یک کارشناس مذهبی، درمورد شخصیت والا و برجسته حضرت مسلم بن عقیل (ع) و جایگاه ایشان نزد امام حسین (ع) توضیحاتی داد.

حجت الاسلام رضا غلامی، کارشناس و سخنران مذهبی، درمورد اهمیت و جایگاه والای شخصیت حضرت مسلم بن عقیل (ع) بیان کرد: حضرت مسلم بن عقیل (ع) پسر عموی امام حسین (ع) بودند و ویژگی‌ها و سجایای اخلاقی خاصی داشتند که ایشان را شخصیتی متمایز و منحصربفرد کرده بود؛ به طوری که وقتی اباعبدالله الحسین (ع) قصد داشتند نماینده خاصی را به کوفه بفرستند ایشان را انتخاب کردند. زیرا حضرت مسلم بن عقیل (ع) علاوه بر این که دارای مقام علمی و معرفتی بالایی بودند انسان بسیار شجاع و دارای بصیرتی نیز بودند.

این کارشناس مذهبی، درمورد شجاعت حضرت مسلم بن عقیل (ع) گفت: درمورد شجاعت حضرت مسلم بن عقیل (ع) این حقیقت وجود دارد که در جنگ صفین، جناح راست لشکر امیرمومنان (ع) بر عهده حضرت مسلم بن عقیل (ع) بود و بصیرت، وفای به عهد و تعهد از ویژگی‌های برجسته ایشان بوده است و به همین دلیل، نماینده و سفیر خاص امام حسین (ع) برای رفتن به کوفه بودند تا اوضاع این شهر را بررسی کرده و گزارشی از وضعیت مردم آن جا و دعوت آن‌ها از اباعبدالله الحسین (ع) را ارائه کنند.

حجت الاسلام والمسلمین غلامی تصریح کرد: پس از این که مردم کوفه نامه نوشتند و از اباعبدالله الحسین (ع) دعوت کردند تا به کوفه بیایند و مردم با حضرت (ع) بیعت کنند ایشان به دلیل اطمینان و بررسی اوضاع کوفه، حضرت مسلم بن عقیل (ع) را با ویژگی‌ها و سجایای اخلاقی و جایگاه علمی و بصیرتی که داشتند به عنوان نماینده و سفیر خود برای رفتن به شهر کوفه انتخاب کردند تا حضرت مسلم بن عقیل (ع) به آن جا بروند و با بزرگان و مردم کوفه صحبت کنند و از نظرات آن‌ها مطلع شوند و به بررسی وضعیت آن جا بپردازند. سپس، حضرت مسلم بن عقیل (ع) به کوفه رفتند که حضور ایشان در آن جا با انتخاب عبیدالله بن زیاد به عنوان والی و حاکم کوفه از سوی یزید همزمان شد و ویژگی‌های عبیدالله بن زیاد و ترسی که در دل برخی از سران کوفه انداخت باعث شد مردمی که در کوفه با حضرت مسلم بن عقیل (ع) بیعت کرده بودند به واسطه حضور عبیدالله بن زیاد در این شهر از اطراف حضرت مسلم بن عقیل (ع) دور شوند و نماینده خاص امام حسین (ع) در کوفه، تنها و غریب بمانند. این در حالی است که ۱۸ هزار نامه برای دعوت از امام حسین (ع) نوشته شده بود.

حضرت مسلم بن عقیل(ع)؛ نماینده و سفیر خاص امام حسین (ع) در کوفه /// تاپ پنج شنبه

این کارشناس مذهبی ادامه داد: وقتی حضرت مسلم بن عقیل (ع) در کوفه تنها و غریب ماندند به منزل طوعه رفتند و در نهایت، پسر او گزارش داد که حضرت مسلم بن عقیل (ع) در منزل مادرش؛ طوعه است و لشکریان ابن زیاد آمدند و بعد از درگیری، حضرت مسلم (ع) را دستگیر کردند و حضرت (ع) نزد عبیدالله برده شدند. 

حجت الاسلام والمسلمین غلامی گفت: شیخ صدوق روایتی را نقل کرده اند که یک روز امیر مومنان (ع) از پیامبر اکرم (ص) سوال کردند: آیا شما عقیل را دوست دارید؟ پیامبر (ص) فرمودند: بله. من عقیل را به دو دلیل دوست دارم. یکی به خاطر شخصیت خود عقیل و دیگری به خاطر این که عمویم ابوطالب، عقیل را دوست داشت. سپس، پیامبر اکرم (ص) در ادامه به پسر عقیل، یعنی مسلم اشاره کردند و فرمودند: علی جان! پسر عقیل، در راه محبت به پسر تو، حسین (ع) کشته خواهد شد و چشم‌های مومنان برای او اشکبار خواهد شد و ملائکه برای او صلوات خواهند فرستاد؛ که این حکایت از جایگاه رفیع شخصیت حضرت مسلم بن عقیل (ع) را دارد. 

این کارشناس مذهبی بیان کرد: مرحوم آیت الله خوئی رحمت الله علیه در خصوص شجاعت و جایگاه حضرت مسلم بن عقیل (ع) فرمودند: عظمت و بزرگی حضرت (ع) بالاتر از آن است که به اندیشه آید. ایشان که در جنگ صفین، فرمانده یکی از جناح‌های لشکر حضرت علی بن ابی طالب (ع) بودند. کسی که فرمانده لشکر جناح راست امیر مومنان (ع) در صفین باشد بسیار با عظمت و با شخصیت و شجاع و با درایت و با بصیرت بوده است. 

حجت الاسلام والمسلمین غلامی افزود: بر اساس روایات و مضامین روایات، همان جایگاهی که نُواب اربعه درمورد حضرت، ولی عصر (عج) داشتند همان منزلت را حضرت مسلم بن عقیل (ع) در خصوص حضرت اباعبدالله الحسین (ع) داشتند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۴۱ ۲۹ تير ۱۴۰۲
سلام بر حضرت مسلم
آخرین اخبار