محمدبیگی گفت: هیچگونه پیشنهاد قانونی در زمینه گشت مقابله با سقط جنین ندادیم و نداشتیم، اما با افراد خاطی برخورد جدی و نظارتی می‌شود.

صیانت از زنان باردار در قانون جوانی جمعیت که در سال ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید باعث شد تا سازمان غذا و دارو توزیع رایگان یا یارانه‌ای اقلام مربوط به پیشگیری از بارداری را ممنوع کند و در بخش‌نامه‌ای اعلام کرد که «هرگونه ارائه دارو‌های جلوگیری از بارداری» باید با تجویز پزشک صورت گیرد سپس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت سامانه باروری سالم را راه‌اندازی کرد تا زنان باردار تحت نظر قرار بگیرند و نتایج آزمایش‌ها و سونوگرافی و ... در این سامانه ثبت می‌شود.

یکی از دلایل انجام این اقدامات آمار بالای سقط جنین در کشور است که در بسیاری از موارد به صورت غیرقانونی انجام می‌شود لذا وزارت بهداشت درصدد برخورد با متخلفان برآمده است.

صابر جباری فاروجی، سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره اقدامات مقابله‌ای با سقط جنین جنایی و غیرقانونی در وزارت بهداشت گفت: سقط عمدی جنین دو سر طیف دارد یک سر آن موضوع فرهنگی است یعنی باور پدر و مادر و نگاه آن‌ها به فرزندآوری است و طیف دیگر آن عواملی است که درخصوص آن مداخله می‌کند که به آن معاونت یا مباشرت در سقط گفته می‌شود.

وی ادامه داد: در این خصوص برنامه ریزی‌هایی صورت گرفته است و پزشکان یا متخصصان زنان و ماما‌هایی که در این امر دخالت دارند به شدت با آن‌ها برخورد می‌شود، چراکه این کار حکم قتل نفس را دارد و با همکاری خوبی که با قوه قضاییه در این خصوص صورت گرفته برای متخلفان براساس قانون پرونده پزشکی تشکیل می‌شود. همچنین پروانه پزشکی پزشک نیز ابطال می‌شود.

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت تصریح کرد: در بخش فرهنگی نیز مطالعات ما نشان داده است تلقی عمومی جامعه نسبت به سقط جنین این است که تا زمانی که روح در جنین دمیده نشده باشد، سقط اشکالی ندارد در حالی که براساس فتوای مراجع جنین چه یک هفته باشد و چه سه یا چهار ماه انسان محسوب می‌شود و سقط آن حکم قتل نفس را دارد و حرام شرعی و گناه کبیره است.

فاطمه محمدبیگی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره سقط جنین گفت: بحث مقابله با سقط جنین یک بحث جدی، لازم و ضروری است. متاسفانه آمار سقط جنین در کشور ما بین سیصد هزار تا ششصد هزار سقط در سال اعلام شده بنابراین طبق قانون، آیات و روایات ما مکلف به مبارزه با سقط جنین هستیم.

وی ادامه داد: مبارزه با سقط جنین هم در قانون‌های مربوط به عرضه و فروش دارو آمده و هم در پنج ماده در قانون جوانی جمعیت ذکر شده که چگونه باید با این قضیه مقابله شود. 

نماینده مردم قزوین در مجلس اظهار کرد: ما هیچگونه پیشنهاد قانونی در زمینه گشت مقابله با سقط جنین ندادیم و نداشتیم بلکه آن چیزی که به آن توجه شده ممنوعیت عرضه دارو‌های سقط، ممنوعیت فروش دارو‌های سقط در خارج از بیمارستان‌های مسئول سقط قانونی، ممنوعیت قاچاق دارو‌ها و انجام جراحی یا اعمال مربوط به سقط‌های غیرقانونی در مطب‌ها و کلینیک‌هاست و با افراد خاطی برخورد جدی و نظارتی می‌شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: سامانه باروری سالم در وزارت بهداشت ایجاد شده که در این سامانه کلیه بارداری‌ها ثبت می‌شود و موارد سقط هم به شکل پرونده‌های سقط قانونی پیگیری می‌شود و برای افرادی که تصمیم به سقط دارند برنامه‌های مشاوره‌ای گذاشته می‌شود.

