بند ۱۵ماده ۵۵ قانون شهرداریها به قدری شفاف و صریح است که نمیتوان هیچ بهانهای آورد. طبق این بند، جمعآوری حیوانات بدونصاحب و دفع حیوانات بیمار، مزاحم و ولگرد از وظایف شهرداریهاست که برای انجام این کار باید نهادهای متعددی کمکش کنند. اما با وجود این صراحت قانونی، سالهاست که شهرداریها در نبرد با تکثیر قارچگونه سگهای ولگرد گویی خلع سلاح شده یا سلاح را زمین گذاشتهاند.
همین باعث شده تا جمعیت سگهای ولگرد بهصورت تصاعدی رشد کند و این معضل آنقدر بزرگ شود تا ساماندهی سگهای ولگرد را در عمل کسی به گردن نگیرد. از آنجا که این ساماندهی، مطالبهای ملی و از جمله خواسته جدی مردم تهران است ما با احمد قیومی، فرماندار تهران گفتگو کردهایم تا بدانیم فرمانداری که مبدأ تصمیمگیری در این حوزه است چه تدابیری را برای معضل جولان سگهای بدون صاحب اندیشیده است.
جمعآوری سگهای ولگرد و بدونصاحب، یکی از مطالبات جدی مردم در نقاط مختلف کشور است. در تهران هم که این معضل جدی است. سگها حتی در مناطق شمالی شهر هم بیتوته دارند بهطوری که این مشکل دیگر فقط مربوط به حاشیهها یا مناطق محروم و جنوبی نیست. چرا با این که در قانون بهصراحت درباره متولیان ساماندهی سگهای ولگرد صحبت شده، کاری پیش نرفته است؟
چون متولیان فقط بخشی از این ماجرا هستند. ما در موضوع سگهای بدونصاحب با کسانی مواجهیم که اکوسیستم را دستکاری میکنند و وقتی به آنها تذکر داده میشود، طلبکارانه برخورد میکنند. من بارها در ارتفاعات تهران کسانی را دیدهام که با گونی برای این سگها غذا میآورند در حالی که این موجودات خودشان به صورت طبیعی ارتزاق میکنند و این قبیل اقدامات فقط باعث تکثیر و قدرتمند شدن آنها برای آمیزش با گونههای وحشیتر میشود. پس یک موضوع این است که برخی افراد محیط را دستکاری میکنند. موضوع دوم این است که شهرداری تهران بهعنوان متولی ساماندهی حیوانات از جمله سگهای ولگرد تا به حال چند بار مسئولیت این کار را از معاونتی گرفته و به معاونت دیگر داده که هماکنون سازمان مدیریت پسماند متولی جمعآوری و ساماندهی سگهاست. البته شهرداری کارهای خوبی هم انجام داده مثلا سه مرکز را برای نگهداری سگهای بیصاحب تعیین کرده، اما باز مشکل این است که این سگها را نمیتوانند مدت زیادی نگه دارند و آنها را رهاسازی میکنند. به همین دلیل پیشنهاد کردم سامانهای درست کنند تا سگهای دارای نژاد به متقاضیان داده شوند.
بیشتربخوانید
این کار که خیلی وقت پیش قرار بود انجام شود.
قرار بود، ولی هنوز این کار را انجام ندادهاند. البته باید تاکید کنم که موضوعاتی مانند سگهای بدونصاحب باید در هماهنگی میان شهرداریها، دامپزشکی و سازمانهای مردم نهاد حامی حیوانات حل و فصل شود. برخی افراد حتی با نیت خیر و ثواب بردن به این حیوانات غذا رسانی میکنند که باید از طریق آموزش مطلع شوند این کار بهظاهر خیر چه صدماتی به محیط و مردم وارد میکند. در کنار این، سمنهای فعال در این حوزه نیز باید تحت آموزش قرار بگیرند که وظیفه این کار با سازمان محیط زیست و ادارات آن در سراسر کشور است که سمنهای حامی حیوانات را بهخط کنند و آنها را آموزش دهند. این موضوع الزام قانونی هم دارد به طوری که آموزش همگانی در برنامههای چهارم، پنجم و ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته است.
