در پیش همایش بزرگداشت مرجع مجاهد، آیت الله حاج سید عبدالله شیرازی که با حضور گسترده طلاب، علما و اساتید حوزههای علمیه برگزار شد آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع معظم تقلید در پیامی ضمن تجلیل از ابعاد شخصیتی این فقیه وارسته گفت: آیت الله شیرازی در فقه، فقیهی به روز و آگاه به مسائل روز جامعه بودند.
آیت الله مکارم شیرازی افزودند: آیت الله شیرازی از جمله علمای شاخص عصر خود بودند که دارای زندگی پرفراز و نشیبی بودند چرا که نسبت به انحرافات آگاه بودند و همواره در موضوعات و مسائل روز جامعه صراط مستقیم را در پیش میگرفتند.
آیت الله مکارم شیرازی، مرجع مجاهد آیت الله شیرازی را از مدافعان جمهوری اسلامی معرفی کردند و گفتند: ایشان از مشوقان حضور جوانان در جبهههای حق علیه باطل بودند و مجموع این فضایل را در کمتر عالمی میتوان یافت.
آیت الله جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید هم در پیامی به این همایش فقدان این مرجع عالیقدر را ثلمهی جبران ناپذیر دانست و گفت: حوزههای علمیه با رحلت آیت الله شیرازی یکی از بزرگترین عالمان خود را از دست دادند.
وی ضمن بیان وقایعی از حیات پرخیر و برکت آیت الله شیرازی نوشت: مجاهدتهای این مرجع فقید بر ضد استعمار و در مخالفت با حکومت منفور پهلوی فراموش ناشدنی است. آیت الله شیرازی از نخستین مبارزان با رژیم فاسد پهلوی بودند و به همین دلیل مورد تجلیل بیسابقه امام خمینی (ره) واقع شدند.
عضو ستاد همایش مرجع مجاهد و از نوادگان آیت الله سید عبدالله شیرازی از برگزاری این همایش در شهرهای قم، تهران، شیراز، مشهد و نجف اشرف خبر داد و گفت: بیش از ۵۰ مقاله به همایش اصلی که قرار است مهرماه امسال در مشهد مقدس ترتیب یابد، رسید.
حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالله شیرازی با بیان این که از همان ابتدای ارتحال آیت الله شیرازی به عنوان یک شخصیت بزرگ دینی و مبارز، آیینهای بزرگداشت مختلفی در شهرهای مشهد، قم، تهران، شیراز، اهواز و کشورهای پاکستان، لبنان و هندوستان برگزار شد گفت: به مناسبت چهلمین سالگرد ارتحال ایشان، آیینهای مختلفی در نظر گرفته شده است.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور نیز در پیامی به این پیش همایش حیات عالمان را شجره طیبه الهی عنوان کرد و گفت: همگان بر خوان پرنعمت فیوضات این عالمان نشسته و از میوهها و ثمرات حیات این بزرگواران بهره مند میشدند.
آیت الله علیرضا اعرافی نوشت:عالمان هر رنج و آزاری را در دنیا به جان خود میخریدند تا آسایش را به بندگان هدیه بدهند. آیت الله شیرازی از بزرگترین عالمان معاصر ما بودند که آخرت را به دنیا فروختند و جز برای خدا کار نکردند.
وی در این این پیام همراهی دیانت و سیاست را از جمله ویژگیهای آیت الله شیرازی دانست و گفت: آیت الله شیرازی با بهره مندی از آموزههای اسلامی مقایل رژیم رضا خانی ایستادند و یار و یاور امام خمینی (ره) در پیروزی انقلاب اسلامی بودند و بیت ارجمند ایشان پایگاه، کانون و مرکز انقلابیون بود.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه نیز در پیش همایش بزرگداشت مرجع مجاهد آیت الله سید عبدالله شیرازی به نقش و جایگاه عالمان در تاریخ شیعه پرداخت و گفت: اگر عالمان، مجاهدان و فقها نبودند کلام ائمه اطهار به درستی منتشر نمیشد و منابعی که کسی بتواند احکام الهی را استنباط کند وجود نداشت.
آیت الله شب زنده دار در تشریح جایگاه و ویژگیهای آیت الله شیرازی گفت: این مرجع فقید از باورمندان حقیقی به دین مبین اسلام بودند و اگر موضوعی را خلاف آموزههای شریعت مقدس اسلام میدانستند ذرهای در رد و طرد آن درنگ نداشتند.
وی بصیرت را یکی از ویژگیهای برجسته آیت الله شیرازی عنوان کرد و گفت: ایشان با بهره مندی از بصیرتی ستودنی، نقشههای دشمنان و فتنههای استعمار و استثمار را به خوبی میشناختند و آن چه در توان داشتند را در راه اسلام و معرفت اهل بیت علیهم السلام صرف کردند.
آیت الله سید عبدالله شیرازی در شب سیزده شعبان سال ۱۳۰۹ قمری برابر با سیزده اسفند سال ۱۲۷۱ شمسی در یکی از محلههای شیراز که بیشترشان سادات موسوی بودند، دیده به جهان گشود.
آیت الله شیرازی از نخستین علمایی بود که در نجف اشرف از نهضت مرحوم امام خمینی حمایت نمود. این مرجع عالیقدر در طول عمر با برکت خود، خدمات اجتماعی، عمرانی و فرهنگی متعددی انجام داد.
این مرجع مجاهد در سن ۹۶ سالگی، در سحرگاه اول محرم سال ۱۴۰۵ قمری برابر با پنجم مهر سال ۱۳۶۳ شمسی دارفانی را وداع گفت و پیکرش پس از تشییع باشکوهی با حضور علما، مسئولان و عموم مردم عزادار مشهد، در جوار مرقد مطهر امام رضا (ع) به خاک سپرده شد. /