محمدبیگی اضافه کرد: الان حمایت از فعالان جنبش‌هایی مثل جنبش نفس را داریم و از سازمان‌های مردم نهاد فعال در عرصه مشاوره و مقابله با سقط جنین حمایت می‌کنیم و در فراکسیون جمعیت و خانواده هم جلساتی با این افراد داشتیم و به دنبال ایجاد سازمان‌های مردم نهاد و حمایت از سازمان‌های مردم نهادی هستیم که بتوانند با مشاوره به همسرانی که قصد سقط فرزندانشان را دارند عوارض سقط را بگویند و مشاوره‌های مربوطه را بدهند تا از این اتفاق جلوگیری شود، البته ما بیش از هر چیز نیاز به فرهنگ سازی داریم.

نماینده مردم قزوین در مجلس اظهار کرد: آنچه ما در قانون نوشتیم بحث برخورد جدی با تیم‌های ترویج سقط جنین و عاملان این موضوع است که سقط جنین را به شکل غیرقانونی انجام می‌دهند. آنچه به صورت قانونی انجام می‌شود از مجاری پزشکی قانونی کشور و کمیسیون مرتبط با سقط است که آن روند قانونی خود را طی می‌کند.

محمدبیگی تصریح کرد: متاسفانه بیشتر تصمیم‌های منجر به سقط جنین در دایره خانواده و توسط همسران گرفته می‌شود که عمدتا با دلیل عدم فرزندخواهی، احساس فاصله گذاری نامناسب و عدم آمادگی پدر و مادر برای پذیرفتن فرزند است، اما در قرآن کریم آمده هم از ترس فقر فرزندانتان را نکشید و هم از فقر نکشید حتی اگر هم پولدار هستید و می‌ترسید فقیر شوید؛ خداوند در قرآن فرموده که من خود آن‌ها و شما را روزی می‌دهم و روزی دست خداست و خانواده‌هایی که فرزندآوری دارند هم دولت ان‌شالله تمهیدات و تشویق‌هایی در نظر گرفته و هم ما در مجلس جنبه‌های حمایتی از فرزندآوری را پیگیری می‌کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۶ ۲۹ خرداد ۱۴۰۲
لعنت بر مافیای دارو و تجهیزات پزشکی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
شما ها که حقوقه نجومی میگیرین بچه دار شین چرا مردم راتو دردسر میندازین با این گرونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۱ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
بچه دار شدن زورکی نیست طرف باید بتونه از هزینش بر بیاد خودش سختی می کشه بچه هم قوز بالا قوز میشه بچه هم بدبخت میشه .... اشتباهه.. بچه نعمت خداست نباید سختی بکشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۲ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
فقط خود خدا میتونه ما مردم رو از دست شما بیسوادا نجات بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۸ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
این مسئولین خودش که وضع مالیشون عالی بچه دار بشه فکری به حال پیری جمعیت کن ...بچه تا به دنیا بیاد اینقدر هزینه آزمایش سونو گرون بماند بعدم اون بچه بدنیا میاد آینده نمیخاد ...تا به سن مدرسه دانشگاه کار برسه ....اینها که نسخه واسه افزایش جمعیت مینویس خرج هزینه اش می‌کنند.....افزایش جمعیت با این همه فقر گرونی به درد هیچی نمیخوره ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
هر بچه با تورم امروز 300میلیون پرداخت کنید من قول میدم هر دو سال یه بچه بیارم.شوخی نیست درسته خدا میده ولی پدر آدم درمیاد تو این جامعه ای که فاصله طبقاتی بیداد می کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۳ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
