حسین موسوینژاد رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی گفت: اوایل امسال توافقی با وزارتخانه در زمینه قیمت تخم مرغ انجام دادیم که قرار شد وزارتخانه تا پایان سال قیمت نهادههای ما را افزایش ندهد و ما نیز قیمت تخم مرغ را افزایش ندهیم.
او افزود: هزینه خوراک سهم بسزایی در قیمت تمام شده تخم مرغ دارد. ۸۰ درصد هزینههای ما هزینه خوراک است و اگر قرار باشد قیمت نهاده افزایش پیدا کند، قیمت تمام شده تخم مرغ نیز افزایش پیدا میکند. در حال حاضر قیمت تخم مرغ بسیار پایین است و مرغداران دچار ضرر و زیان میشوند. ما با وزارتخانه روی قیمت ۴۷ هزار و ۲۰۰ تومان توافق کردیم اما در حال حاضر تخم مرغ درب مرغداری حدود ۳۳ هزار تومان به فروش میرسد.
رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی با بیان اینکه درخواست ما این بوده که مسئولان دولتی از مرغدار حمایت کنند، ادامه داد: اکنون مرغدار در حال زیان است و گلههای مرغ تخمگذار خود را حذف میکند، زیرا برای مرغدار صرفه اقتصادی ندارد که این میتواند زنگ خطری برای تامین تخم مرغ در ماههای آینده باشد. ما اکنون در حداقل میزان مصرف تخم مرغ هستیم، باید قیمت را متعادل کنند تا تولیدکننده زیان نبیند.
موسوینژاد بیان کرد: علت اینکه با وجود متضرر شدن مرغدار، مصرفکننده تخم مرغ را با قیمت پایین خریداری نمیکند این است که دلالها یا واسطهها قیمت تخم مرغ را کاهش نمیدهند. راهکار این است که دولت با خرید تضمینی حمایت و شرکت پشتیبانی امور دام خرید کند تا مرغدار دلگرم شود و رغبت کند جوجهریزی جدید انجام دهد، در غیر این صورت برای ۶ ماه آینده که مصرف تخم مرغ افزایش پیدا میکند دچار مشکل خواهیم شد. به دلیل کاهش جوجهریزی، تولید ما در پاییز کاهش پیدا میکند.
او با اشاره به اینکه ما در استان دو برابر نیاز تخم مرغ تامین میکنیم، تصریح کرد: ظرفیت استان برای تولید بالا است اما اگر قیمت تخم مرغ برای تولیدکننده مقرون به صرفه نبوده و تولیدکننده رغبتی برای پرورش نداشته باشد، جوجهریزی ما کاهش پیدا میکند که میتواند زنگ خطری برای تامین تخم مرغ در ۶ ماهه دوم باشد.
رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی تاکید کرد: در حال حاضر مرغداران استان در حال ورشکستگی هستند، زیرا در هر کیلو تخم مرغ ۱۲ هزار تومان زیان میکنند. اگر تولید استان را ۴۵۰ هزار تن در نظر بگیریم، صنعت مرغ تخمگذار استان روزانه ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان ضرر میکند.
موسوینژاد اظهار کرد: ما صنعتی مولد هستیم و خوراکی را تولید میکنیم که ارزانترین ماده پروتئینی است و میتواند نقش به سزایی در تامن سبد خانوار داشته باشد. اگر مسئولان حمایت کنند و ما سرانه مصرف را افزایش دهیم، فقر غذایی جامعه برطرف میشود اما به دلیل اینکه صرفه اقتصادی ندارد و دولت خرید تضمینی خود را درست انجام نمیدهد، صنعت ما ضرر میکند.
کاری نداره هم ن راهی را واسه مرغدارها ایجاد کنید که که واسه خودرو و لوازم خانگی به وجود اوردین