعایت کامل اصول و قواعد در محدودههای مجاز ایمنسازی شده انجام شود.
او افزود: در استان خراسان رضوی که فاقد دریاست بیشتر افراد برای شنا کردن به استخرهای کشاورزی و باغها رو میآورند که متاسفانه این استخرها از ایمنی لازم برای شنا کردن برخوردار نیست و بیشترین غرق شدگی در استان، در استخرهای کشاورزی و باغها رخ می دهد.
رئیس گروه کاهش خطر، بلایا و حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در این راستا جلسات متعددی با جهاد کشاورزی خراسان رضوی، اداره آب منطقهای و شهرداریها و صدا و سیما برای انجام تمهیدات لازم در استخرهای کشاورزی و باغ ها از جمله فنس کشیدن دور استخرها برای پیشگیری از غرق شدگی برگزار شده است.
جویا بیان کرد: همچنین امسال سازمان جهانی بهداشت با شعار «برای جلوگیری از غرق شدگی کاری انجام دهید» از دولتها خواسته تا اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از غرق شدگی را تا سال ۲۰۲۹ تسریع بخشند و برای نجات انسانها اقدام کنند.
او تصریح کرد: در این راستا با توجه به آغاز فصل تابستان و حضور مردم در تفرجگاهها و استفاده از استخرها، پویش پیشگیری از غرق شدگی از اول مردادماه سال جاری در خانه های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت در شهرها و روستاهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شده و تا پایان تابستان ادامه دارد.
رئیس گروه کاهش خطر، بلایا و حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: هدف از اجرای این پویش آموزش و اطلاع رسانی به مردم به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان نسبت به پیشگیری از غرق شدگی، آموزش همگانی در خصوص خطرات موجود در اماکن آبی مختلف، فرهنگسازی استفاده صحیح و ایمن از اماکن آبی است که سفیران سلامت، بهورزان و مراقبان سلامت این آموزش ها را انجام میدهند.
غرق شدگی یکی از علل اصلی مرگ افراد در سنین یک تا ۲۴ سال
جویا اظهار کرد: غرق شدگی یکی از ۱۰ علت اصلی مرگ افراد در رده سنی یک تا ۲۴ سال است و کودکان و نوجوانان در معرض خطر بالاتری هستند.
اوا افزود: همچنین بیش از ۹۰ درصد مرگ و میر ناشی از غرق شدگی در رودخانهها، دریاچهها، چاهها، مخازن دخیرهسازی آب خانگی و کشاورزی و استخرهای شنا در کشورهای کم درآمد و متوسط رخ میدهد.
رئیس گروه کاهش خطر، بلایا و حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که غرق شدگی به معنای ورود آب به داخل ریهها، مجاری تنفسی و خفگی در نتیجه فرورفتن درآب است ادامه داد:مجمع عمومی سازمان ملل متحد امروز ۲۵ جولای مصادف با سوم مرداد ماه را "روز جهانی پیشگیری از غرق شدگی" اعلام کرده است که هدف آن افزایش دانش در مورد ایمنی در آب و یادبود کسانی است که در اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده اند.