البته سالهاست بر لزوم ایجاد هماهنگی بین دستگاهی تاکید میشود، ولی در عمل تغییری رخ نمیدهد.
ایجاد هماهنگی میان دستگاهها اتفاقا کار سختی نیست و میتوان هر یک از متولیان را به انجام وظایفشان موظف کرد، اما آیا مردم هم به تکالیفشان عمل میکنند و برای کنترل جمعیت سگهای ولگرد با مسئولان همکاری دارند؟ البته منظورم از این حرف سلب مسئولیت از حاکمیت نیست و با این که میگوییم متولیان دارند زحمت میکشند، اما حتما این زحمات کفایت ندارد که اوضاع چنین است.
باید مردم را به دو دسته تقسیم کرد؛ دستهای که از روی ناآگاهی در حال ازدیاد جمعیت سگها هستند و عدهای که کاملا آگاهانه و منفعتطلبانه در این مسیر حرکت میکنند.
دقیقا همینطور است. در کنار سازمانهای مردم نهادی که در این حوزه صادقانه در حال فعالیت هستند، گروههایی نیز حضور دارند که خودسر هستند و با سوءاستفاده از نیت خیر دوستداران محیط زیست، از سگها کسب درآمد میکنند؛ بنابراین وزارت کشور، سازمان محیط زیست و شهرداریها که در حوزه سمنها فعالیت دارند، باید به صورت جدی وارد این بحث شوند.
این حرفها هم البته تازگی ندارد و مردم منتظر یک اقدام جدی عملی هستند. این اقدام بالاخره چه زمانی صورت میگیرد؟
من دنبال دستیابی به یک چارچوب علمی مشخص برای رویارویی و کنترل در این حوزه هستم. این مطالبه شاید تا به حال بارها مطرح شده باشد، اما من تا امروز کار مدونی را مشاهده نکردهام. البته یک دستورالعمل توسط شهرداری تهران تهیه شده که نقص دارد، زیرا در آن موضوع گردش مالی و سوءاستفادههایی که از سگهای ولگرد میشود، دیده نشده است؛ بنابراین ما به نظام ساماندهی مدونی نیاز داریم که همه بحثها، وظایف، متولیان و نحوه اقدام را مشخص کرده باشد. تدوین این نظامنامه مدون را نیز از اعضای کمیسیون مربوط در فرمانداری تهران خواستهام که در دستورکار قرار گرفته، زیرا اگر تابه حال آییننامهها و دستورالعملها به نتیجه دلخواه نرسیده حتما موضوعاتی در آنها دیده نشده است.
پس بالاخره زور حاکمیت به این سودجویان خواهد رسید؟
حاکمیت مشکل زور ندارد و زورش میرسد، اما باید لزوم برخورد با سوء استفادههای مالی در موضوع سگهای ولگرد را بنا بر اقتضائات زمانه در نظر بگیرد، یعنی کاری که تاکنون انجام نشده است.
منبع: روزنامه جام جم
هزار تا رو تو یه محوطه نگهداری کنن؛ بعد اینا رو فراری بدن چه اتفاقی خواهد افتاد... چقدر بودجه باید بزارن برای سگها؟ هزینه هر روز نگهداری این هزار سگ، حدودا 35 میلیون هست. هزینه ماهانش 1 میلیارد چرا باید شهرداری که پول نداره حقوق کارمنداشو بده، چنین هزینه برای سگ ها بکنه که هیچ منفعتی براشون نداره چاره ای جز کشتنشون نیستاگه گله هزارتایی سگ ها فرار کنن و یا اون سودجوها فراریشون بدن، بیرون اونقدر گرسنه و خطرناک میشن که میتونن گوشت همدیگرو بدرن. جدا از بیماری ها طائون، تیفوس، هاری که شایع میشه.. نگهداری از این حجم سگ مراقبت های درمانی و نظافتی بالایی میخواد تو پارک ارم دیدید چطور از چند تا حیوون نگهداری میکنند، اینجا چند تا حیوون نیست.
چند صد یا چند هزار تا حیوونه... مطمئن باشید نگهداری از اینا خطرناک و اشتباهه. چاره ای جز کشتنشون نیست. اگه کسی حامیه، ببره خونش
پس هرچی انسانه بکشیم.
