این روزها تهیه لاستیک برای خودروهای شخصی ،به یک دغدغه برای شهروندان برای تبدیل شده است بطوریکه تفاوت قیمت لاستیک در بازار سبب شده تا مردم بیشتر از لاستیک تعاونی استقبال کنند اما لاستیک تعاونی نیز مشکلات ومعضلات خود را دارد.
گزارشهای میدانی حاکی از آن است افراد برای تهیه یک جفت لاستیک باید ساعتها در صف بایستند و حتی مواردی مانند شهرستان گناباد مردم از ساعت 11 شب تا صبح در صف لاستیک خوابیده اند تا بتوانند یک جفت لاستیک تعاونی دریافت کنند.
یکی از افرادی که در شهرستان گناباد یک شب را در خودرو خوابیده تا لاستیک سهمیه ای دریافت کند گفت: کارمند هستیم و خودروی شخصیم لاستیکش ترکیده بود و مجبور شدم برای خرید لاستیک اقدام کنم الان دو روزی میشود که مرخصی گرفته ام و در صف میایستم تا شاید نوبتم بشود و بتوانم یک جفت لاستیک دریافت کنم.
او افزود: بیش از یک ماه است که در سایت اینترنتی برای لاستیک ثبت نام کرده ام اما خبری از تحویل آن نیست و خودرو را نمیتوانستم استفاده نکنم و منتظر بمانم تا زمانیکه لاستیکها را تحویل بگیرم.
این فرد ادامه داد: شب گذشته ساعت ۱۰ در صف منتظر ماندم البته افراد زیادی در صف بودند چرا که عامل فروش ساعت ۸ صبح درب را باز میکند واگر از شب قبل در صف نباشیم امیدی به دریافت لاستیک نیست البته با توجه به میزان مراجعین با این جودشاید موفق شوم لاستیک دریافت کنم.
این خریدار لاستیک ماشین بیان کرد: تفاوت قیمتی لاستیک پراید تعاونی با آزاد حدود ۵۰۰ هزار تومان است که برای من کارگر تفاوت زیادی است لذا مجبور هستم برای صرفه جویی در هزینههایم لاستیک تعاونی خریداری کنم.
فرد دیگری نیز که در صف حضور داشت گفت: یکی از مشکلات دیگر عدم اطلاع رسانی درست است برخی روزها وقتی لاستیک ها توزیع میشود مطلع میشویم که لاستیک توزیع شده لذا باید نحوه اطلاع رسانی را تغییر دهند.
او افزود: متاسفانه مسئولین هیچ برنامه ای برای شکستن این صف ها وجود ندارد و روز به روز بر تعداد افرادی که متقاضی لاستیک هستند افزوده میشود.
سرانه توزیع لاستیک استان با تقاضا همخوانی ندارد
بخشعلی بیاتی معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان اداره کل صمت خراسان رضوی گفت: قیمتهای لاستیک تعاونی با بازار آزاد در برندهای مختلف متفاوت است و این سبب شده تا مردم از لاستیک تعاونی استقبال بیشتری داشته باشند.
او افزود: متاسفانه در سطح استان واحد تولیدی لاستیک نداریم و لاستیک مورد نیاز خودروها از استان های همجوار مانند بیرجند تامین میشود که آنها نیز توسط عاملهای فروش در سطح استان اقدام به توزیع میکنند.
معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان اداره کل صمت خراسان رضوی ادامه داد: تمامی عاملهای فروش،اطلاعات لاستیک دریافتی و توزیعی خود را در سامانه تجارت ثبت میکنند و مورد نظارت هستند لذا مشکل اصلی در بوجود آمدن این صفها کم بودن سرانه اختصاصی لاستیک به استان پهناوری مانند خراسان رضوی است.
بیاتی بیان کرد: هر خودروی شخصی در طول سال با برگ سبز خودرو تنها یکبار میتواند لاستیک تعاونی دریافت کند و خودروهای عمومی نیز هر 6 ماه یکبار میتوانند لاستیک دریافت کنند.
او تصریح کرد: موضوع کم بودن سرانه لاستیک اختصاص یافته به استان خراسان رضوی را به وزارتخانه منعکس کرده ایم چرا که استان خراسان از استانهای پرتردد محسوب میشود و علاوه بر مردم استان زائران زیادی نیز تردد دارند که طبیعتا از سهمیه لاستیک خراسان برای خودروهای خود استفاده میکنند.
منبع: تسنیم