کیوان گلآوری دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه در همایش بزرگداشت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر که امروز (۴ تیر) با حضور جمعی از مسئولان و فعالان امر مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه برگزار شد، از مواد مخدر به عنوان یک معضل و چالش جهانی یاد کرد و گفت : ایران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در جهان است، اما تلاش ایران به تنهایی کافی نیست و باید اجماع جهانی در این زمینه شکل گیرد.
وی افزود: در حال حاضر ۸۵ درصد کشفیات مواد مخدر جهان در ایران صورت میگیرد و این نشان از تلاش جدی ایران در مقابله با این معضل دارد، اما وضعیت اعتیاد نشان میدهد که این تلاشها کافی نیست و تمام کشورهای دنیا در این زمینه باید پای کار آمده و اجماع جهانی شکل گیرد.
گل آوری گفت: در حال حاضر علی رغم تلاشهای صورت گرفت و تقدیم بیش از ۳۸۰۰ شهید در مسیر مبارزه با مواد مخدر، وضعیت اعتیاد چندان مطلوب نیست.
وی افزود: هم اکنون برآورد بر این است که حدود چهار میلیون و ۶۰۰ هزار مصرف کننده مواد مخدر در کشور داریم که از این تعداد ۶۵ هزار نفر آنها معتاد متجاهر هستند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر باید بصورت همه جانبه و در تمام ابعاد صورت گیرد، گفت: تنها بحث مقابله در این زمینه جوابگو نیست و باید بخشهای حقوقی و قضایی و بخشهای فرهنگی بصورت جدیتری پای کار بیایند.
وی افزود: متاسفانه قوانین و مجازاتها در امر مبارزه با مواد مخدر بازدارنده نیست و این امر موجب شده مقابله موثری با مواد مخدر شکل نگیرد، نیاز است که قوانین در این زمینه سخت گیری بیشتری داشته باشد.
وی افزود: خواسته ما از دستگاه قضا این است که برخوردها را تشدید کرده و بنیان مالی قاچاقچیان را هدفگذاری کرده و از بین ببرد، چرا که اگر توان مالی قاچاقچیان گرفته شود و اموال نامشروعی که آنها به قیمت بدبخت کردن جوانانمان کسب کرده اند از بین برود، توانی برای ادامه این مسیر نخواهند داشت و ضربه جدی به آنها وارد خواهد شد.
گل آوری گفت: متاسفانه در زمینه مقابله با خرده فروشان هم همین معضل وجود داشته و مجازاتهای بازدارندهای برای آنها اعمال نمیشود.
وی موضوع صیانت و اشتغال معتادان بهبودیافته را هم ضرورت دیگر در بحث مقابله با مواد مخدر دانست و افزود: اگر معتادان بهبود یافته شاغل شوند، به ندرت پیش میآید که به چرخه مصرف مواد برگردند و این امر موجب میشود تقاضا در خصوص مواد مخدر کاهش یابد و به تبع عرضه این مواد هم کاهش مییابد.