چندماهی است که موضوع صف های طولانی نانوایی ها بیش از گذشته مشهود است که همین امر سبب نارضایتی شهروندان شده است چرا که با اعلام شرایط مساعد تولید و ذخایر گندم و اجرای هوشمندسازی نان در راستای کاهش تخلفات انتظار می رود که مشکلی در عرضه نان نداشته باشیم.
بررسی های میدانی نشان می دهد که بسیاری از واحدهای نانوایی، نان ها را در بسته های مختلف انباشت و به سوپرمارکت ها و فروشگاه ها می دهند که همین امر منجر به معطلی و تشکیل صف های طولانی شده است.
نظافتی، مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد گفت: در فاز دوم طرح هوشمندسازی کمک هزینه پرداختی دولت به نانوایی ها از اردیبهشت سال قبل معادل ۱۵ درصد بود که از ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ به ۳۰ درصد و از تیرماه امسال به ۴۰ درصد رسید.
مدیراجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد می گوید: سهمیه آرد نانوایان که تا پایان بهمن سال گذشته ثابت بود، اکنون شناور شده است، این امر بدان معناست که هر نانوایی بر مبنای عملکرد ثبت شده بر روی کارتخوان های هوشمند، آرد یارانه ای دریافت می کند.
نظافتی با بیان اینکه قیمت آرد همانند سال قبل است، گفت: هر نانوایی به میزان پخت و فروش نان در دوره قبل به علاوه تا ۱۰ درصد بیشتر هم برای دوره جدید می تواند آرد یارانه ای دریافت کند، بنابراین نانوایان می توانند تولید نان را افزایش دهند. در مقابل اگر یک نانوایی همه آردی را که در دوره قبل دریافت و به نان تبدیل نکند، به همان میزان آرد کمتری دریافت میکند.
با وجود اذعان مسئولان مبنی بر ذخایر مطلوب گندم در سیلوها و شرایط مساعد تولید انتظار می رود که شورای آرد و نان با اعمال نظارت بیشتر از تخلفات واحدهای نانوایی جلوگیری کند تا شاهد صف های طولانی و بی کیفیتی نان نباشیم.
حداکثر نیاز سالانه گندم صنف و صنعت ۱۲ میلیوت تن است
ارسلان قاسمی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: نبود آمار دقیق و صحیح تولید یکی از چالشهای جدی در بخش کشاورزی است چرا که نیاز سالانه گندم و آرد صنف و صنعت ۱۱.۵ تا ۱۲ میلیون تن است، در حالیکه بنیاد ملی گندمکاران تولید را بیش از ۱۲ میلیون تن عنوان میکند که با این وجود کمبودی در عرضه نباید داشته باشیم.
به گفته او، با تصویب شورای قیمت گذاری در مجلس یازدهم و واگذاری امر مربوط به قیمت گذاری در این شورا، باید قیمت خرید تضمینی محصولات متناسب با هزینههای تولید اعلام شود، چنانچه شورا اختیار ندارد، موضوع را اعلام کند تا از دیگر کانالها پیش رویم.
قاسمی ادامه داد: شورای قیمت گذاری به عنوان شورای دولتی_ خصولتی نمیتواند حافظ منافع کشاورزان باشد، در نهایت به فرض نبود اعتبار نمیتوان نان مردم را معطل کرد و با خروج ارز از کشور باید گندم وارد کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: گندم به عنوان یکی از محصولات مهم و استراتژیک به طور مستقیم با نان مردم گره خورده است که به اعتقاد بنده عدم تصمیم گیری درست و نبود دید واقعی کارشناسی به موضوع مشکلات متعددی را ایجاد میکند.
بنابر گفته بسیاری از کارشناسان علت تشکیل صف های طولانی در نانوایی ها به گرانی سایر کالاهای اساسی و برخی تخلفات واحدهای نانوایی می دهد که با هوشمندسازی واحدهای نانوایی انتظار می رود که صف های خرید کوتاه تر شود.
کاهش ساعات کاری واحدهای نانوایی به بهانه کمبود گندم قابل قبول نیست
آقای عطااله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه کاهش ساعات کاری واحدهای نانوایی به بهانه کمبود گندم قابل قبول نیست، گفت: بنابر آمار در ۳.۵ ماه گذشته ۶ میلیون و ۷۵۰ تن گندم از کشاورزان خریداری شد که این میزان بدون احتساب گندم مانده در کارخانجات و سیلوها بوده است.
او با بیان اینکه موضوع کمبود گندم و آرد را در کشور رد میکنم، افزود: با توجه به میزان خرید گندم و ذخایر استراتژیک، شورای آرد و نان باید پاسخگوی کاهش نان و پخت نان در برخی نانواییها به بهانه کمبود گندم باشد.
هاشمی با اشاره به تاثیر هوشمندسازی آرد و نان در واقعی شدن میزان سهمیه آرد واحدهای نانوایی گفت: با اجرای هوشمندسازی کارتخوان واحدهای نانوایی برمبنای آمار استخراجی از محل این طرح، سهمیه آرد در اختیار واحدهای نانوایی قرار میگیرد، هرچند استدلال بنده این است که اجرای این طرح ایراداتی دارد، اما به طور کلی سهمیههایی که در گذشته قابل کنترل نبود، با اجرای این طرح جلوی هدررفت گرفته شد و تا حدودی موضوع حل شد.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران با تاکید بر واقعی شدن قیمت آرد گفت: با واقعی شدن نرخ نان از ریزش و هدررفت آرد و گندم جلوگیری میشود که این موضوع هرچه سریعتر باید عملیاتی شود.