به نظر من باید ستادی از دستگاههای مرتبط(شهرداری، سازمان دامپزشکی، پلیس، دانشکدههای دامپزشکی، صدا و سیما، مدیا و ..... ) تشکیل شود و ضمن ترجمه و تدوین استاندارد ایرانی بر اساس استاندارد جهانی و رعایت حقوق حیوانات، با قاطعیت برخورد شود و افرادی هم که مزاحم این برخورد میشوند را همراه سگهای ولگرد به یه مجموعه هدایت کنند.
والا شهر شیراز که به خاطر سگ های ولگرد و صاحب دار غرق در سالک شد
البته این موجودات پستاندار هستند و از بین بردنشون کار درستی نیست
اما باید بیمار یابی بشن یا مداوا بشن یا بیمارها رو معدوم کنن
مثلاً اونایی که سالک و هاری و ... دارن راهی جز معدوم نیست
اما سالم ها رو نباید از بین برد
یه تعداد هم عقیم بشن اما نه همه
کلا باید اکو سیستم را به حالت طبیعی برگرداند
نه اینکه آنقدر زیاد باشه و نه اینکه کلاً همه را ازبین ببریم
الان سگ های صاحب دارهم بی رویه زیاد شدن که اینم معضلی هست
از بس که شکار کردید منقرض شده
طرف اومده پارک با جگر مرغ و استخوان .. داره به گربه ها و سگهای ولگرد غذا میده و پارک و جایی که بچه ها و خانواده ها باید آسایش داشته باشن را به محلی نا امن تبدیل میکنه وقتی معترض میشی بهشون که چرا این کار را انجام میدی خیلی از آنها شروع میکنن به فحاشی .. اونوقت توقع دارین موش و حیوانات موزی در شهر زیاد نشه وقتی گربه جگر مرغ و پای مرغ تناول کنه میره موش بگیره؟؟
راستی، چرا نگفتید؟!!!
هم جمعیت آنها کنترل میشود و هم حالت تهاجمی آن ها از بین میرود
مثل کشور مسلمان ترکیه
دلسوزی الکی نکنید لطفا
این نوع دلسوزی مال کشورها و جوامعی هست که آدمها راحت زندگی میکنن و همه جور امکانات دارن ،
نه اینکه عده به سگ ها غذا میدن و آدمها تو همون جامعه گرسنه موندن .
خدمت شهروندان عزیز باید عرض کنم که سگها جزو حیوانات اهلی محسوب میشوند وما انسانها سبب رشد وافزایش این گونه شدهایم وبه همانند دیگر حیوانات اهلی باید خودمان نیز انها را کنترل کنیم .اگر امکانات وسرمایه لازم جهت عقیم کردن ویا نگهداری انها وجود ندارد .
باید انها را از بین ببریم همانند همه کشورهای دنیا .
اگر عدهای از خودشان خسته شده اند بهتر است به روانپزشک مراجعه کنند.نه اینکه شهرمان را به سگدانی تبدیل کنند
کسانی که به امر تغذیه این سگهای ولگرد مبادرت می کنند از جنس همان حیوانات هستند ، والا در صورت عدم دخالت ، چرخه حیات خود تعداد این حیوانات را تنظیم می کند.
باچینیها قراردادببندید همه را جمع میکنند میبرند
توپردیس بقدری زیاده پیاده روی برای مردم مشکل کرده
حیوان یکباره اگر گرسنه باشه حال میشه وآنوقت حتی به صاحبش رحم نمیکنه
هرجا سگ گاز گرفت سریع به پزشک بروید و آمپول مخصوص اگر زنده ماندید حتما بزنید
خیلیها درداخل خانه نگهداری میکنن واقعا متاسفم
از سگ چوپانها گله داران برای نگهبانی و جمع آوری گوسفندان ومبارزه با گرگها استفاده میکردن
فرهنگ غرب که میگن خوبه همین میشه سگ میشه آقا بالا سر بعضی خانه ها
سگ حیوان خوبیه شکی درآن نیست ولی جاش دردامداریها وروودی بعضی جاهای ناامن و استفاده های پلیسی
امیدوارم جمع آوری بشه وببرنشون ی جایی نگهداری کنن
تا حالا یه گله شون توزمستون شب ساعت ۷ تا دم خونشون دنبالشون کردن و پارس کنن؟؟؟
یا ازمدرسه وقتی برمیگشتند یهو ۲تا۳باهم جلوش سبز بشن و بره درخونه یکی و بزنه تااینارو رد کنه؟؟
من واقعا می ترسم ازخونه پیاده ۲تاکوچه برم و برگردم
خدا ازاروزمین برداره هرکی سراین مشکل کوتاهی می کنع
سگها رو جمع کنید و در اختیار باغ وحش ها برای غذای حیوانات گوشت خوارشون کنید
ایشون فرماندار هستند یا سیاست مدار؟
از اول تا آخر مصاحبه فقط راهکار ارائه میدن
-هماهنگی دستگاهها کار سختی نیست
-دنبال راه علمی هستیم
- حاکمیت مشکلی برای اعمال قانون ندارد.
