
باشگاه خبرنگاران جوان ـ به نقل از آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها، حجتالاسلاموالمسلمین محمد مهدی ماندگاری در محفل مناجات خوانی شب گذشته در حرم بانوی کرامت ضمن اشاره به حدیثی از امام رضا علیهالسلام با بیان این که خدا رحمت کند کسانی را که معارف قرآن و عترت را فراگرفته به دیگران آموزش میدهند، اظهار داشت: در همه حال و در همه شرایط باید خود را واگذار به ذات اقدس الهی نماییم؛ چرا که فقط و فقط خداست که میتواند به انسان کمک کند.
وی با بیان این که برای بهبود وضعیت اقتصادیمان باید قرارداد بندگی با خداوند متعال امضا نموده، به خداوند متعال وعده دهیم که حداقل از این ماه رمضان تا ماه رمضان سال آینده، بندگی خواهیم کنیم خاطرنشان کرد: اولین ماده این قرارداد را آیه ۳۹ سوره نجم بهخوبی تبیین نموده است، چرا که انسان نباید تنبلی کند؛ نامبرده رنج گنج میسر نمیشود مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد.
ماندگاری در ادامه بر اهمیت مسئولیتپذیری فرزندان تأکید نمود و با بیان این که فرزندمان اگر نتوانند مدیریت سرمایه و هزینهکرد داشته باشند، ایرادش به پدر و مادر بر میگردد، ابراز داشت: تنبلی یکی از مشکلات مردم ما در تقویت بعد اقتصادی خانواده و جامعه است.
وی با اشاره به این که از ده جزء عبادت ۹ جزء آن کسب روزی حلال است، یادآور شد: متأسفانه دلالی و واسطهگری بیشتر از بعد تولیدی عرصههای اقتصادی است؛ مملکتی که خاک آن از طلاست و چهارفصل است، نباید بیکار و تنبل داشته باشد؛ باید فرهنگ کار و تلاش را در جامعه بهویژه نسل جوان امروزی نهادینه نماییم.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت کار را جنم مرد و عبادت و خدمت و تجارت برای افزایش طراوت زندگی دانست و با بیان این که متأسفانه امروز فرزندان خود را تنبل و بیعرضه بار آوردهایم، خاطرنشان کرد: دومین قانون قرارداد اقتصادی انسان با خداوند متعال رعایت حلال و حرام الهی است؛ آیه دوم سوره طلاق بهخوبی این موضوع را تبیین نموده است.
وی ضمن تبیین جایگاه پرداخت خمس و زکات در برکتبخشی به مال و سرمایه با بیان این که اگر در سرمایه انسان تنها هزار تومان مال خمسی باشد، برکت از آن رنگ برخواهد بست، اظهار داشت: انسان در همه حال باید حلال و حرام الهی، انصاف، حقالناس و حقالله را رعایت نماید.
ماندگاری پرهیز از ناشکری را از آموزههای الهی آیه ۷ سوره ابراهیم و سومین قانون قرارداد اقتصادی با ذات اقدس الهی دانست و ابراز داشت: متأسفانه در دوران کنونی ما احساس فقر بیش از فقر بوده، ناشکری در جامعه بیداد میکند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان این که بزرگترین شکر الهی را باید برای امت قهرمانی بگوییم که بیش از ۴۵ سال است پای ولایت و اسلام استوار ایستاده، در برابر استکبار جهانی مقاومت میکند؛ الحمدلله بگوییم برای امنیت و جوانان خوبمان که پیشرفتهای شگرفی را رقم زدهاند.
وی پرهیز از خساست را از دیگر قوانین قرارداد اقتصادی با خداوند متعال دانست و ضمن تبیین فرازهایی از آیه ۲ سوره بقره، خاطرنشان کرد: انفاق در راه الهی از مهمترین آموزههای مبانی اسلامی است؛ اگر نعمتهای الهی را در مسیر خدا هزینه نکنیم، ذات اقدس الهی برکت را میگیرد.
ماندگاری تداوم استغفار و پرهیز از طلبکاری از ذات اقدس الهی را از دیگر قوانین قرارداد اقتصادی توصیف نمود و اذعان داشت: کسی که با خداوند متعال قرارداد اقتصادی ببندد، دیگر رشوه نمیگیرد، اختلاس نمیکند، بیانصافی، کمفروشی، رباخواری نمیکند و با توجیهاتی، چون حقحساب رزق خود را آلوده نمیسازد.