چندماهی است که صف های طولانی خرید نان با واکنش شدید مردم روبرو شده است که نانوایان علت این موضوع را کاهش سهمیه آرد به میان می آورند، در حالیکه مسئولان بازرگانی دولتی اعلام می کنند که هیچ تغییری در خصوص اختصاص سهمیه آرد به واحدهای نانوایی ایجاد نشده و آرد مورد نیاز در انبارها موجود است.
صف های طولانی واحدهای نانوایی ارتباطی به گندم ندارد
آقای قاسم پیشه ور، رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه کمبودی در بحث گندم نداریم، گفت: با توجه به شرایط مساعد جوی، وضعیت تولید گندم مطلوب است.
به گفته او، اگر دولت بنابه هر دلیلی قیمت را اصلاح نکند، برای تامین آرد مورد نیاز مجبور به تامین از طریق واردات است.
هاشمی ادامه داد: قیمت خرید تضمینی گندم، همانند دیگر محصولات باید پیش رود تا کاهشی در سطح زیر کشت این محصول استراتژیک رخ ندهد.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: با توجه به آنکه کمبودی در تامین و عرضه آرد به واحدهای نانوایی وجود ندارد، دستگاههای مسئول باید پاسخگوی تعطیلی و کاهش ساعات کاری واحدهای نانوایی به بهانه کمبود آرد باشند.
من نانوا فقط در بحث نان خودکفا هستم ولی تو تمام این هزینه ها مصرف کننده هستن
و روزی ۸۰۰به شاطر
روزی ۳۰۰برای نان دربیار
و روزی ۳۰۰برای خمیر گیر هزینه میکنم با هزینه ناهار شام صبحونه بیمه
حتی پول گاز و مالیات ها چند برابر شده ولی مردم میگن نان باید به نرخ ۳ ساله پیش باشه
و دولت از جیب کارگر نانوا که از ساعت ۷ صبح تا ساعت ۱۱ شب کار میکنه یارانه میده به مشتری
و با این هزینه ها نان حتی با آرد مجانی هم سود ندارن و دولت نان وا را مجبور کرده که نان را با ضرر به مردم بده
کدام یک از این مشاغل ایران ۳ ساله نرخ جدید نداشته و به همین قیمت قبل خدمات میده ؟؟؟؟؟؟
از قبیل آب برق گاز حمل و نقل و..........
را به خود مردم بدهید.
و قیمت ها را رقابتی کنید.
آرد که آزاد بشه اونوقت نانوایی ها از 6 صبح تا 12 شب پخت میکنند.
حتی بنزین را آزاد کنید و یارانه شو به صورت مستقیم به مردم پرداخت کنید.
قیمت بنزین را با قیمت جهانی به مردم بفروشید و یارانه اش را به مردم بدهید... مستقیم و بی واسطه...
یارانه ها هم بصورت شناور و هماهنگ با قیمت جهانی باشد.
اگر این پول ها در دست مردم باشد، اختلاس و دزدی نمیشود.
و هر کس بطور نیاز و دلخواه پولش را خرج میکند.
همه رانت ها از یارانه های پنهان است.
که در دست وزارت نفت و جهاد و شرکت نفت و وزارت اقتصاد، سازمان غله و... میباشد!!!
و...
دیگه هر انسانی بدون درد سر و با فشردن چند دکمه در کنار خودش نون گرم تهیه کنه
به امید روزی که هیچ صفی در این کشور نباشد و این ممکن نیست جز با برداشتن مجوزها و افزایش تولید
طرف میرود به طور مثال ۳۰عدد نان مخره
دانه ای هزارتومان
بعد این نان راخشک میکند وبه ضایعاتی میفروشد ۳۷ هزار
بخاطر ۷هزارتومان این نانی که اینقدر دولت داره یارانه پنهان مده
در اصل این ۳۰ عدد نان برای دولت حدود ۱۰۰هزار تومان
تمام میشه
اما اکثرأ
چرا
هست!
خودشان هروزکارت میکشن اردومیفروشن ازاون طرف یارنه دولتی میگیرن به این میگن کاسبی دوسر
بعدش به تناسب بالا بره
نان 20 هزار تومان
قیمت همه اجناس آزاد شود.
نفری 10 میلیون تومان یارانه بدید.
هر سال هم به تناسب بازار جهانی،،، قیمت ها و یارانه ها هم اضافه شود.
بر چنین مردمی هیچ کس نمیتواند مدیریت اعمال کند
دوست داری نان رو کلا آزاد کنند؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! تا درست بشه؟
هیچ کسی پاسخگو نیست شهری مثل رباط کریم نونوایی ها ساعت 8تشریف میارن و تا 2 بیشتر نیستن و بس که مسولای شهر بی تدبیرن که تعطیلی کل نونوایی های لواشی روز جمعه است و بهانه کم بودن سهمیه آرد هم که بهونه همیشگیه نونوایی است