مشکلات رو ریشه یابی کنید.صندل تابستونی واسه دو تا بچم خریدم یه میلیون .دو تا لباس هم خریدم شده یه میلیون و پانصد.....تو رو خدا فقط نگید واسه چی خریدی.بچه ست حالیش نیست.از زندگی تو این دنیا با این مسئولین از خدا بی خبر خسته شدیم.در آمدم ماهیانه 8تومن به زور میشه...
Iran (Islamic Republic of)
ایرانیومU-238.03
۱۰:۲۸ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
شما در مبارزه با دندان سازان و عطاران خوب دست به شمشیر هستید ولی در مقابل سقط جنین چون پای همکارن تان به میان آمده دست و پایتان را قانون بسته است.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۲۶ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
امثال این مجلس مگر فکرشان به تدوین قانون خالی از مشکلات میرسد که اکنون سقط جنین باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
خودشون نمیدونند چکار کنند ،از یکطرف میخوان جمعیت جوان و زیاد بشه ، از یکطرفم مردم و ضعیف وفقیر نگه داشتن ،یک بام و دو هوا نمیشه ،برای ازدواج اگر صد امتیاز لازم باشه توی تهران اکثریت نهایت پنج امتیازشو میتوانند فراهم کنند ،این یعنی ملت ما رو نابود کردند ..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۴ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
فرزند آوری زیاد نوعی بی مسولیتی و ضایع کردن حق دیگران است وباید دارای محدودیت باشد وطرحهای تشویقی برای کم کردن جمعیت وجود داشته باشد،جمعیت ایران طی صد سال حدود ده برابر شده و خواسته ها وآلودگیهای هر فرد چند برابر،پس یا بایدجمعیت کم شود یا خواسته ها،کیفیت را فدای کمیت نکنید واز پول ملت برای طرح فرزند آوری خرج نکنید،،یک ده آباد بهتر از صد شهر خراب.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۰ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
خودتون خط فقر رو گفتید 30 میلیون و حقوق کارگر اگه کارفرما انصاف داشته و حقوق کامل بده ( خیلی از شرکتها تو شهرستان نه بیمه می ریزن واسه کارگر و بدتر از اون حقوق کمتر از اداره کاری پرداخت میکنن که امسال به زور 5 میلیون اونم اگه سر موقع بدن ) بازم انتظار فرزند آوری و ازدواج دارید ؟ شماها چرا فقط یه قشر خاص از جامعه رو می بینید ؟؟؟ چرا فقط اطرافیان خودتونو می بیند ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
واقعا جای تاسف داره که داروهای پیشگیری رو ممنوع کردن چرا چون فقط هرطور هست بچه به دنیا بیاد دیگه هم کاری ندارن معلول باشه یا نه .. بس کنین گندشو دراوردین..جمعیت پیر شده دلیلش سقط بیش ازحد نیست بزرگوار دلیلش فقرو گرانیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۸ ۲۸ خرداد ۱۴۰۲
پس چرا خرپول ها بچه زیاد نمیارند!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۰ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
با سلام خسته نباشید تو این روزها که میگذره شرایط ازدواج بسیار سخت می شه اگر هم دو طرف با هیچ گونه هزینه ای ازدواج کنن باز هم از خرج و مخارج وکرایه یک واحد ۴۰ متری تو جای پرت هم میمونند. حالا بچه هم نعمعت هستش اما مخارج و تربیت درست هم وضعیت درست زندگی می خواد .اگر تو سیاست و برنامه ریزی درست و عملی قدم بزاریم میشه کمک کرد به حل مشکل . برای این راه باید تعداد تولد نسبت سال تحصیل و خدمت عمومی و مرگ و میر تعادل وجود داشته باشه . متاسفانه در جامعه در عمل به این شکل نیست که متقاضی ازدواج و کار زیاد هستش و بحث خانواده مشکلات زیاد.. حالا چه کار باید کرد رو بزرگان می دانند
آخرین اخبار