مدیرکل پزشکی قانونی لرستان گفت: ۴۸۰ نفر پارسال به دلیل تصادفات در استان جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن (۱۴۰۰) ۱۳.۲ درصد افزایش یافته است.

محمد رضا فارسی نژاد بیان کرد: همچنین پارسال ۱۰ هزار و ۴۵ مورد معاینات مربوط به مصدومان تصادفات جرحی در مراکز پزشکی قانونی لرستان انجام شده که در مقایسه با سال قبل از آن ۱۲.۴۲درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه بیشترین حجم فعالیت ها و خدمات پزشکی قانونی در حوزه معاینات سرپایی است و حدود ۴۰ نوع خدمت در این بخش ارائه می شود افزود: ۱۲ هزار و ۱۷۴ مورد معاینه نزاع طی سال گذشته در این اداره کل انجام شده که نسبت به آمار مشابه سال قبل از آن ۹.۷ درصد کاهش داشته است.

وی اظهار داشت: سال گذشته ۴۲هزار و ۳۲۷ نفر معاینه سرپایی (بالینی) در استان انجام شده که در مقایسه با سال قبل از آن ۵.۱۶ درصد رشد نشان می دهد.

فارسی نژاد با بیان اینکه در حوزه معاینات اجساد وظیفه اصلی پزشکی قانونی، تعیین علت و کمک به تعیین نحوه مرگ است ادامه داد: در موارد مرگ های غیر طبیعی، جنایی و مشکوک معاینه جسد و صدور جواز دفن فقط توسط پزشکی قانونی انجام می شود و سایر پزشکان حق صدور جواز دفن ندارند که سال گذشته یک هزار و ۶۵۷ مورد معاینه جسد در استان انجام شده که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن کاهش ۳.۶ درصدی را نشان می دهد.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان گفت: یکی از وظایف این نهاد، رسیدگی به شکایات نزاع و بررسی آسیب های مصدومان منازعات است که طی سال گذشته ۱۲هزار و ۱۷۴ مورد معاینه به دلیل نزاع (جسمانی) در پزشکی قانونی استان انجام شد و در مقایسه با سال قبل از آن کاهش ۹.۷ درصدی را نشان می دهد.

فارسی نژاد با اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۵درصد از حجم خدمات در بخش آزمایشگاه انجام می شود افزود: بخش های اصلی این حوزه آزمایشگاه سم شناسی، آسیب شناسی، سرولوژی و ژنتیک قانونی است.

وی ادامه داد: مهمترین فعالیت های آزمایشگاهی بررسی سوءمصرف مواد مخدر، محرک و الکل، تعیین رابطه خویشاوندی، نمونه های زیستی و غیرزیستی از نظر سموم و دارو، تعیین هویت اجساد و آسیب شناسی در نمونه های اجساد می باشد.

وی عنوان کرد: سال گذشته یک هزار و ۲۰۴ پرونده سم شناسی و ۴۱۴ پرونده مربوط به آسیب شناسی (پاتولوژی) تشکیل و پاسخ داده شده اند که این ارقام در بخش سم شناسی ۱۴.۱۸ درصد کاهش و در بخش آسیب شناسی (پاتولوژی) ۶.۴ درصدی افزایش یافته است.

فارسی نژاد گفت: پرونده های قصور پزشکی و همچنین اعتراض به نظریات کارشناسی پزشکی قانونی در حوزه های مختلف از جمله معاینات بالینی، تشریح، تعیین علت مرگ، روانپزشکی و قصور پزشکی بررسی می شود که بیشترین کمیسیون های تشکیل شده در استان با موضوعاتی از قبیل روانپزشکی، ارتوپدی و گوش و حلق و بینی است.

وی با اشاره به برگزاری ۳۸۰ مورد کمیسیون پزشکی در استان طی پارسال ادامه داد: جلب همکاری اساتید برجسته دانشگاه‌ علوم پزشکی استان برای عضویت و همکاری در کمیسیون‌های پزشکی قانونی از جمله اقدامات این اداره کل برای بررسی هرچه دقیق تر پرونده های کمیسیون در سال گذشته بوده است که علاوه بر این، کمیته های تخصصی معاینات بالینی و مرگ نیز در استان فعال هستند.

وی اظهار داشت: سال گذشته معاینه ۱۱نفر فوتی (همگی مرد) ناشی از برق گرفتگی ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی استان انجام شده است که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن (۱۴۰۰) کاهش ۲۶ درصدی را نشان می دهد.

فارسی نژاد گفت: همچنین در سال گذشته ۷۰۷ مورد معاینه مصدومین ناشی از حوادث کار ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی استان انجام شده است که از این تعداد ۳۵ نفر زن و۶۷۲ نفر مرد هستند و این رقم در مقایسه با سال قبل از آن ۲.۶ درصدی کاهش داشته است.

وی همچنین با بیان اینکه ۱۷نفر فوتی بر اثر حوادث ناشی از کار به پزشکی قانونی لرستان ارجاع داده شده است افزود: علل فوت در حوادث ناشی از کار عموما مربوط به سقوط از بلندی و اصابت جسم سخت بوده و از نظر جنسیت همگی مرد بوده اند.

وی بیان کرد: سال گذشته معاینه ۳۱ نفر فوتی ناشی از سوختگی ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی لرستان انجام شد که از این تعداد ۱۶ نفر زن و ۱۵ نفر مرد بودند و مجموع این تعداد در مقایسه با سال قبل از آن کاهش ۶ درصدی را نشان می دهد.

فارسی نژاد ادامه داد: در سال گذشته معاینه ۲۴ فوتی ناشی از غرق شدگی ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی استان انجام شده است که از این تعداد ۶ نفر زن و ۱۸ نفر مرد بوده اند در حالیکه این تعداد، سال قبل از آن ۲۲ نفر گزارش شده بود.

وی همچنین تعداد معاینات فوتی ناشی از گازگرفتگی ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی استان را ۱۵ نفر برشمرد و تصریح کرد: این آمار در مقایسه با سال ماقبل از آن ۴۰ درصد کاهش یافته است و به لحاظ جنسیت همگی مرد بوده اند.

وی در خصوص آمار سقط در استان نیز بیان کرد: سال گذشته ۲۳۷ نفر برای سقط قانونی در لرستان تشکیل پرونده دادند که از این تعداد ۱۵۶ نفر مجوز دریافت کردند، ۷۹ نفر مجوز نگرفتند، ۹ نفر نیز پیگیری نکرده اند و مابقی در حال پیگیری است.

 
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.