به گفته کارشناسان، اوراق مرابحه ارزی با سود یورویی با هدف تقویت تشکیل سرمایه ثابت و تامین منابع ارزی برای تکمیل پروژه‌های ارزآور ملی منتشر می‌شود.

۱۷ تیر بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی عرضه اوراق مرابحه ارزی را ابلاغ کرد.

اوراق مرابحه ارزی، اوراق بهادار ارزی است که نشان‌دهنده مالکیت مشاع دارنده آن در دارایی مالی یا دینی است که بر اساس قرارداد مرابحه حاصل شده و دارنده اوراق، مالک و طلبکار آن دین است و عرضه این اوراق، صرفاً توسط ناشر با مجوز کمیسیون ارز بانک مرکزی مجاز است.

با عرضه اوراق مرابحه ارزی، رابطه وکیل و موکل میان ناشر و خریداران اوراق مرابحه برقرار می‌شود. ناشر به وکالت از خریداران، ملزم به مصرف وجوه حاصل از فروش اوراق مرابحه ارزی جهت موضوع عرضه اوراق است. تملیک اوراق مرابحه ارزی به منزله قبول وکالت بلاعزل ناشر تا سررسید اوراق مرابحه ارزی است.

اوراق مرابحه ارزی که آقای عباس پور کارشناس اقتصادی در خصوص آن به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: به شکل ساده‌تر اوراق مرابحه ارزی گویی وامی است که یک بخش (به طور مثال یک شرکت) آن را دریافت می‌کند و به جای این که وام را به شکل ریالی دریافت و ریالی بازگرداند وام را به شکل ارزی دریافت و در بازه زمانی یک تا چهار ساله با سود ارزی مشخص به نهاد وام دهنده باز می‌گرداند. البته که جزئیات بیشتر و ارکان متعددی در این روند دخیل هستند.

عباسپور در ادامه در رابطه با اهداف انتشار اوراق مرابحه ارزی گفت: هدف از انتشار این اوراق تامین مالی پروژه‌های سود ده ارزی صادرات محور و ملی است تا این پروژه‌ها که معمولا خیلی هم بزرگ نیستند، بتوانند نسبت به روند‌های گذشته سهل‌تر تامین مالی کنند.اوراق مرابحه ارزی

او افزود: به عبارتی دیگر یک سری شرکت‌های سود آور در حوزه پتروشیمی پالایشی، برق و نفت گاز وجود دارد که این شرکت‌ها می‌توانند توسط شرکت‌های خصوصی بهره برداری شوند و در کوتاه مدت به نتیجه برسند و ارزی آوری مناسبی برای کشور داشته باشند، اما متاسفانه به سبب شرایط ساختاری پرداخت تسهیلات و مسائل دیگر بانک‌ها معمولا نمی‌توانند این پروژه‌ها را تامین مالی کنند بر همین اساس بانک مرکزی برای کمک به این پروژه‌ها و با هدف ارز آوری تصمیم به انتشار اوراق مرابحه ارزی گرفته است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، سر رسید اوراق مرابحه ارزی حداقل یک و حداکثر چهار ساله خواهد بود که سود آن هم به صورت یورویی و سالانه از ۵ تا ۵.۵ درصد است همچنین سقف مبلغ عرضه اوراق مرابحه ارزی برای هر طرح ۲۰۰ میلیون یورو است که این سقف با صلاح دید و اخذ مجوز کمیسیون ارز قابل افزایش به مبالغ بالاتر است.

تقویت تشکیل سرمایه ثابت با انتشار اوراق مرابحه ارزی

در ادامه دیگر کارشناس امور بانکی آقای حجت الله فرزانی گفت: این اوراق مرابحه ارزی می‌تواند با اهداف تامین مالی پروژه و تامین نقدینگی برای سرمایه در گردش مورد نیاز طرح‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

او افزود: با توجه به این که انتشار این اوراق مبتنی بر عقود اسلامی بوده و ارز محور است یک سری مزیت‌های دیگری را با خود به همراه دارد، در ابتدا باید گفت تامین مالی پروژه‌های ملی و ارز آور را می‌تواند پوشش دهد و از سوی دیگر سبب تقویت تشکیل سرمایه ثابت می‌شود.

به گفته این کارشناس امور بانکی، با توجه به این که عرضه اوراق مرابحه ارزی پس از تایید‌ها و مجوز‌های لازم از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام می‌گیرد می‌تواند شفافیت را هم افزایش دهد.

بنا بر اعلام بانک مرکزی خریداران اوراق مرابحه ارزی، اشخاص حقیقی یا حقوقی داخلی یا خارجی که اقدام به خرید اوراق مرابحه ارزی می‌کنند و خرید اوراق از محل منابع ارزی مشمول رفع تعهد ارزی صادراتی ممنوع است. حالا باید منتظر ماند و دید استقبال از این اوراق مرابحه ارزی که برای نخستین بار عملیاتی می‌شود چگونه خواهد بود؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۹:۵۷ ۲۰ تير ۱۴۰۲
اینجور کارها اگه پول توش بود // خودتون به ملت مهلت نمیدادید
بگو // پولهایتان را بدید تا برالتون بخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۷ ۲۰ تير ۱۴۰۲
مرابحه دیگه چه صیغه ای هستش از فرهنگ لغت دادعادل کشف کردید ؟؟؟؟!!!هر روز یه چیز تازه ادبیات فارسی اضافه میکنید مثلا یه روز اختلاس بود مردم نمیدونست چی چی هست الان عادی شده لغت روز مره شده . فارسی را پاس بدارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۷ ۲۰ تير ۱۴۰۲
یه پروژه ارز آور حذف یارانه هواپیمای مسافربری مخصوصا برای مسافرتهای خارجی است.
Iran (Islamic Republic of)
realman
۰۲:۱۸ ۲۰ تير ۱۴۰۲
درخواست داریم مشکلات و محدودیت های بانکی ایجاد شده برای مهاجرین قانونی را رفع کنید، مخصوصا شماره شبایی که عملا بی استفاده شده برامون! چند وقتیه پایا مسدود شده و واقعا شرایط سخت برای دریافت درآمد و انتقال! درآمدی که جز توی ایران در حال خرج و گردش نیست! اما با این محدودیت ها تنها کار بیشتری انجام باید بدیم و بریم بانک هردفعه و یا چند باره (چند روزه) کارت به کارت کردن برای انتقال! درحالی که با روش پایا یکبار به راحتی انتقال میشه انجام بشه! همچنین اینکه کارت به کارت سقف خیلی محدودی داره و اصلا از لحاظ امنیتی هم درست نیست شماره کارت به هرجا بدیم!
دلیل این محدودیت ها چیست واقعا نمیدونم. لطفا رفع کنید ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۱ ۲۰ تير ۱۴۰۲
خوبه قشنگ با مرابحه و وکالت عملا ربا میگیرید
من فقط موندم اگر واقعا خدا این چیزا رو قبول داره و قرار بود اینهمه و در سطح کلان و روزمره و اقتصاد کلی دولتی و رسمی با حیله هایی دور زده بشه اصلا چرا ربا رو با این شدت وحدت حروم کرد
Iran (Islamic Republic of)
جهت برون رفت از مشکلات
۰۱:۱۷ ۲۰ تير ۱۴۰۲
هم تعداد بانک ها را کم کنید و هم تعداد شعب بانک ها را کم کنید .
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۰۰:۵۱ ۲۰ تير ۱۴۰۲
سلام،

همیشه حق با مشتری است.
آخرین اخبار