اخوی شما مسئول این کار هستی این جواب های دیپلماتیک که میدی از شما سلب مسئولیت نمی کند.
یک سوال صریح پرسیدند یک جواب صریح بده تا حالا دقیقا چکار کردید. چند درصد کار رو انجام دادی چکار دیگه باید انجام بدی
جدول زمانی کار چیست
چقدر بودجه لازم داری
این مسئله در خیلی شهرهای دنیا مطرحه افزایش سگ تعادل اکوسیستم شهری و حیات وحش را بر هم زده است. مداخله انسان به نفع سگ های ولگرد منجر به از بین رفتن حیات وحش و توله های حیوانات وحشی از گوشتخوار تا پرنده شده و کم کم سگ و گرگان گونه غالب میشود.
برادر عزیز با یک تیم اکولوژیکی و متخصص مشورت کن و برنامه انجام بده .
گفتار درمانی و توجیه و باید این کار ها در آینده انجام بشود و حرف هایی از این دست لزومی ندارد وظایفی که به عهده داری را بگو و بخشی هم که انجام نشده علتش را بگو
بسپرید دست اونا حتما ریشه کن. میشه
باور کنید
اونایی هم که مثلا طرفدار این ولگرد ها هستند رو هم یک شب پیش همین سگها بزارید تا آدم بشن
البته با زن و بچه شون..
پس دیگه مرگ بر اسرائیل هم نگو
یه مشت آدم ترسو و لوده مسئول شدن تا با یه آدم کلاس مواجه میشن قافیه را می بازند محکم قانون را اجرا کنید... همین
باید یا عقیم بشوند یا کشته شوند چون تکثیر آنها زیاد است آفت هم ندارند
مردعمل هستید بسم الله
یکی از آشنایان بعد از اثاث کشی به یک واحد در کرج ، بعد از گذشت نزدیک به یک الی دو ماه متوجه حضور حشراتی داخل منزل شدند و با پیگیری معلوم شد کنه است و احتمالا از نوع خطرناک . بعدا از همسایگان شنیدند که نفر قبلی داخل خانه سگ داشته است.
بعد یادشون افتاده روز اول که امده بودند ، دختر خانواده متوجه له شده یکی از این کنه ها روی دیوار شده بود ولی فکر کرده سوسک هست و تمیز کرده و ضدعفونی کرده آن تکه دیوار رو
"" یکی از راه های انتقال "" این است که کنه ها بیرون از منزل به موی حیوان چسبیده و وارد خانه ها میشوند و حسابی تکثیر میشوند.
حالا چندمیلیون هزینه سم پاشی ، آلودگی همه چیز با سم ، چند روز دور ماندن از خانه ، بعد شستن فرشها و مبل ها و وسایل و لوازم آشپزخانه و کابینت ها و و و و به خاطر سم .. خلاصه دردسر ... حالا اگر صد در صد از بین بروند
حالا اگر به خانه سایر همسایگان و اقوام منتقل نشده باشد انشالله
همه به کنار ، خدایی نکرده باعث انتقال بیماری نشود انشالله(بیماری های کنه را در گوگل ببینید)
حالا اینا قابل دیدن بودن ،ممکنه جانورهای ریزتر و حتی عامل میکروبی هم در خانه باشد خدایی نکرده
مالکین ، مدیران ساختمان ها ، مردم و و و خیلی مراقب باشید