کیوان گل آوری دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه در نشست خبری امروز (۲۹ خرداد) به مناسبت هفته ملی مبارزه با مواد مخدر گفت : روز پنجم تیرماه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است که به دلیل اهمیت این موضوع در کشور به عنوان هفته ملی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.
وی از مواد مخدر به عنوان یک چالش و معضل بزرگ جهانی یاد کرد و افزود: سود سرشار حاصل از تجارت این مواد موجب شده که مواد مخدربه معضلی جدی در تمام کشورها تبدیل شود.
وی با اشاره به نقش حیاتی ایران در مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال حاضر ۸۵ درصد کشفیات مواد مخدر جهان در ایران صورت میگیرد، چرا که ایران در کنار دو کانون بحران در این زمینه یعنی افغانستان و پاکستان قرار داد و مسیر ترانزیتی برای این مواد به سایر کشورهاست.
گل آوری گفت: خوشبختانه با رشادت نیروهای نظامی و انتظامی کشفیات خوبی در زمینه مواد مخدر داریم و تقدیم ۳۸۵۳ شهید خود مصداق و گویای این رشادتهاست.
وی به معضل اعتیاد در کشور اشاره کرد و افزود: هرچقدر که در بحث مقابله با عرضه مواد تلاش کنیم باز هم به دلیل سود بالای تجارت این مواد، قاچاقچیان از هر طریقی مواد را به دست مصرف کنندگان میرسانند و در همین راستا برای مقابله موثر باید تمرکز ویژهای بر بحث پیشگیری و کاهش تقاضا در حوزه مصرف مواد داشته باشیم.
گل آوری با بیان اینکه استان کرمانشاه از حیث تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر در رتبههای میانی کشور قرار دارد، افزود: آنچه در کرمانشاه به عنوان یک مسئله جدی مطرح است بحث تهاجر معتادان است که وضعیت خوبی از این لحاظ نداریم و این موضوع هم علل مختلفی دارد.
گل آوری گفت: یکی از علل اصلی که موجب میشود معتادان در استان زودتر به مرحله تهاجر برسند، بحث ناخالصی بالای مواد مخدر است.
وی تصریح کرد: زمانی که مواد مخدر از شرق به غرب کشور ترانزیت میشود، در مسیر، سودجویان مواد مخدر جهت کسب سود بیشتر به آن مواد دیگری اضافه میکنند، طوری که طبق بررسیهای صورت گرفته عمده مواد مخدر کشف شده در استان ۸۰ تا ۸۵ درصد ناخالصی دارد.
گل آوری در تشریح برنامههای هفته مبارزه با مواد مخدر، شعار امسال هفته مبارزه با مواد مخدر در کشور را "همه با هم، نه به اعتیاد، یاریگر هم باشیم" عنوان کرد و گفت: این شعار بر پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد و در تلاش هستیم در سال جاری تمرکز ویژهای بر این موضوع داشته باشیم.
گل آوری از برگزاری نشست تخصصی "مراقبت بعد از خروج و اشتغالزایی بهبود یافتگان" به عنوان یکی از مهمترین برنامههای هفته مبارزه با مواد مخدر در استان یاد کرد و افزود: این نشست روز ۳۱ خرداد با حضور روسای کمیتههای شورای هماهنگی مبارزه با مواد و جمعی از سمنها و خیرین برگزار میشود.
وی افزود: در حال حاضر ۹۰۰ معتاد در مراکز ماده ۱۶ (مراکز نگهداری معتادان متجاهر) و مراکز تبصره ۲ ماده ۱۶ (در این مراکز معتادانی که خانواده از آنها شاکی هستند نگهداری میشوند) نگهداری میشوند، اما بعد از سه تا شش ماه این افراد رها شده و با توجه به اینکه جامعه آنها را دیگر پذیرش نمیکند و شغلی هم ندارند دوباره به دامن اعتیاد برمی گردند و برای همین در تلاش هستیم اقدام جدی برای رفع این معضل داشته باشیم.
گل آوری غباروبی مزار شهدا، دیدار با خانواده شهدا، سخنرانی پیش از خطبههای این هفته نماز جمعه در تمام شهرستانها در خصوص معضلات و آسیبهای مواد مخدر و برپایی میز خدمت در محل برگزاری نماز جمعه در سطح استان را از دیگر برنامههای این هفته عنوان کرد.
وی افزود: علاوه بر این برگزاری همایش تقدیر از فعالین حوزه مبارزه با مواد مخدر و تقدیر از جانبازان و خانواده شهدای مبارزه با مواد مخدر هم در دستور کار برنامههای این هفته قرار دارد.
گل آوری گفت: در روز پنجم تیرماه هم که روز پایانی این هفته است جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بصورت آنلاین برگزار شده و تمام استانها در آن حضور دارند .